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  • Source: Food Research International. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOFILMES, BACTÉRIAS

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    • ABNT

      PASSOS, Tathiane Ferroni e NITSCHKE, Marcia. The combined effect of pH and NaCl on the susceptibility of Listeria monocytogenes to rhamnolipids. Food Research International, v. 192, p. 114744, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114744. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Passos, T. F., & Nitschke, M. (2024). The combined effect of pH and NaCl on the susceptibility of Listeria monocytogenes to rhamnolipids. Food Research International, 192, 114744. doi:10.1016/j.foodres.2024.114744
    • NLM

      Passos TF, Nitschke M. The combined effect of pH and NaCl on the susceptibility of Listeria monocytogenes to rhamnolipids [Internet]. Food Research International. 2024 ;192 114744.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114744
    • Vancouver

      Passos TF, Nitschke M. The combined effect of pH and NaCl on the susceptibility of Listeria monocytogenes to rhamnolipids [Internet]. Food Research International. 2024 ;192 114744.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114744
  • Source: Microorganisms. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOFILMES, LISTERIA, SACAROSE

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      PASSOS, Tathiane Ferroni e NITSCHKE, Marcia. The pH and sucrose influence rhamnolipid action toward planktonic and biofilms of Listeria monocytogenes. Microorganisms, v. 12, p. 2078, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/ microorganisms12102078. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Passos, T. F., & Nitschke, M. (2024). The pH and sucrose influence rhamnolipid action toward planktonic and biofilms of Listeria monocytogenes. Microorganisms, 12, 2078. doi:10.3390/ microorganisms12102078
    • NLM

      Passos TF, Nitschke M. The pH and sucrose influence rhamnolipid action toward planktonic and biofilms of Listeria monocytogenes [Internet]. Microorganisms. 2024 ;12 2078.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/ microorganisms12102078
    • Vancouver

      Passos TF, Nitschke M. The pH and sucrose influence rhamnolipid action toward planktonic and biofilms of Listeria monocytogenes [Internet]. Microorganisms. 2024 ;12 2078.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/ microorganisms12102078
  • Source: Resumos. Conference titles: Workshop do Programa de Aperfeiçoamento de Ensino (PAE). Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: MICROBIOLOGIA, PÓS-GRADUAÇÃO, ESTÁGIOS SUPERVISIONADOS

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    • ABNT

      GOUVEIA, Amanda Mezete e NITSCHKE, Marcia. Aplicação do método socioconstrutivista na introdução de princípios básicos de Microbiologia através de atividades práticas experimentais. 2024, Anais.. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/5a230810-88f8-4490-911b-dbd6f25c72ab/P21307.pdf. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Gouveia, A. M., & Nitschke, M. (2024). Aplicação do método socioconstrutivista na introdução de princípios básicos de Microbiologia através de atividades práticas experimentais. In Resumos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/5a230810-88f8-4490-911b-dbd6f25c72ab/P21307.pdf
    • NLM

      Gouveia AM, Nitschke M. Aplicação do método socioconstrutivista na introdução de princípios básicos de Microbiologia através de atividades práticas experimentais [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/5a230810-88f8-4490-911b-dbd6f25c72ab/P21307.pdf
    • Vancouver

      Gouveia AM, Nitschke M. Aplicação do método socioconstrutivista na introdução de princípios básicos de Microbiologia através de atividades práticas experimentais [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/5a230810-88f8-4490-911b-dbd6f25c72ab/P21307.pdf
  • Source: Resumos. Conference titles: Workshop do Programa de Aperfeiçoamento de Ensino (PAE). Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUÍMICA, PÓS-GRADUAÇÃO, ESTÁGIOS SUPERVISIONADOS

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    • ABNT

      FARIAS, Juliana Helena De Assumpção e NITSCHKE, Marcia. Fermentação na Indústria de Alimentos. 2024, Anais.. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/f87ad00e-1ac5-45e3-ade4-6b22a72889e7/P21235.pdf. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Farias, J. H. D. A., & Nitschke, M. (2024). Fermentação na Indústria de Alimentos. In Resumos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/f87ad00e-1ac5-45e3-ade4-6b22a72889e7/P21235.pdf
    • NLM

      Farias JHDA, Nitschke M. Fermentação na Indústria de Alimentos [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/f87ad00e-1ac5-45e3-ade4-6b22a72889e7/P21235.pdf
    • Vancouver

      Farias JHDA, Nitschke M. Fermentação na Indústria de Alimentos [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/f87ad00e-1ac5-45e3-ade4-6b22a72889e7/P21235.pdf
  • Source: Food Research International. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: LIGNINA, LEITE

