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  • Source: Nephrology Dialysis Transplantation. Conference titles: ERA-EDTA Congress Virtual. Unidade: FCF

    Subjects: NEFROPATIAS, POLUIÇÃO ATMOSFÉRICA, BIOTA INTESTINAL

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    • ABNT

      TEIXEIRA, Renata Rodrigues et al. Comparison of gut microbiota composition between peritoneal dialysis patients and healthy household contacts. Nephrology Dialysis Transplantation. Oxford: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo. Disponível em: https://www.era-online.org/en/virtualcongress2021/wp-content/uploads/sites/5/2021/05/NDT.J_36_Suppl-1_LR.pdf. Acesso em: 16 ago. 2024. , 2021
    • APA

      Teixeira, R. R., Andrade, L. S. de, Pereira, N. B. F., Hoffmann, C., & Cuppari, L. (2021). Comparison of gut microbiota composition between peritoneal dialysis patients and healthy household contacts. Nephrology Dialysis Transplantation. Oxford: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.era-online.org/en/virtualcongress2021/wp-content/uploads/sites/5/2021/05/NDT.J_36_Suppl-1_LR.pdf
    • NLM

      Teixeira RR, Andrade LS de, Pereira NBF, Hoffmann C, Cuppari L. Comparison of gut microbiota composition between peritoneal dialysis patients and healthy household contacts [Internet]. Nephrology Dialysis Transplantation. 2021 ; 36 355 res. MO598.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://www.era-online.org/en/virtualcongress2021/wp-content/uploads/sites/5/2021/05/NDT.J_36_Suppl-1_LR.pdf
    • Vancouver

      Teixeira RR, Andrade LS de, Pereira NBF, Hoffmann C, Cuppari L. Comparison of gut microbiota composition between peritoneal dialysis patients and healthy household contacts [Internet]. Nephrology Dialysis Transplantation. 2021 ; 36 355 res. MO598.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://www.era-online.org/en/virtualcongress2021/wp-content/uploads/sites/5/2021/05/NDT.J_36_Suppl-1_LR.pdf
  • Source: Applied Microbiology and Biotechnology. Unidades: FCF, ESALQ

    Subjects: ACEROLA, BEBIDAS, BIOTA INTESTINAL, FERMENTAÇÃO, OBESIDADE, PROBIÓTICOS, SOJA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      VIEIRA, Antônio Diogo Silva et al. Impact of a fermented soy beverage supplemented with acerola by-product on the gut microbiota from lean and obese subjects using an in vitro model of the human colon. Applied Microbiology and Biotechnology, v. 105, p. 3771–378, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s00253-021-11252-8. Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Vieira, A. D. S., Souza, C. B. de, Padilha, M., Zoetendal, E. G., Smidt, H., Saad, S. M. I., & Venema, K. (2021). Impact of a fermented soy beverage supplemented with acerola by-product on the gut microbiota from lean and obese subjects using an in vitro model of the human colon. Applied Microbiology and Biotechnology, 105, 3771–378. doi:10.1007/s00253-021-11252-8
    • NLM

      Vieira ADS, Souza CB de, Padilha M, Zoetendal EG, Smidt H, Saad SMI, Venema K. Impact of a fermented soy beverage supplemented with acerola by-product on the gut microbiota from lean and obese subjects using an in vitro model of the human colon [Internet]. Applied Microbiology and Biotechnology. 2021 ; 105 3771–378.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00253-021-11252-8
    • Vancouver

      Vieira ADS, Souza CB de, Padilha M, Zoetendal EG, Smidt H, Saad SMI, Venema K. Impact of a fermented soy beverage supplemented with acerola by-product on the gut microbiota from lean and obese subjects using an in vitro model of the human colon [Internet]. Applied Microbiology and Biotechnology. 2021 ; 105 3771–378.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00253-021-11252-8
  • Source: Nutrição na prática clínica baseada em evidências: atualidades e desafios. Unidades: FCF, FSP

    Subjects: NUTRIÇÃO, BIOTA INTESTINAL, SAÚDE

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    • ABNT

      MARQUES, Camila Guazzaelli e QUARESMA, Marcus Vinicius Lucio dos Santos. Microbioma humano, nutrição e suas interfaces na saúde. Nutrição na prática clínica baseada em evidências: atualidades e desafios. Tradução . Rio de Janeiro: Guanabara Koogan, 2021. . . Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Marques, C. G., & Quaresma, M. V. L. dos S. (2021). Microbioma humano, nutrição e suas interfaces na saúde. In Nutrição na prática clínica baseada em evidências: atualidades e desafios. Rio de Janeiro: Guanabara Koogan.
    • NLM

      Marques CG, Quaresma MVL dos S. Microbioma humano, nutrição e suas interfaces na saúde. In: Nutrição na prática clínica baseada em evidências: atualidades e desafios. Rio de Janeiro: Guanabara Koogan; 2021. [citado 2024 ago. 16 ]
    • Vancouver

      Marques CG, Quaresma MVL dos S. Microbioma humano, nutrição e suas interfaces na saúde. In: Nutrição na prática clínica baseada em evidências: atualidades e desafios. Rio de Janeiro: Guanabara Koogan; 2021. [citado 2024 ago. 16 ]
  • Source: Foods. Unidade: FCF

