Filtros : "Financiamento FAPESP" "Proceedings" "Maniglia, Bianca Chieregato" Limpar

Filtros



Refine with date range


  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: REOLOGIA, AMIDO, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento e NOBREGA, Fernanda Correa de e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, & Maniglia, B. C. (2025). Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, URUCUM, REGENERAÇÃO ÓSSEA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BALABRAM, Sara Kierulff et al. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Balabram, S. K., Sponchiado, P. A. I., Tessaro, L., & Maniglia, B. C. (2025). Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 09. Industry, innovation and infrastructure
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: ÓLEOS ESSENCIAIS, IMPRESSÃO 3-D

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ASTOLFO, Maria Eduarda de Almeida et al. Ocimum Gratissimum essential oil characterization and application to potential 3D printing bone scaffolds. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Astolfo, M. E. de A., Balabram, S. K., Bogusz Junior, S., & Maniglia, B. C. (2025). Ocimum Gratissimum essential oil characterization and application to potential 3D printing bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Astolfo ME de A, Balabram SK, Bogusz Junior S, Maniglia BC. Ocimum Gratissimum essential oil characterization and application to potential 3D printing bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Astolfo ME de A, Balabram SK, Bogusz Junior S, Maniglia BC. Ocimum Gratissimum essential oil characterization and application to potential 3D printing bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 09. Industry, innovation and infrastructureGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: EMBALAGENS DE ALIMENTOS, BAIXA TEMPERATURA, COBALTO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NAKASHIMA, Lívia Yumi e BRAZACA, Lais Canniatti e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Moisture sensors for food packaging: colorimetric cryogels based on starch and cobalt chloride. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Nakashima, L. Y., Brazaca, L. C., & Maniglia, B. C. (2025). Moisture sensors for food packaging: colorimetric cryogels based on starch and cobalt chloride. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Nakashima LY, Brazaca LC, Maniglia BC. Moisture sensors for food packaging: colorimetric cryogels based on starch and cobalt chloride [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Nakashima LY, Brazaca LC, Maniglia BC. Moisture sensors for food packaging: colorimetric cryogels based on starch and cobalt chloride [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: ALIMENTOS, BAIXA TEMPERATURA, SUSTENTABILIDADE

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SANTOS, Rhaine da Silva dos e TESSARO, Larissa e MANIGLIA, Bianca Chieregato. NADES-extracted hibiscus-starch cryogels as real-time food freshness sensors: a sustainable alternative. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Santos, R. da S. dos, Tessaro, L., & Maniglia, B. C. (2025). NADES-extracted hibiscus-starch cryogels as real-time food freshness sensors: a sustainable alternative. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Santos R da S dos, Tessaro L, Maniglia BC. NADES-extracted hibiscus-starch cryogels as real-time food freshness sensors: a sustainable alternative [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Santos R da S dos, Tessaro L, Maniglia BC. NADES-extracted hibiscus-starch cryogels as real-time food freshness sensors: a sustainable alternative [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOMATERIAIS, IMPRESSÃO 3-D, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      TESSARO, Larissa e SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi e MANIGLIA, Bianca Chieregato. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Tessaro, L., Sponchiado, P. A. I., & Maniglia, B. C. (2025). From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 09. Industry, innovation and infrastructureGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, MANDIOCA, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NOBREGA, Fernanda Correa de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Nobrega, F. C. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2025). Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: OSSO E OSSOS, AMIDO, BATATA, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento et al. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, Aguiar, S. B. de, Maniglia, B. C., Corrêa, D. S., & Teodoro, K. B. R. (2024). Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidades: IQSC, FFCLRP

    Subjects: IMPRESSÃO 3-D, OSSO E OSSOS, BATATA, HIDROXIAPATITA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi et al. Production and characterization of potential 3D printed bone scaffold based on modified potato and hydroxyapatite. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Sponchiado, P. A. I., Araújo, R. N., Melo, M. T. de, Gomes, G. H. de M., Ramos, A. P., & Maniglia, B. C. (2024). Production and characterization of potential 3D printed bone scaffold based on modified potato and hydroxyapatite. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Sponchiado PAI, Araújo RN, Melo MT de, Gomes GH de M, Ramos AP, Maniglia BC. Production and characterization of potential 3D printed bone scaffold based on modified potato and hydroxyapatite [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Sponchiado PAI, Araújo RN, Melo MT de, Gomes GH de M, Ramos AP, Maniglia BC. Production and characterization of potential 3D printed bone scaffold based on modified potato and hydroxyapatite [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: IMPRESSÃO 3-D, OSSO E OSSOS, AMIDO, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      AGUIAR, Samile Bezerra de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Aguiar, S. B. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2024). Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidades: IQSC, ESALQ

    Subjects: IMPRESSÃO 3-D, GEL (FORMAS FARMACÊUTICAS), TRANSTORNOS DE DEGLUTIÇÃO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Developing gelling ingredients to produce 3D-printed milk gels with tailored properties. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Guedes, J. S., Sartori, A. G. de O., Maniglia, B. C., & Augusto, P. E. D. (2024). Developing gelling ingredients to produce 3D-printed milk gels with tailored properties. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Bitencourt BS, Guedes JS, Sartori AG de O, Maniglia BC, Augusto PED. Developing gelling ingredients to produce 3D-printed milk gels with tailored properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Guedes JS, Sartori AG de O, Maniglia BC, Augusto PED. Developing gelling ingredients to produce 3D-printed milk gels with tailored properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidades: IQSC, ESALQ

    Subjects: BIOMATERIAIS, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Adam, L., Maniglia, B. C., Augusto, P. E. D., & Kerdjoudj, H. (2024). Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/

Digital Library of Intellectual Production of Universidade de São Paulo     2012 - 2025