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  • Source: Food Hydrocolloids. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, LIGNINA, UVA, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, v. 133, p. 107981, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., et al. (2022). Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, 133, 107981. doi:10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
  • Source: Resumos. Conference title: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidades: IQSC, ESALQ

    Subject: STAPHYLOCOCCUS

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    • ABNT

      NOGUEIRA, Pedro Henrique Pedrosa e NITSCHKE, Marcia. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Nogueira, P. H. P., & Nitschke, M. (2022). Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • NLM

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • Vancouver

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
  • Source: Microorganisms. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: MICROBIOLOGIA, BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, LATICÍNIOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MARANGON, Crisiane Aparecida e NITSCHKE, Marcia. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, v. 10, n. 9, p. 1860, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Marangon, C. A., & Nitschke, M. (2022). Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, 10( 9), 1860. doi:10.3390/microorganisms10091860
    • NLM

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
  • Source: Resumos. Conference title: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES, CELULOSE, MAMONA, LIGNINA

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    • ABNT

      SANTOS, David William Soares dos et al. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Santos, D. W. S. dos, Porto, D. S., Frollini, E., & Nitschke, M. (2022). Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • NLM

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • Vancouver

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
  • Source: Journal of Applied Polymer Science. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, v. 139, n. p. 51437 ja2022, 2022Tradução . . Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2022). The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, 139( p. 51437 ja2022). doi:10.1002/app.51437
    • NLM

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf
    • Vancouver

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf
  • Source: Critical Reviews in Biotechnology. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: NANOPARTÍCULAS, BIOTECNOLOGIA

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    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia e MARANGON, Crisiane Aparecida. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, v. 42, n. 2, p. 294-310, 2022Tradução . . Disponível em: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Nitschke, M., & Marangon, C. A. (2022). Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, 42( 2), 294-310. doi:10.1080/07388551.2021.1933890
    • NLM

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/
    • Vancouver

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/
  • Source: Foods. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: REDUÇÃO, ALIMENTOS, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, REDUÇÃO

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MAYER, Debora Mariana Drappé e NITSCHKE, Marcia. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, v. 2021, n. 10, p. 455 (1-14), 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/foods10020455. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Mayer, D. M. D., & Nitschke, M. (2021). Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, 2021( 10), 455 (1-14). doi:10.3390/foods10020455
    • NLM

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
  • Source: ACS Applied Polymer Materials. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, PEQUI, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, v. 3, p. 5826-5835, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2021). Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, 3, 5826-5835. doi:10.1021/acsapm.1c01036
    • NLM

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
    • Vancouver

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
  • Source: Biocatalysis and Biotransformation. Unidade: IQSC

    Subjects: REDUÇÃO, BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de e NITSCHKE, Marcia e PORTO, André Luiz Meleiro. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation. doi:10.1080/10242422.2021.1956909
    • NLM

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
    • Vancouver

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
  • Source: Molecular Catalysis. Unidade: IQSC

    Subjects: FLAVONOIDES, FUNGOS, BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de et al. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, v. 513, p. 111734, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Birolli, W. G., Santos, D. de A., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, 513, 111734. doi:10.1016/j.mcat.2021.111734
    • NLM

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • Vancouver

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
  • Conference title: Franco-Brazilian Network on Natural Products FB2NP First Webinar. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS, ALIMENTOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e NITSCHKE, Marcia. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. 2020, Anais.. La Rochelle (online): La Rochelle Université, 2020. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., & Nitschke, M. (2020). ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. In . La Rochelle (online): La Rochelle Université. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • NLM

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
  • Source: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: CICATRIZAÇÃO, QUITOSANA, ÓLEOS VEGETAIS

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    • ABNT

      RODRIGUES, Murilo Álison Vigilato et al. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus. Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Tradução . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 370. Disponível em: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Rodrigues, M. Á. V., Marangon, C. A., Leite, P. M. F., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2020). Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus. In Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico] (p. 370). Ponta Grossa: Atena. doi:10.22533/at.ed.63820240315
    • NLM

      Rodrigues MÁV, Marangon CA, Leite PMF, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus [Internet]. In: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Ponta Grossa: Atena; 2020. p. 370.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057
    • Vancouver

      Rodrigues MÁV, Marangon CA, Leite PMF, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus [Internet]. In: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Ponta Grossa: Atena; 2020. p. 370.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057
  • Source: Resumo. Conference title: Congresso Digital de Nanobiotecnologia e Bioengenharia - CDNB. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, AGENTES ANTIMICROBIANOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo et al. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus. 2020, Anais.. Brasília, online: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2020. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Santos, K. C. dos, Chorilli, M., & Nitschke, M. (2020). Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus. In Resumo. Brasília, online: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
    • NLM

      Bertuso P de C, Santos KC dos, Chorilli M, Nitschke M. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus [Internet]. Resumo. 2020 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Santos KC dos, Chorilli M, Nitschke M. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus [Internet]. Resumo. 2020 ;[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
  • Source: International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Conference title: Encontro de Polímeros Naturais - EPNAT. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, GELATINA, PEQUI

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Araraquara: Universidade de Araraquara- Uniara, São Paulo-SP. . Acesso em: 26 nov. 2022. , 2020
    • APA

      Marangon, C. A., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2020). Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Araraquara: Universidade de Araraquara- Uniara, São Paulo-SP.
    • NLM

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. 2020 ;17.[citado 2022 nov. 26 ]
    • Vancouver

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. 2020 ;17.[citado 2022 nov. 26 ]
  • Source: ACS Applied Materials and Interfaces. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA, IFSC

    Subjects: SURFACTANTES, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, v. 12, n. 5, p. 5488-5499, 2020Tradução . . Disponível em: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., Ma, H. L., Melo, C. C., Plepis, A. M. de G., Meyer, R. L., & Nitschke, M. (2020). Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, 12( 5), 5488-5499. doi:10.1021/acsami.9b19253
    • NLM

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253
    • Vancouver

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253
  • Source: Food Research International. Unidade: IQSC

    Subject: QUÍMICA

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    • ABNT

      FERREIRA, Jakeline de Freitas e VIERIRA, Estevão Alan e NITSCHKE, Marcia. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, v. 116, p. 737-744, 2019Tradução . . Disponível em: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Ferreira, J. de F., Vierira, E. A., & Nitschke, M. (2019). The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, 116, 737-744. doi:10.1016/j.foodres.2018.09.005
    • NLM

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270
    • Vancouver

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270
  • Source: Marine Biotechnology. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOTRANSFORMAÇÃO, SÍNTESE ORGÂNICA

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de e NITSCHKE, Marcia e PORTO, André Luiz Meleiro. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii. Marine Biotechnology, v. 21, p. 430-439 jun, 2019Tradução . . Disponível em: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2019). Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii. Marine Biotechnology, 21, 430-439 jun. doi:10.1007/s10126-019-09893-y
    • NLM

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii [Internet]. Marine Biotechnology. 2019 ; 21 430-439 jun.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y
    • Vancouver

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii [Internet]. Marine Biotechnology. 2019 ; 21 430-439 jun.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y
  • Source: International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. Conference title: Abstracts of the 1st Meeting on Natural Polymers - EPNAT. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: NANOPARTÍCULAS, QUITOSANA

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus. 2019, Anais.. Araraquara: Universidade de Araraquara - Uniara, São Paulo-SP, 2019. p. 97. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2019). Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus. In International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB (Vol. 2, p. 97). Araraquara: Universidade de Araraquara - Uniara, São Paulo-SP. doi:10.25061/2595-3931/IJAMB/2019.v2i2.44
    • NLM

      Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus [Internet]. International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. 2019 ;2( 2): 97.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf
    • Vancouver

      Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus [Internet]. International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. 2019 ;2( 2): 97.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf
  • Source: Pesticide Biochemistry and Physiology. Unidades: BIOENGENHARIA, IQSC

    Subjects: PESTICIDAS, INSETICIDAS

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    • ABNT

      BIROLLI, Willian Garcia et al. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, v. 156, p. 129-137, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Birolli, W. G., Arai, M. S., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2019). The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, 156, 129-137. doi:10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • NLM

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • Vancouver

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
  • Source: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. Unidade: IQSC

    Subject: PESTICIDAS

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    • ABNT

      ALVARENGA, Natália et al. Biotransformation and biodegradation of methyl parathion by Brazilian bacterial strains isolated from mangrove peat. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 13, p. 319-326, 2018Tradução . . Disponível em: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878818116303966. Acesso em: 26 nov. 2022.
    • APA

      Alvarenga, N., Birolli, W. G., Meire, E., Lucas, S. C. de O., Matos, I. L. de, Nitschke, M., et al. (2018). Biotransformation and biodegradation of methyl parathion by Brazilian bacterial strains isolated from mangrove peat. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 13, 319-326. doi:10.1016/j.bcab.2017.12.015
    • NLM

      Alvarenga N, Birolli WG, Meire E, Lucas SC de O, Matos IL de, Nitschke M, Romão LP da C, Porto ALM. Biotransformation and biodegradation of methyl parathion by Brazilian bacterial strains isolated from mangrove peat [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13 319-326.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878818116303966
    • Vancouver

      Alvarenga N, Birolli WG, Meire E, Lucas SC de O, Matos IL de, Nitschke M, Romão LP da C, Porto ALM. Biotransformation and biodegradation of methyl parathion by Brazilian bacterial strains isolated from mangrove peat [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13 319-326.[citado 2022 nov. 26 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878818116303966

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