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk. Food Research International, v. 180, p. 114091, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rossi, P. F., Santos, D. M. dos, Lourençon, T. V., et al. (2024). Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk. Food Research International, 180, 114091. doi:10.1016/j.foodres.2024.114091
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rossi PF, Santos DM dos, Lourençon TV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Mattoso LHC, Nitschke M. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk [Internet]. Food Research International. 2024 ;180 114091.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rossi PF, Santos DM dos, Lourençon TV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Mattoso LHC, Nitschke M. Side-stream lignins: Potential antioxidant and antimicrobial agents in milk [Internet]. Food Research International. 2024 ;180 114091.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114091
  • Source: Biosurfactants: Research and Development. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUÍMICA VERDE, ADITIVOS ALIMENTARES, SURFACTANTES

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    • ABNT

      PASSOS, Tathiane Ferroni e BERTUSO, Paula de Camargo e NITSCHKE, Marcia. Biosurfactants as food additives: new trends and applications. Biosurfactants: Research and Development. Tradução . Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2023. p. 334 . Disponível em: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Passos, T. F., Bertuso, P. de C., & Nitschke, M. (2023). Biosurfactants as food additives: new trends and applications. In Biosurfactants: Research and Development (p. 334 ). Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. doi:10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
    • NLM

      Passos TF, Bertuso P de C, Nitschke M. Biosurfactants as food additives: new trends and applications [Internet]. In: Biosurfactants: Research and Development. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2023. p. 334 .[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
    • Vancouver

      Passos TF, Bertuso P de C, Nitschke M. Biosurfactants as food additives: new trends and applications [Internet]. In: Biosurfactants: Research and Development. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2023. p. 334 .[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
  • Source: Foods. Unidade: IQSC

    Subjects: ALIMENTOS, CALOR, BACTÉRIAS

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      LENAERTS, Lowieze et al. Hurdle Technology Approach to Control Listeria monocytogenes Using Rhamnolipid Biosurfactant. Foods, v. 12, p. 570, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/foods12030570. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Lenaerts, L., Passos, T. F., Gayán, E., Michiels, C. W., & Nitschke, M. (2023). Hurdle Technology Approach to Control Listeria monocytogenes Using Rhamnolipid Biosurfactant. Foods, 12, 570. doi:10.3390/foods12030570
    • NLM

      Lenaerts L, Passos TF, Gayán E, Michiels CW, Nitschke M. Hurdle Technology Approach to Control Listeria monocytogenes Using Rhamnolipid Biosurfactant [Internet]. Foods. 2023 ;12 570.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods12030570
    • Vancouver

      Lenaerts L, Passos TF, Gayán E, Michiels CW, Nitschke M. Hurdle Technology Approach to Control Listeria monocytogenes Using Rhamnolipid Biosurfactant [Internet]. Foods. 2023 ;12 570.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods12030570
  • Source: Biomass Conversion and Biorefnery. Unidade: IQSC

    Subjects: SISAL, HIDRÓLISE, AÇUCARES

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      KASCHUK, Joice Jaqueline et al. Lignosulfonate as biosurfactant for the enzymatic conversion of sisal lignocellulosic fber into fermentable sugars. Biomass Conversion and Biorefnery, p. online, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s13399-023-04318-2. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Kaschuk, J. J., Ferracini, T. V., Nitschke, M., & Frollini, E. (2023). Lignosulfonate as biosurfactant for the enzymatic conversion of sisal lignocellulosic fber into fermentable sugars. Biomass Conversion and Biorefnery, online. doi:10.1007/s13399-023-04318-2
    • NLM

      Kaschuk JJ, Ferracini TV, Nitschke M, Frollini E. Lignosulfonate as biosurfactant for the enzymatic conversion of sisal lignocellulosic fber into fermentable sugars [Internet]. Biomass Conversion and Biorefnery. 2023 ;online.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s13399-023-04318-2
    • Vancouver

      Kaschuk JJ, Ferracini TV, Nitschke M, Frollini E. Lignosulfonate as biosurfactant for the enzymatic conversion of sisal lignocellulosic fber into fermentable sugars [Internet]. Biomass Conversion and Biorefnery. 2023 ;online.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s13399-023-04318-2
  • Source: Brazilian Journal of Microbiology. Unidade: IQSC

    Subjects: BACTÉRIAS, NANOTECNOLOGIA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DIAS, Marcos André Moura e NITSCHKE, Marcia. Bacterial‑derived surfactants: an update on general aspects and forthcoming applications. Brazilian Journal of Microbiology, v. 54, p. 103–123, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s42770-023-00905-7. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Dias, M. A. M., & Nitschke, M. (2023). Bacterial‑derived surfactants: an update on general aspects and forthcoming applications. Brazilian Journal of Microbiology, 54, 103–123. doi:10.1007/s42770-023-00905-7
    • NLM

