A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
ANDRADE, Giovanna Calixto et al. Food price trends during the COVID-19 pandemic in Brazil. PLoS One, v. 19, n. 5, p. art. e0303777 [12], 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0303777. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Andrade, G. C., Caldeira, T. C. M., Mais, L. A., Martins, A. P. B., & Claro, R. M. (2024). Food price trends during the COVID-19 pandemic in Brazil. PLoS One, 19( 5), art. e0303777 [12]. doi:10.1371/journal.pone.0303777
NLM
Andrade GC, Caldeira TCM, Mais LA, Martins APB, Claro RM. Food price trends during the COVID-19 pandemic in Brazil [Internet]. PLoS One. 2024 ;19( 5): art. e0303777 [12].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0303777
Vancouver
Andrade GC, Caldeira TCM, Mais LA, Martins APB, Claro RM. Food price trends during the COVID-19 pandemic in Brazil [Internet]. PLoS One. 2024 ;19( 5): art. e0303777 [12].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1371/journal.pone.0303777
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
LOUZADA, Maria Laura da Costa et al. Consumo de alimentos ultraprocessados no Brasil: distribuição e evolução temporal 2008-2018. Revista de Saúde Pública (online), v. 27, p. [13] , 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2023057004744. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Louzada, M. L. da C., Cruz, G. L. da, Silva, K. A. A. N., Grassi, A. G. F., Andrade, G. C., Rauber, F., et al. (2023). Consumo de alimentos ultraprocessados no Brasil: distribuição e evolução temporal 2008-2018. Revista de Saúde Pública (online), 27, [13] . doi:10.11606/s1518-8787.2023057004744
NLM
Louzada ML da C, Cruz GL da, Silva KAAN, Grassi AGF, Andrade GC, Rauber F, Levy RB, Monteiro CA. Consumo de alimentos ultraprocessados no Brasil: distribuição e evolução temporal 2008-2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública (online). 2023 ;27 [13] .[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2023057004744
Vancouver
Louzada ML da C, Cruz GL da, Silva KAAN, Grassi AGF, Andrade GC, Rauber F, Levy RB, Monteiro CA. Consumo de alimentos ultraprocessados no Brasil: distribuição e evolução temporal 2008-2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública (online). 2023 ;27 [13] .[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2023057004744
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
MARIANO, Karina da Rocha et al. Ultra-processed foods and the nutritional quality of the diet of Brazilian pregnant women. Revista da Associação Médica Brasileira, v. 69, n. 1, p. 169-174, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/1806-9282.20221230. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Mariano, K. da R., Andrade, G. C., Louzada, M. L. da C., Nakamura, M. U., Araujo Júnior, E., & Souza, E. (2023). Ultra-processed foods and the nutritional quality of the diet of Brazilian pregnant women. Revista da Associação Médica Brasileira, 69( 1), 169-174. doi:10.1590/1806-9282.20221230
NLM
Mariano K da R, Andrade GC, Louzada ML da C, Nakamura MU, Araujo Júnior E, Souza E. Ultra-processed foods and the nutritional quality of the diet of Brazilian pregnant women [Internet]. Revista da Associação Médica Brasileira. 2023 ;69( 1): 169-174.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1806-9282.20221230
Vancouver
Mariano K da R, Andrade GC, Louzada ML da C, Nakamura MU, Araujo Júnior E, Souza E. Ultra-processed foods and the nutritional quality of the diet of Brazilian pregnant women [Internet]. Revista da Associação Médica Brasileira. 2023 ;69( 1): 169-174.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1806-9282.20221230
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
LEITE, Fernanda Helena Marrocos et al. Ultra-processed foods should be central to global food systems dialogue and action on biodiversity. Bmj Global Health, v. 7, p. art. e008269 [4], 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1136/bmjgh-2021-008269. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Leite, F. H. M., Khandpur, N., Andrade, G. C., Anastasiou, K., Baker, P., Lawrence, M., & Monteiro, C. A. (2022). Ultra-processed foods should be central to global food systems dialogue and action on biodiversity. Bmj Global Health, 7, art. e008269 [4]. doi:10.1136/bmjgh-2021-008269
NLM
Leite FHM, Khandpur N, Andrade GC, Anastasiou K, Baker P, Lawrence M, Monteiro CA. Ultra-processed foods should be central to global food systems dialogue and action on biodiversity [Internet]. Bmj Global Health. 2022 ;7 art. e008269 [4].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1136/bmjgh-2021-008269
Vancouver
Leite FHM, Khandpur N, Andrade GC, Anastasiou K, Baker P, Lawrence M, Monteiro CA. Ultra-processed foods should be central to global food systems dialogue and action on biodiversity [Internet]. Bmj Global Health. 2022 ;7 art. e008269 [4].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1136/bmjgh-2021-008269
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
NERI, Daniela et al. Ultraprocessed food consumption and dietary nutrient profiles associated with obesity: A multicountry study of children and adolescents. Obesity Reviews, v. 23, n. 51, p. art. e13387 [14], 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/obr.13387. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Neri, D., Andrade, G. C., Batis, C., Babio, N., Salas-Salvadó, J., Millett, C., et al. (2022). Ultraprocessed food consumption and dietary nutrient profiles associated with obesity: A multicountry study of children and adolescents. Obesity Reviews, 23( 51), art. e13387 [14]. doi:10.1111/obr.13387
NLM
Neri D, Andrade GC, Batis C, Babio N, Salas-Salvadó J, Millett C, Monteiro CA, Levy RB, Steele EM, Khandpur N, Cediel G, Zapata ME, Rauber F, Marrón-Ponce JA, Machado P, Louzada ML da C. Ultraprocessed food consumption and dietary nutrient profiles associated with obesity: A multicountry study of children and adolescents [Internet]. Obesity Reviews. 2022 ;23( 51): art. e13387 [14].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1111/obr.13387
Vancouver
Neri D, Andrade GC, Batis C, Babio N, Salas-Salvadó J, Millett C, Monteiro CA, Levy RB, Steele EM, Khandpur N, Cediel G, Zapata ME, Rauber F, Marrón-Ponce JA, Machado P, Louzada ML da C. Ultraprocessed food consumption and dietary nutrient profiles associated with obesity: A multicountry study of children and adolescents [Internet]. Obesity Reviews. 2022 ;23( 51): art. e13387 [14].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1111/obr.13387
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
LEVY, Renata Bertazzi et al. Três décadas da disponibilidade domiciliar de alimentos segundo a NOVA: Brasil, 1987–2018. Revista de Saúde Pública, p. [20 ], 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2022056004570. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Levy, R. B., Andrade, G. C., Cruz, G. L. da, Rauber, F., Louzada, M. L. da C., Claro, R. M., & Monteiro, C. A. (2022). Três décadas da disponibilidade domiciliar de alimentos segundo a NOVA: Brasil, 1987–2018. Revista de Saúde Pública, [20 ]. doi:10.11606/s1518-8787.2022056004570
NLM
Levy RB, Andrade GC, Cruz GL da, Rauber F, Louzada ML da C, Claro RM, Monteiro CA. Três décadas da disponibilidade domiciliar de alimentos segundo a NOVA: Brasil, 1987–2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública. 2022 ; [20 ].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2022056004570
Vancouver
Levy RB, Andrade GC, Cruz GL da, Rauber F, Louzada ML da C, Claro RM, Monteiro CA. Três décadas da disponibilidade domiciliar de alimentos segundo a NOVA: Brasil, 1987–2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública. 2022 ; [20 ].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2022056004570
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
SOUZA, Thays Nascimento et al. Consumption of ultra-processed foods and the eating location: can they be associated?. British Journal of Nutrition, v. 128, n. 8, p. 1587–1594, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1017/s0007114521004992. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Souza, T. N., Andrade, G. C., Rauber, F., Levy, R. B., & Louzada, M. L. da C. (2021). Consumption of ultra-processed foods and the eating location: can they be associated? British Journal of Nutrition, 128( 8), 1587–1594. doi:10.1017/s0007114521004992
NLM
Souza TN, Andrade GC, Rauber F, Levy RB, Louzada ML da C. Consumption of ultra-processed foods and the eating location: can they be associated? [Internet]. British Journal of Nutrition. 2021 ;128( 8): 1587–1594.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1017/s0007114521004992
Vancouver
Souza TN, Andrade GC, Rauber F, Levy RB, Louzada ML da C. Consumption of ultra-processed foods and the eating location: can they be associated? [Internet]. British Journal of Nutrition. 2021 ;128( 8): 1587–1594.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1017/s0007114521004992
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
COSTA, Janaina Calu et al. Consumo de frutas e associação com a ingestão de alimentos ultraprocessados no Brasil em 2008-2009. Ciência & Saúde Coletiva, v. 26, n. 4, p. 1233-1244, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/1413-81232021264.07712019. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Costa, J. C., Canella, D. S., Martins, A. P. B., Levy, R. B., Andrade, G. C., & Louzada, M. L. da C. (2021). Consumo de frutas e associação com a ingestão de alimentos ultraprocessados no Brasil em 2008-2009. Ciência & Saúde Coletiva, 26( 4), 1233-1244. doi:10.1590/1413-81232021264.07712019
NLM
