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CÁTEDRA JOSUÉ DE CASTRO, et al. Pão ou commodity: geografia da produção de alimentos. Da fome à fome: diálogos com Josué de Castro. Tradução . São Paulo: Elefante, 2022. . . Acesso em: 08 out. 2024.
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STEELE, Eurídice Martínez et al. Potential reductions in ultra-processed food consumption substantially improve population cardiometabolic-related dietary nutrient profiles in eight countries. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases, v. 32, n. 12, p. 2739-2750, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.numecd.2022.08.018. Acesso em: 08 out. 2024.
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Steele EM, Levy RB, Monteiro CA, Ponce JAM, Cediel G, Louzada ML da C, Khandpur N, Machado P, Moubarac JC, Rauber F, Corvalán C. Potential reductions in ultra-processed food consumption substantially improve population cardiometabolic-related dietary nutrient profiles in eight countries [Internet]. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases. 2022 ;32( 12): 2739-2750.[citado 2024 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.numecd.2022.08.018
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Garzillo JMF, Poli VFS, Leite FHM, Steele EM, Machado PP, Louzada ML da C, Levy RB, Monteiro CA. Ultra-processed food intake and diet carbon and water footprints: a national study in Brazil [Internet]. Revista de Saúde Pública. 2022 ;56 [9].[citado 2024 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2022056004551
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Juul F, Parekh N, Martinez-Steele E, Monteiro CA, Chang VW. Ultra-processed food consumption among US adults from 2001 to 2018 [Internet]. American Journal of Clinical Nutrition. 2022 ;115( 1): 211-221.[citado 2024 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1093/ajcn/nqab305
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LIU, JUNXIU et al. Consumption of Ultraprocessed Foods and Diet Quality Among U.S. Children and Adults. American Journal of Preventive Medicine, v. 62, n. 2, p. 252-264, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.amepre.2021.08.014. Acesso em: 08 out. 2024.
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LIU JUNXIU, Steele EM, Li Y, Karageorgou D, Micha R, Monteiro CA, Mozaffarian D. Consumption of Ultraprocessed Foods and Diet Quality Among U.S. Children and Adults [Internet]. American Journal of Preventive Medicine. 2022 ;62( 2): 252-264.[citado 2024 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.amepre.2021.08.014
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LIU JUNXIU, Steele EM, Li Y, Karageorgou D, Micha R, Monteiro CA, Mozaffarian D. Consumption of Ultraprocessed Foods and Diet Quality Among U.S. Children and Adults [Internet]. American Journal of Preventive Medicine. 2022 ;62( 2): 252-264.[citado 2024 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.amepre.2021.08.014
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Cátedra Josué de Castro, Campello T, Martins APB, Monteiro CA, Jaime PC. Filhas da mesma agonia: fome, pobreza e desigualdade. In: Da fome à fome: diálogos com Josué de Castro. São Paulo: Elefante; 2022. [citado 2024 out. 08 ]
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Levy, R. B., Louzada, M. L. da C., Jaime, P. C., & Monteiro, C. A. (2022). Evolução dos padrões alimentares na população brasileira e implicações do consumo de alimentos ultraprocessados na saúde e no meio ambiente. In Da fome à fome: diálogos com Josué de Castro. São Paulo: Elefante.
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Levy RB, Louzada ML da C, Jaime PC, Monteiro CA. Evolução dos padrões alimentares na população brasileira e implicações do consumo de alimentos ultraprocessados na saúde e no meio ambiente. In: Da fome à fome: diálogos com Josué de Castro. São Paulo: Elefante; 2022. [citado 2024 out. 08 ]
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Levy RB, Louzada ML da C, Jaime PC, Monteiro CA. Evolução dos padrões alimentares na população brasileira e implicações do consumo de alimentos ultraprocessados na saúde e no meio ambiente. In: Da fome à fome: diálogos com Josué de Castro. São Paulo: Elefante; 2022. [citado 2024 out. 08 ]