Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties (2020)
- Autores:
- Autores USP: AUGUSTO, PEDRO ESTEVES DUARTE - ESALQ ; MANIGLIA, BIANCA CHIEREGATO - ESALQ ; MATTA JUNIOR, MANOEL DIVINO DA - ESALQ ; LIMA, DÂMARIS CARVALHO - ESALQ ; SILVA, NANCI CASTANHA DA - ESALQ
- Unidade: ESALQ
- DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.106066
- Assuntos: AMIDO; MANDIOCA; OZÔNIO; PROCESSAMENTO DE ALIMENTOS
- Agências de fomento:
- Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Processo FAPESP: (projectnº2016/18052-5and2019/05043-6) - Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
- Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)
- Programa Nacional de Innovacion Agraria, Peru
- J Villar project
- LNNano (CNPEM, Brazil)
- Technology Center of Cereal and Chocolate. Food Technology Institute (ITAL). Campinas, SP
- Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
- Idioma: Inglês
- Imprenta:
- Fonte:
- Título do periódico: Food Hydrocolloids
- ISSN: 0268-005X
- Volume/Número/Paginação/Ano: v. 108, art. 106066, p. 1-12, 2020
- Este periódico é de assinatura
- Este artigo NÃO é de acesso aberto
- Cor do Acesso Aberto: closed
-
ABNT
LIMA, Dâmaris Carvalho et al. Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties. Food Hydrocolloids, v. 108, p. 1-12, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2020.106066. Acesso em: 19 set. 2024. -
APA
Lima, D. C., Villar, J., Castanha, N., Maniglia, B. C., Matta Junior, M. D., & Augusto, P. E. D. (2020). Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties. Food Hydrocolloids, 108, 1-12. doi:10.1016/j.foodhyd.2020.106066 -
NLM
Lima DC, Villar J, Castanha N, Maniglia BC, Matta Junior MD, Augusto PED. Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties [Internet]. Food Hydrocolloids. 2020 ; 108 1-12.[citado 2024 set. 19 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2020.106066 -
Vancouver
Lima DC, Villar J, Castanha N, Maniglia BC, Matta Junior MD, Augusto PED. Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties [Internet]. Food Hydrocolloids. 2020 ; 108 1-12.[citado 2024 set. 19 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2020.106066 - Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch
- Ozone processing of cassava starch
- Dual-process of starch modification: combining ozone and dry heating treatments to modify cassava starch structure and functionality
- Potato starch modification using the ozone technology
- Hydrogels based on ozonated cassava starch: effect of ozone processing and gelatinization conditions on enhancing 3D-printing applications
- Dry heating treatment: A potential tool to improve the wheat starch properties for 3D food printing application
- Preparation of cassava starch hydrogels for application in 3D printing using dry heating treatment (DHT): a prospective study on the effects of DHT and gelatinization conditions
- Emerging technologies to enhance starch performance
- Structural modification on potato tissue and starch using ethanol pre-treatment and drying process
- Physicochemical and functional properties of a novel starch from uvaia ( Eugenia pyriformis ) seed, a native fruit from Brazil
Informações sobre o DOI: 10.1016/j.foodhyd.2020.106066 (Fonte: oaDOI API)
Download do texto completo
Tipo | Nome | Link | |
---|---|---|---|
2998976-Ozone modificatio... |
Como citar
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas