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  • Source: Food & Function. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, LARANJA, CAROTENOIDES

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    • ABNT

      TOBARUELA, Eric de Castro et al. Plasma proteome profiling reveals molecular mechanisms underlying the effects of daily consumption of ‘Bahia’ and ‘Cara Cara’ orange juices. Food & Function, v. 15, n. 2, p. 1031-1049, 2024Tradução . . Disponível em: https://dx.doi.org/10.1039/D3FO04091G. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Tobaruela, E. de C., Brasili, E., Cardoso, L. G. Z., Milenkovic, D., Hassimotto, N. M. A., & Lajolo, F. M. (2024). Plasma proteome profiling reveals molecular mechanisms underlying the effects of daily consumption of ‘Bahia’ and ‘Cara Cara’ orange juices. Food & Function, 15( 2), 1031-1049. doi:10.1039/D3FO04091G
    • NLM

      Tobaruela E de C, Brasili E, Cardoso LGZ, Milenkovic D, Hassimotto NMA, Lajolo FM. Plasma proteome profiling reveals molecular mechanisms underlying the effects of daily consumption of ‘Bahia’ and ‘Cara Cara’ orange juices [Internet]. Food & Function. 2024 ; 15( 2): 1031-1049.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://dx.doi.org/10.1039/D3FO04091G
    • Vancouver

      Tobaruela E de C, Brasili E, Cardoso LGZ, Milenkovic D, Hassimotto NMA, Lajolo FM. Plasma proteome profiling reveals molecular mechanisms underlying the effects of daily consumption of ‘Bahia’ and ‘Cara Cara’ orange juices [Internet]. Food & Function. 2024 ; 15( 2): 1031-1049.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://dx.doi.org/10.1039/D3FO04091G
  • Source: Agência FAPESP. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, LARANJA, OBESIDADE

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    • ABNT

      TOBARUELA, Eric de Castro e LAJOLO, Franco Maria e HASSIMOTTO, Neuza Mariko Aymoto. Suco de laranja ajuda a equilibrar a microbiota de pacientes obesos, aponta estudo [Depoimento]. Agência FAPESP. São Paulo: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo. Disponível em: https://agencia.fapesp.br/suco-de-laranja-ajuda-a-equilibrar-a-microbiota-de-pacientes-obesos-aponta-estudo/41047/. Acesso em: 11 nov. 2024. , 2023
    • APA

      Tobaruela, E. de C., Lajolo, F. M., & Hassimotto, N. M. A. (2023). Suco de laranja ajuda a equilibrar a microbiota de pacientes obesos, aponta estudo [Depoimento]. Agência FAPESP. São Paulo: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://agencia.fapesp.br/suco-de-laranja-ajuda-a-equilibrar-a-microbiota-de-pacientes-obesos-aponta-estudo/41047/
    • NLM

      Tobaruela E de C, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Suco de laranja ajuda a equilibrar a microbiota de pacientes obesos, aponta estudo [Depoimento] [Internet]. Agência FAPESP. 2023 ;[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://agencia.fapesp.br/suco-de-laranja-ajuda-a-equilibrar-a-microbiota-de-pacientes-obesos-aponta-estudo/41047/
    • Vancouver

      Tobaruela E de C, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Suco de laranja ajuda a equilibrar a microbiota de pacientes obesos, aponta estudo [Depoimento] [Internet]. Agência FAPESP. 2023 ;[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://agencia.fapesp.br/suco-de-laranja-ajuda-a-equilibrar-a-microbiota-de-pacientes-obesos-aponta-estudo/41047/
  • Source: Molecular Nutrition and Food Research. Unidade: FCF

    Subjects: PRESSÃO SANGUÍNEA, SUCOS DE FRUTAS, POLIMORFISMO

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    • ABNT

      FRAGA, Layanne Nascimento et al. Interaction between APOE, APOA1, and LPL gene polymorphisms and variability in changes in lipid and blood pressure following orange juice intake: a pilot study. Molecular Nutrition and Food Research, v. 67, n. 13, p. 1-13, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/mnfr.202200847. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Fraga, L. N., Milenkovic, D., Coutinho, C. P., Rozenbaum, A. C., Lajolo, F. M., & Hassimotto, N. M. A. (2023). Interaction between APOE, APOA1, and LPL gene polymorphisms and variability in changes in lipid and blood pressure following orange juice intake: a pilot study. Molecular Nutrition and Food Research, 67( 13), 1-13. doi:10.1002/mnfr.202200847
    • NLM

      Fraga LN, Milenkovic D, Coutinho CP, Rozenbaum AC, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Interaction between APOE, APOA1, and LPL gene polymorphisms and variability in changes in lipid and blood pressure following orange juice intake: a pilot study [Internet]. Molecular Nutrition and Food Research. 2023 ; 67( 13): 1-13.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1002/mnfr.202200847
    • Vancouver

      Fraga LN, Milenkovic D, Coutinho CP, Rozenbaum AC, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Interaction between APOE, APOA1, and LPL gene polymorphisms and variability in changes in lipid and blood pressure following orange juice intake: a pilot study [Internet]. Molecular Nutrition and Food Research. 2023 ; 67( 13): 1-13.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1002/mnfr.202200847
  • Source: Obesities. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, LARANJA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SANTANA, Aline Alves de et al. ‘Pera’ orange and ‘moro’ blood orange juice improves oxidative stress and inflammatory response biomarkers and modulates the gut microbiota of individuals with insulin resistance and different obesity classes. Obesities, v. 2, n. 4, p. 389-412, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/obesities2040033. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Santana, A. A. de, Tobaruela, E. de C., Santos, K. G. dos, Sparvoli, L. G., Amaral, C. K. do, Magnoni, C. D., et al. (2022). ‘Pera’ orange and ‘moro’ blood orange juice improves oxidative stress and inflammatory response biomarkers and modulates the gut microbiota of individuals with insulin resistance and different obesity classes. Obesities, 2( 4), 389-412. doi:10.3390/obesities2040033
    • NLM

      Santana AA de, Tobaruela E de C, Santos KG dos, Sparvoli LG, Amaral CK do, Magnoni CD, Taddei CR, Santos RVT dos, Hassimotto NMA, Lajolo FM. ‘Pera’ orange and ‘moro’ blood orange juice improves oxidative stress and inflammatory response biomarkers and modulates the gut microbiota of individuals with insulin resistance and different obesity classes [Internet]. Obesities. 2022 ; 2( 4): 389-412.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.3390/obesities2040033
    • Vancouver

      Santana AA de, Tobaruela E de C, Santos KG dos, Sparvoli LG, Amaral CK do, Magnoni CD, Taddei CR, Santos RVT dos, Hassimotto NMA, Lajolo FM. ‘Pera’ orange and ‘moro’ blood orange juice improves oxidative stress and inflammatory response biomarkers and modulates the gut microbiota of individuals with insulin resistance and different obesity classes [Internet]. Obesities. 2022 ; 2( 4): 389-412.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.3390/obesities2040033
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Cientifíca e Tecnológica da USP/SIICUSP. Unidade: FCF

    Subjects: CIÊNCIA DE ALIMENTOS, SUCOS DE FRUTAS

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    • ABNT

      ALMEIDA, Beatriz Marinho de et al. Otimização dos protocolos de extração e derivatização de metabólitos plasmáticos visando a avaliação dos efeitos do consumo de suco de laranja. 2022, Anais.. São Paulo: Pró-Reitoria de Pesquisa da USP, 2022. Disponível em: https://uspdigital.usp.br/siicusp/siicPublicacao.jsp?codmnu=7210. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Almeida, B. M. de, Araújo, V. A. P. de, Lajolo, F. M., & Tobaruela, E. de C. (2022). Otimização dos protocolos de extração e derivatização de metabólitos plasmáticos visando a avaliação dos efeitos do consumo de suco de laranja. In Resumos. São Paulo: Pró-Reitoria de Pesquisa da USP. Recuperado de https://uspdigital.usp.br/siicusp/siicPublicacao.jsp?codmnu=7210
    • NLM

      Almeida BM de, Araújo VAP de, Lajolo FM, Tobaruela E de C. Otimização dos protocolos de extração e derivatização de metabólitos plasmáticos visando a avaliação dos efeitos do consumo de suco de laranja [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://uspdigital.usp.br/siicusp/siicPublicacao.jsp?codmnu=7210
    • Vancouver

      Almeida BM de, Araújo VAP de, Lajolo FM, Tobaruela E de C. Otimização dos protocolos de extração e derivatização de metabólitos plasmáticos visando a avaliação dos efeitos do consumo de suco de laranja [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://uspdigital.usp.br/siicusp/siicPublicacao.jsp?codmnu=7210
  • Source: Clinical Nutrition ESPEN. Unidades: FM, FCF, FSP