    Subjects: DIABETES MELLITUS NÃO INSULINO-DEPENDENTE, METABÓLITOS, BIOTA INTESTINAL, PROBIÓTICOS

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      BALLAN, Rafael e SAAD, Susana Marta Isay. Characteristics of the gut microbiota and potential effects of probiotic supplements in individuals with type 2 Diabetes mellitus. Foods, v. 10, p. 1-20 art. 2528, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/foods10112528. Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Ballan, R., & Saad, S. M. I. (2021). Characteristics of the gut microbiota and potential effects of probiotic supplements in individuals with type 2 Diabetes mellitus. Foods, 10, 1-20 art. 2528. doi:10.3390/foods10112528
    • NLM

      Ballan R, Saad SMI. Characteristics of the gut microbiota and potential effects of probiotic supplements in individuals with type 2 Diabetes mellitus [Internet]. Foods. 2021 ; 10 1-20 art. 2528.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10112528
    • Vancouver

      Ballan R, Saad SMI. Characteristics of the gut microbiota and potential effects of probiotic supplements in individuals with type 2 Diabetes mellitus [Internet]. Foods. 2021 ; 10 1-20 art. 2528.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10112528
  • Source: Food Chemistry. Unidade: FCF

    Subjects: BIOTA INTESTINAL, MAMÃO, FERMENTAÇÃO, FIBRAS NA DIETA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      PRADO, Samira Bernardino Ramos do et al. Modulation of human gut microbiota by dietary fibers from unripe and ripe papayas: distinct polysaccharide degradation using a colonic in vitro fermentation model. Food Chemistry, v. 348, p. 1-11 art. 129071, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129071. Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Prado, S. B. R. do, Minguzzi, B. de T., Hoffmann, C., & Fabi, J. P. (2021). Modulation of human gut microbiota by dietary fibers from unripe and ripe papayas: distinct polysaccharide degradation using a colonic in vitro fermentation model. Food Chemistry, 348, 1-11 art. 129071. doi:10.1016/j.foodchem.2021.129071
    • NLM

      Prado SBR do, Minguzzi B de T, Hoffmann C, Fabi JP. Modulation of human gut microbiota by dietary fibers from unripe and ripe papayas: distinct polysaccharide degradation using a colonic in vitro fermentation model [Internet]. Food Chemistry. 2021 ; 348 1-11 art. 129071.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129071
    • Vancouver

      Prado SBR do, Minguzzi B de T, Hoffmann C, Fabi JP. Modulation of human gut microbiota by dietary fibers from unripe and ripe papayas: distinct polysaccharide degradation using a colonic in vitro fermentation model [Internet]. Food Chemistry. 2021 ; 348 1-11 art. 129071.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129071
  • Source: Beneficial Microbes. Unidade: FCF

    Subjects: BIOTA INTESTINAL, PREBIÓTICOS, SUBPRODUTOS COMO ALIMENTO, BAGAÇOS, MANDIOCA, CANA-DE-AÇÚCAR, CASCAS (PLANTA), LARANJA, FERMENTAÇÃO

    Acesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SOUZA, Carlota Bussolo de e SAAD, Susana Marta Isay e VENEMA, K. Lean and obese microbiota: differences in in vitro fermentation of food-by-products. Beneficial Microbes, v. 12, n. 4, p. 397-411, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3920/BM2020.0151. Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Souza, C. B. de, Saad, S. M. I., & Venema, K. (2021). Lean and obese microbiota: differences in in vitro fermentation of food-by-products. Beneficial Microbes, 12( 4), 397-411. doi:10.3920/BM2020.0151
    • NLM

      Souza CB de, Saad SMI, Venema K. Lean and obese microbiota: differences in in vitro fermentation of food-by-products [Internet]. Beneficial Microbes. 2021 ; 12( 4): 397-411.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3920/BM2020.0151
    • Vancouver

      Souza CB de, Saad SMI, Venema K. Lean and obese microbiota: differences in in vitro fermentation of food-by-products [Internet]. Beneficial Microbes. 2021 ; 12( 4): 397-411.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3920/BM2020.0151
  • Source: Nutrients. Unidade: FCF

    Subjects: SUCOS DE FRUTAS, BIOTA INTESTINAL, POLIMORFISMO, BIODISPONIBILIDADE

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      NISHIOKA, Alessandra Harumi et al. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices. Nutrients, v. 13, p. 1-19 art. 473, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/nu13020473. Acesso em: 16 ago. 2024.
    • APA

      Nishioka, A. H., Tobaruela, E. de C., Fraga, L. N., Barberan, F. A. T., Lajolo, F. M., & Hassimotto, N. M. A. (2021). Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices. Nutrients, 13, 1-19 art. 473. doi:10.3390/nu13020473
    • NLM

      Nishioka AH, Tobaruela E de C, Fraga LN, Barberan FAT, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices [Internet]. Nutrients. 2021 ; 13 1-19 art. 473.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13020473
    • Vancouver

      Nishioka AH, Tobaruela E de C, Fraga LN, Barberan FAT, Lajolo FM, Hassimotto NMA. Stratification of volunteers according to flavanone metabolite excretion and phase II metabolism profile after single doses of ‘Pera’ Orange and ‘Moro’ blood orange juices [Internet]. Nutrients. 2021 ; 13 1-19 art. 473.[citado 2024 ago. 16 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13020473

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