A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
LEVY, Jessica. Estimativa do erro da medida da ingestão energética: validação da versão brasileira do software GloboDiet. 2022. Tese (Doutorado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 2022. Disponível em: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/6/6138/tde-28032024-074043/. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Levy, J. (2022). Estimativa do erro da medida da ingestão energética: validação da versão brasileira do software GloboDiet (Tese (Doutorado). Universidade de São Paulo, São Paulo. Recuperado de https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/6/6138/tde-28032024-074043/
NLM
Levy J. Estimativa do erro da medida da ingestão energética: validação da versão brasileira do software GloboDiet [Internet]. 2022 ;[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/6/6138/tde-28032024-074043/
Vancouver
Levy J. Estimativa do erro da medida da ingestão energética: validação da versão brasileira do software GloboDiet [Internet]. 2022 ;[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/6/6138/tde-28032024-074043/
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
VERLY JÚNIOR, Eliseu et al. Evolução da ingestão de energia e nutrientes no Brasil entre 2008–2009 e 2017–2018. Revista de Saúde Pública, v. 55, p. supl. 1. [21 ], 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2021055003343. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Verly Júnior, E., Carli, E. de, Araújo, M. C., Marchioni, D. M. L., Oliveira, D. C. R. S. de, Yokoo, E. M., et al. (2021). Evolução da ingestão de energia e nutrientes no Brasil entre 2008–2009 e 2017–2018. Revista de Saúde Pública, 55, supl. 1. [21 ]. doi:10.11606/s1518-8787.2021055003343
NLM
Verly Júnior E, Carli E de, Araújo MC, Marchioni DML, Oliveira DCRS de, Yokoo EM, Pereira RA, Sichieri R. Evolução da ingestão de energia e nutrientes no Brasil entre 2008–2009 e 2017–2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública. 2021 ;55 supl. 1. [21 ].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2021055003343
Vancouver
Verly Júnior E, Carli E de, Araújo MC, Marchioni DML, Oliveira DCRS de, Yokoo EM, Pereira RA, Sichieri R. Evolução da ingestão de energia e nutrientes no Brasil entre 2008–2009 e 2017–2018 [Internet]. Revista de Saúde Pública. 2021 ;55 supl. 1. [21 ].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.11606/s1518-8787.2021055003343
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
BATISTA, Lais Duarte et al. Misreporting of dietary energy intake obtained by 24 h recalls in older adults: a comparison of five previous methods using doubly labeled water. European Journal of Clinical Nutrition, p. [9], 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1038/s41430-021-00998-z. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Batista, L. D., Franca, N. A. G. de, Arroyo, A. G. M., Fontanelli, M. de M., & Fisberg, R. M. (2021). Misreporting of dietary energy intake obtained by 24 h recalls in older adults: a comparison of five previous methods using doubly labeled water. European Journal of Clinical Nutrition, [9]. doi:10.1038/s41430-021-00998-z
NLM
Batista LD, Franca NAG de, Arroyo AGM, Fontanelli M de M, Fisberg RM. Misreporting of dietary energy intake obtained by 24 h recalls in older adults: a comparison of five previous methods using doubly labeled water [Internet]. European Journal of Clinical Nutrition. 2021 ;[9].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1038/s41430-021-00998-z
Vancouver
Batista LD, Franca NAG de, Arroyo AGM, Fontanelli M de M, Fisberg RM. Misreporting of dietary energy intake obtained by 24 h recalls in older adults: a comparison of five previous methods using doubly labeled water [Internet]. European Journal of Clinical Nutrition. 2021 ;[9].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1038/s41430-021-00998-z
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
LEME, Ana Carolina Barco et al. Food Sources of Shortfall Nutrients among Latin Americans: Results from the Latin American Study of Health and Nutrition (ELANS). International Journal of Environmental Research and Public Health, v. 18, n. 9, p. art. 4967 [12], 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/ijerph18094967. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Leme, A. C. B., Sanabria, L. Y. C., Herrera-Cuenca, M., Yépez García, M. C., Pareja, R. G., Fisberg, M., et al. (2021). Food Sources of Shortfall Nutrients among Latin Americans: Results from the Latin American Study of Health and Nutrition (ELANS). International Journal of Environmental Research and Public Health, 18( 9), art. 4967 [12]. doi:10.3390/ijerph18094967