Costa JC, Canella DS, Martins APB, Levy RB, Andrade GC, Louzada ML da C. Consumo de frutas e associação com a ingestão de alimentos ultraprocessados no Brasil em 2008-2009 [Internet]. Ciência & Saúde Coletiva. 2021 ;26( 4): 1233-1244.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1413-81232021264.07712019
Vancouver
Costa JC, Canella DS, Martins APB, Levy RB, Andrade GC, Louzada ML da C. Consumo de frutas e associação com a ingestão de alimentos ultraprocessados no Brasil em 2008-2009 [Internet]. Ciência & Saúde Coletiva. 2021 ;26( 4): 1233-1244.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1413-81232021264.07712019
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
MARTINS, Carla Adriano et al. "Healthy", "Usual" and "Convenience" cooking practices patterns: how do they influence children's food consumption?. Appetite, v. 158, p. art. 105018 [10], 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.appet.2020.105018. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Martins, C. A., Andrade, G. C., Oliveira, M. F. B. de, Rauber, F., Castro, I. R. R. de, Falcão, M. T. C., & Levy, R. B. (2020). "Healthy", "Usual" and "Convenience" cooking practices patterns: how do they influence children's food consumption? Appetite, 158, art. 105018 [10]. doi:10.1016/j.appet.2020.105018
NLM
Martins CA, Andrade GC, Oliveira MFB de, Rauber F, Castro IRR de, Falcão MTC, Levy RB. "Healthy", "Usual" and "Convenience" cooking practices patterns: how do they influence children's food consumption? [Internet]. Appetite. 2020 ;158 art. 105018 [10].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.appet.2020.105018
Vancouver
Martins CA, Andrade GC, Oliveira MFB de, Rauber F, Castro IRR de, Falcão MTC, Levy RB. "Healthy", "Usual" and "Convenience" cooking practices patterns: how do they influence children's food consumption? [Internet]. Appetite. 2020 ;158 art. 105018 [10].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.appet.2020.105018
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
BESLAY, Marie et al. Ultra-processed food intake in association with BMI change and risk of overweight and obesity: A prospective analysis of the French NutriNet-Santé cohort. Plos Medicine, v. 17, n. 8, p. art. e1003256 [19], 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1371/journal.pmed.1003256. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Beslay, M., Hercberg, S., Galan, P., Monteiro, C. A., Deschamps, V., Andrade, G. C., et al. (2020). Ultra-processed food intake in association with BMI change and risk of overweight and obesity: A prospective analysis of the French NutriNet-Santé cohort. Plos Medicine, 17( 8), art. e1003256 [19]. doi:10.1371/journal.pmed.1003256
NLM
Beslay M, Hercberg S, Galan P, Monteiro CA, Deschamps V, Andrade GC, Kesse-Guyot E, Julia C, Touvier M, Srour B, Méjean C, Allès B, Fiolet T, Debras C, Chazelas E, Deschasaux M, Wendeu-Foyet MG. Ultra-processed food intake in association with BMI change and risk of overweight and obesity: A prospective analysis of the French NutriNet-Santé cohort [Internet]. Plos Medicine. 2020 ;17( 8): art. e1003256 [19].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1371/journal.pmed.1003256
Vancouver
Beslay M, Hercberg S, Galan P, Monteiro CA, Deschamps V, Andrade GC, Kesse-Guyot E, Julia C, Touvier M, Srour B, Méjean C, Allès B, Fiolet T, Debras C, Chazelas E, Deschasaux M, Wendeu-Foyet MG. Ultra-processed food intake in association with BMI change and risk of overweight and obesity: A prospective analysis of the French NutriNet-Santé cohort [Internet]. Plos Medicine. 2020 ;17( 8): art. e1003256 [19].[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://doi.org/10.1371/journal.pmed.1003256
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
ANDRADE, Giovanna Calixto et al. The consumption of ultra-processed foods according to eating out occasions. Public Health Nutrition, v. 23, n. 6, p. 1041–1048, 2019Tradução . . Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/ab200113-8267-4e7c-8a46-8a506bed5c90/HNT_74_2019.pdf. Acesso em: 17 nov. 2025.
APA
Andrade, G. C., Vaca, M. F. G., Louzada, M. L. da C., Azeredo, C. M., & Levy, R. B. (2019). The consumption of ultra-processed foods according to eating out occasions. Public Health Nutrition, 23( 6), 1041–1048. doi:10.1017/s1368980019002623
NLM
Andrade GC, Vaca MFG, Louzada ML da C, Azeredo CM, Levy RB. The consumption of ultra-processed foods according to eating out occasions [Internet]. Public Health Nutrition. 2019 ;23( 6): 1041–1048.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/ab200113-8267-4e7c-8a46-8a506bed5c90/HNT_74_2019.pdf
Vancouver
Andrade GC, Vaca MFG, Louzada ML da C, Azeredo CM, Levy RB. The consumption of ultra-processed foods according to eating out occasions [Internet]. Public Health Nutrition. 2019 ;23( 6): 1041–1048.[citado 2025 nov. 17 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/ab200113-8267-4e7c-8a46-8a506bed5c90/HNT_74_2019.pdf