      Dias MAM, Nitschke M. Bacterial‑derived surfactants: an update on general aspects and forthcoming applications [Internet]. Brazilian Journal of Microbiology. 2023 ; 54 103–123.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42770-023-00905-7
    • Vancouver

      Dias MAM, Nitschke M. Bacterial‑derived surfactants: an update on general aspects and forthcoming applications [Internet]. Brazilian Journal of Microbiology. 2023 ; 54 103–123.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42770-023-00905-7
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidades: IQSC, ESALQ

    Assunto: STAPHYLOCOCCUS

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    • ABNT

      NOGUEIRA, Pedro Henrique Pedrosa e NITSCHKE, Marcia. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Nogueira, P. H. P., & Nitschke, M. (2022). Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • NLM

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • Vancouver

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
  • Source: Food Hydrocolloids. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, LIGNINA, UVA, CONSERVANTES

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, v. 133, p. 107981, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., et al. (2022). Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, 133, 107981. doi:10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES, CELULOSE, MAMONA, LIGNINA

    Versão PublicadaHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SANTOS, David William Soares dos et al. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Santos, D. W. S. dos, Porto, D. S., Frollini, E., & Nitschke, M. (2022). Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • NLM

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • Vancouver

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
  • Source: Microorganisms. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: MICROBIOLOGIA, BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, LATICÍNIOS

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MARANGON, Crisiane Aparecida e NITSCHKE, Marcia. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, v. 10, n. 9, p. 1860, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Marangon, C. A., & Nitschke, M. (2022). Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, 10( 9), 1860. doi:10.3390/microorganisms10091860
    • NLM

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
  • Source: Journal of Applied Polymer Science. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, v. 139, n. p. 51437 ja2022, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/app.51437. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2022). The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, 139( p. 51437 ja2022). doi:10.1002/app.51437
    • NLM

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1002/app.51437
    • Vancouver

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1002/app.51437
  • Source: Critical Reviews in Biotechnology. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: NANOPARTÍCULAS, BIOTECNOLOGIA

    PrivadoAcesso à fonteAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia e MARANGON, Crisiane Aparecida. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, v. 42, n. 2, p. 294-310, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/07388551.2021.1933890. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Nitschke, M., & Marangon, C. A. (2022). Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, 42( 2), 294-310. doi:10.1080/07388551.2021.1933890
    • NLM

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1080/07388551.2021.1933890
    • Vancouver

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1080/07388551.2021.1933890
  • Source: Foods. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: REDUÇÃO, ALIMENTOS, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, REDUÇÃO

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MAYER, Debora Mariana Drappé e NITSCHKE, Marcia. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, v. 2021, n. 10, p. 455 (1-14), 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/foods10020455. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Mayer, D. M. D., & Nitschke, M. (2021). Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, 2021( 10), 455 (1-14). doi:10.3390/foods10020455
    • NLM

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
  • Source: ACS Applied Polymer Materials. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, PEQUI, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, v. 3, p. 5826-5835, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2021). Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, 3, 5826-5835. doi:10.1021/acsapm.1c01036
    • NLM

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
    • Vancouver

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
  • Source: Biocatalysis and Biotransformation. Unidade: IQSC

    Subjects: REDUÇÃO, BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de e NITSCHKE, Marcia e PORTO, Andre Luiz Meleiro. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation, v. 41, n. 1, p. 46-56, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Matos, I. L. de, Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation, 41( 1), 46-56. doi:10.1080/10242422.2021.1956909
    • NLM

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ; 41( 1): 46-56.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
    • Vancouver

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ; 41( 1): 46-56.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
  • Source: Molecular Catalysis. Unidade: IQSC

    Subjects: FLAVONOIDES, FUNGOS, BIOTRANSFORMAÇÃO

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de et al. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, v. 513, p. 111734, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Matos, I. L. de, Birolli, W. G., Santos, D. de A., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, 513, 111734. doi:10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • NLM

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • Vancouver

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
  • Conference titles: Franco-Brazilian Network on Natural Products FB2NP First Webinar. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS, ALIMENTOS

    PrivadoHow to cite
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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e NITSCHKE, Marcia. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. 2020, Anais.. La Rochelle (online): La Rochelle Université, 2020. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf. Acesso em: 10 nov. 2024.
    • APA

      Bertuso, P. de C., & Nitschke, M. (2020). ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. In . La Rochelle (online): La Rochelle Université. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • NLM

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2024 nov. 10 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf

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