NLM
Leme ACB, Sanabria LYC, Herrera-Cuenca M, Yépez García MC, Pareja RG, Fisberg M, Fisberg RM, Mello AV de, Sales CH, Ferrari G, Haines J, Rigotti A, Gómez G, Kovalskys I. Food Sources of Shortfall Nutrients among Latin Americans: Results from the Latin American Study of Health and Nutrition (ELANS) [Internet]. International Journal of Environmental Research and Public Health. 2021 ;18( 9): art. 4967 [12].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/ijerph18094967
Vancouver
Leme ACB, Sanabria LYC, Herrera-Cuenca M, Yépez García MC, Pareja RG, Fisberg M, Fisberg RM, Mello AV de, Sales CH, Ferrari G, Haines J, Rigotti A, Gómez G, Kovalskys I. Food Sources of Shortfall Nutrients among Latin Americans: Results from the Latin American Study of Health and Nutrition (ELANS) [Internet]. International Journal of Environmental Research and Public Health. 2021 ;18( 9): art. 4967 [12].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/ijerph18094967
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
CACAU, Leandro Teixeira et al. Development and Validation of an Index Based on EAT-Lancet Recommendations: The Planetary Health Diet Index. Nutrients, v. 13, n. 5, p. [15], 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/nu13051698. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Cacau, L. T., Carli, E. de, Carvalho, A. M. de, Lotufo, P. A., Moreno, L. A., Bensenor, I. M., & Marchioni, D. M. L. (2021). Development and Validation of an Index Based on EAT-Lancet Recommendations: The Planetary Health Diet Index. Nutrients, 13( 5), [15]. doi:10.3390/nu13051698
NLM
Cacau LT, Carli E de, Carvalho AM de, Lotufo PA, Moreno LA, Bensenor IM, Marchioni DML. Development and Validation of an Index Based on EAT-Lancet Recommendations: The Planetary Health Diet Index [Internet]. Nutrients. 2021 ;13( 5): [15].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13051698
Vancouver
Cacau LT, Carli E de, Carvalho AM de, Lotufo PA, Moreno LA, Bensenor IM, Marchioni DML. Development and Validation of an Index Based on EAT-Lancet Recommendations: The Planetary Health Diet Index [Internet]. Nutrients. 2021 ;13( 5): [15].[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/nu13051698
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
CEZARETTO, Adriana et al. Lifestyle intervention using the psychoeducational approach is associated with greater cardiometabolic benefits and retention of individuals with worse health status. Archives of Endocrinology and Metabolism, v. 61, n. 1, p. 36-44, 2017Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/2359-3997000000185. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Cezaretto, A., Barros, C. R. de, Almeida-Pititto, B. de, Siqueira-Catania, A., Monfort-Pires, M., Folchetti, L. G. D., & Ferreira, S. R. G. (2017). Lifestyle intervention using the psychoeducational approach is associated with greater cardiometabolic benefits and retention of individuals with worse health status. Archives of Endocrinology and Metabolism, 61( 1), 36-44. doi:10.1590/2359-3997000000185
NLM
Cezaretto A, Barros CR de, Almeida-Pititto B de, Siqueira-Catania A, Monfort-Pires M, Folchetti LGD, Ferreira SRG. Lifestyle intervention using the psychoeducational approach is associated with greater cardiometabolic benefits and retention of individuals with worse health status [Internet]. Archives of Endocrinology and Metabolism. 2017 ; 61( 1): 36-44.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1590/2359-3997000000185
Vancouver
Cezaretto A, Barros CR de, Almeida-Pititto B de, Siqueira-Catania A, Monfort-Pires M, Folchetti LGD, Ferreira SRG. Lifestyle intervention using the psychoeducational approach is associated with greater cardiometabolic benefits and retention of individuals with worse health status [Internet]. Archives of Endocrinology and Metabolism. 2017 ; 61( 1): 36-44.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1590/2359-3997000000185
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
MENDES, Aline et al. Dietary energy density was associated with diet quality in Brazilian adults and older adults. Appetite, v. 97, p. 120-126, 2016Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.11.025. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Mendes, A., Pereira, J. L., Fisberg, R. M., & Marchioni, D. M. L. (2016). Dietary energy density was associated with diet quality in Brazilian adults and older adults. Appetite, 97, 120-126. doi:10.1016/j.appet.2015.11.025