    Subjects: INGESTÃO, SUCOS DE FRUTAS, LARANJA, HIPERGLICEMIA

    Acesso à fonteAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      QUINTANILHA, Bruna Jardim et al. Ingestion of orange juice prevents hyperglycemia and increases plasma miR-375 expression. Clinical Nutrition ESPEN, v. 47, p. 240-245, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2021.12.003. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Quintanilha, B. J., Chaves, D. F. S., Brasili, E., Corrêa, T. A. F., Capetini, V. C., Castro, I. A. de, et al. (2022). Ingestion of orange juice prevents hyperglycemia and increases plasma miR-375 expression. Clinical Nutrition ESPEN, 47, 240-245. doi:10.1016/j.clnesp.2021.12.003
    • NLM

      Quintanilha BJ, Chaves DFS, Brasili E, Corrêa TAF, Capetini VC, Castro IA de, Hassimotto NMA, Rogero MM, Lajolo FM. Ingestion of orange juice prevents hyperglycemia and increases plasma miR-375 expression [Internet]. Clinical Nutrition ESPEN. 2022 ; 47 240-245.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2021.12.003
    • Vancouver

      Quintanilha BJ, Chaves DFS, Brasili E, Corrêa TAF, Capetini VC, Castro IA de, Hassimotto NMA, Rogero MM, Lajolo FM. Ingestion of orange juice prevents hyperglycemia and increases plasma miR-375 expression [Internet]. Clinical Nutrition ESPEN. 2022 ; 47 240-245.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2021.12.003
  • Source: Clinical Nutrition ESPEN. Unidades: FCF, IQ

    Subjects: INSULINA, SUCOS DE FRUTAS

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SANTOS, Karina Gama dos et al. Orange juice intake by obese and insulin-resistant subjects lowers specific plasma triglycerides: a randomized clinical trial. Clinical Nutrition ESPEN, v. 51, p. 336-344, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2022.08.005. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Santos, K. G. dos, Yoshinaga, M. Y., Glezer, I., Chaves Filho, A. de B., Santana, A. A. de, Kovacs, C., et al. (2022). Orange juice intake by obese and insulin-resistant subjects lowers specific plasma triglycerides: a randomized clinical trial. Clinical Nutrition ESPEN, 51, 336-344. doi:10.1016/j.clnesp.2022.08.005
    • NLM

      Santos KG dos, Yoshinaga MY, Glezer I, Chaves Filho A de B, Santana AA de, Kovacs C, Magnoni CD, Lajolo FM, Miyamoto S, Hassimotto NMA. Orange juice intake by obese and insulin-resistant subjects lowers specific plasma triglycerides: a randomized clinical trial [Internet]. Clinical Nutrition ESPEN. 2022 ; 51 336-344.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2022.08.005
    • Vancouver

      Santos KG dos, Yoshinaga MY, Glezer I, Chaves Filho A de B, Santana AA de, Kovacs C, Magnoni CD, Lajolo FM, Miyamoto S, Hassimotto NMA. Orange juice intake by obese and insulin-resistant subjects lowers specific plasma triglycerides: a randomized clinical trial [Internet]. Clinical Nutrition ESPEN. 2022 ; 51 336-344.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.clnesp.2022.08.005
  • Source: Food and Function. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, LARANJA, PRESSÃO SANGUÍNEA

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    • ABNT

      FRAGA, Layanne Nascimento et al. Blood pressure and body fat % reduction is mainly related to flavanone phase II conjugates and minor extension by phenolic acid after long-term intake of orange juice. Food and Function, v. 12, n. 22, p. 11278-11289, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1039/d1fo02664j. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Fraga, L. N., Coutinho, C. P., Rozenbaum, A. C., Tobaruela, E. de C., Lajolo, F. M., & Hassimotto, N. M. A. (2021). Blood pressure and body fat % reduction is mainly related to flavanone phase II conjugates and minor extension by phenolic acid after long-term intake of orange juice. Food and Function, 12( 22), 11278-11289. doi:10.1039/d1fo02664j
    • NLM

      Fraga LN, Coutinho CP, Rozenbaum AC, Tobaruela E de C, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Blood pressure and body fat % reduction is mainly related to flavanone phase II conjugates and minor extension by phenolic acid after long-term intake of orange juice [Internet]. Food and Function. 2021 ; 12( 22): 11278-11289.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1039/d1fo02664j
    • Vancouver

      Fraga LN, Coutinho CP, Rozenbaum AC, Tobaruela E de C, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Blood pressure and body fat % reduction is mainly related to flavanone phase II conjugates and minor extension by phenolic acid after long-term intake of orange juice [Internet]. Food and Function. 2021 ; 12( 22): 11278-11289.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1039/d1fo02664j
  • Source: Nutrients. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, BIOTA INTESTINAL, POLIMORFISMO, BIODISPONIBILIDADE

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NISHIOKA, Alessandra Harumi et al. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices. Nutrients, v. 13, p. 1-19 art. 473, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/nu13020473. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Nishioka, A. H., Tobaruela, E. de C., Fraga, L. N., Barberan, F. A. T., Lajolo, F. M., & Hassimotto, N. M. A. (2021). Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices. Nutrients, 13, 1-19 art. 473. doi:10.3390/nu13020473
    • NLM

      Nishioka AH, Tobaruela E de C, Fraga LN, Barberan FAT, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices [Internet]. Nutrients. 2021 ; 13 1-19 art. 473.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13020473
    • Vancouver

      Nishioka AH, Tobaruela E de C, Fraga LN, Barberan FAT, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices [Internet]. Nutrients. 2021 ; 13 1-19 art. 473.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13020473
  • Source: Food Research International. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, LARANJA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MOREIRA, Vanessa et al. Orange juice affects acylcarnitine metabolism in healthy volunteers as revealed by a mass-spectrometry based metabolomics approach. Food Research International, v. 107, p. 346-352, 2018Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.02.046. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Moreira, V., Brasili, E., Fiamoncini, J., Marini, F., Miccheli, A., Daniel, H., et al. (2018). Orange juice affects acylcarnitine metabolism in healthy volunteers as revealed by a mass-spectrometry based metabolomics approach. Food Research International, 107, 346-352. doi:10.1016/j.foodres.2018.02.046
    • NLM

      Moreira V, Brasili E, Fiamoncini J, Marini F, Miccheli A, Daniel H, Lee JJH, Hassimotto NMA, Lajolo FM. Orange juice affects acylcarnitine metabolism in healthy volunteers as revealed by a mass-spectrometry based metabolomics approach [Internet]. Food Research International. 2018 ; 107 346-352.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.02.046
    • Vancouver

      Moreira V, Brasili E, Fiamoncini J, Marini F, Miccheli A, Daniel H, Lee JJH, Hassimotto NMA, Lajolo FM. Orange juice affects acylcarnitine metabolism in healthy volunteers as revealed by a mass-spectrometry based metabolomics approach [Internet]. Food Research International. 2018 ; 107 346-352.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.02.046
  • Source: Journal of Proteome Research. Unidades: FSP, FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, ESTRESSE OXIDATIVO, INFLAMAÇÃO

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CHAVES, Daniela Fojo Seixas et al. Proteomic analysis of Peripheral Blood Mononuclear Cells (PBMC) after a high-fat, high-carbohydrate meal with orange juice. Journal of Proteome Research, v. 16, n. 11, p. 4086-4092, 2017Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1021/acs.jproteome.7b00476. Acesso em: 11 nov. 2024.
    • APA

      Chaves, D. F. S., Carvalho, P. C., Brasili, E., Rogero, M. M., Hassimotto, N. M. A., Diedrich, J. K., et al. (2017). Proteomic analysis of Peripheral Blood Mononuclear Cells (PBMC) after a high-fat, high-carbohydrate meal with orange juice. Journal of Proteome Research, 16( 11), 4086-4092. doi:10.1021/acs.jproteome.7b00476
    • NLM

      Chaves DFS, Carvalho PC, Brasili E, Rogero MM, Hassimotto NMA, Diedrich JK, Moresco JJ, Yateslll JR, Lajolo FM. Proteomic analysis of Peripheral Blood Mononuclear Cells (PBMC) after a high-fat, high-carbohydrate meal with orange juice [Internet]. Journal of Proteome Research. 2017 ; 16( 11): 4086-4092.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acs.jproteome.7b00476
    • Vancouver

      Chaves DFS, Carvalho PC, Brasili E, Rogero MM, Hassimotto NMA, Diedrich JK, Moresco JJ, Yateslll JR, Lajolo FM. Proteomic analysis of Peripheral Blood Mononuclear Cells (PBMC) after a high-fat, high-carbohydrate meal with orange juice [Internet]. Journal of Proteome Research. 2017 ; 16( 11): 4086-4092.[citado 2024 nov. 11 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acs.jproteome.7b00476

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