NLM
Mendes A, Pereira JL, Fisberg RM, Marchioni DML. Dietary energy density was associated with diet quality in Brazilian adults and older adults [Internet]. Appetite. 2016 ;97 120-126.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.11.025
Vancouver
Mendes A, Pereira JL, Fisberg RM, Marchioni DML. Dietary energy density was associated with diet quality in Brazilian adults and older adults [Internet]. Appetite. 2016 ;97 120-126.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.11.025
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
SANTOS, Paula Victória Félix dos et al. Principais alimentos contribuintes com o aporte energético em residentes do município de São Paulo. Nutrire. São Paulo: Nutrire. Disponível em: http://www.sban.org.br/congresso2015/Revista_Nutrire_40_suplemento.pdf. Acesso em: 18 nov. 2024. , 2015
APA
Santos, P. V. F. dos, Pereira, J. L., Marchioni, D. M. L., & Fisberg, R. M. (2015). Principais alimentos contribuintes com o aporte energético em residentes do município de São Paulo. Nutrire. São Paulo: Nutrire. Recuperado de http://www.sban.org.br/congresso2015/Revista_Nutrire_40_suplemento.pdf
NLM
Santos PVF dos, Pereira JL, Marchioni DML, Fisberg RM. Principais alimentos contribuintes com o aporte energético em residentes do município de São Paulo [Internet]. Nutrire. 2015 ; 40 660.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: http://www.sban.org.br/congresso2015/Revista_Nutrire_40_suplemento.pdf
Vancouver
Santos PVF dos, Pereira JL, Marchioni DML, Fisberg RM. Principais alimentos contribuintes com o aporte energético em residentes do município de São Paulo [Internet]. Nutrire. 2015 ; 40 660.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: http://www.sban.org.br/congresso2015/Revista_Nutrire_40_suplemento.pdf
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
SANTOS, Roberta de Oliveira et al. Dietary patterns for meals of Brazilian adults. British Journal of Nutrition, v. 114, n. 5, p. 822-828, 2015Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1017/s0007114515002445. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Santos, R. de O., Baltar, V. T., Fisberg, R. M., & Marchioni, D. M. L. (2015). Dietary patterns for meals of Brazilian adults. British Journal of Nutrition, 114( 5), 822-828. doi:10.1017/s0007114515002445
NLM
Santos R de O, Baltar VT, Fisberg RM, Marchioni DML. Dietary patterns for meals of Brazilian adults [Internet]. British Journal of Nutrition. 2015 ;114( 5): 822-828.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1017/s0007114515002445
Vancouver
Santos R de O, Baltar VT, Fisberg RM, Marchioni DML. Dietary patterns for meals of Brazilian adults [Internet]. British Journal of Nutrition. 2015 ;114( 5): 822-828.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1017/s0007114515002445
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
GORGULHO, Bartira Mendes et al. Quality of diet of working college students. Work, v. 41, p. 5806-5809, 2012Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3233/WOR-2012-0958-5806. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Gorgulho, B. M., Marchioni, D. M. L., Conceição, A. B. da, Steluti, J., Mussi, M. H., Nagai-Manelli, R., et al. (2012). Quality of diet of working college students. Work, 41, 5806-5809. doi:10.3233/WOR-2012-0958-5806
NLM
Gorgulho BM, Marchioni DML, Conceição AB da, Steluti J, Mussi MH, Nagai-Manelli R, Teixeira LR, Luz AA da, Fisberg RM. Quality of diet of working college students [Internet]. Work. 2012 ;41 5806-5809.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3233/WOR-2012-0958-5806
Vancouver
Gorgulho BM, Marchioni DML, Conceição AB da, Steluti J, Mussi MH, Nagai-Manelli R, Teixeira LR, Luz AA da, Fisberg RM. Quality of diet of working college students [Internet]. Work. 2012 ;41 5806-5809.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.3233/WOR-2012-0958-5806
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
ABNT
VERLY JÚNIOR, Eliseu e FISBERG, Regina Mara e MARCHIONI, Dirce Maria Lobo. Is the food frequency consumption essential as covariate to estimate usual intake of episodically consumed foods?. European Journal of Clinical Nutrition, v. 66, n. 11, p. 1254-1258, 2012Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1038/ejcn.2012.119. Acesso em: 18 nov. 2024.
APA
Verly Júnior, E., Fisberg, R. M., & Marchioni, D. M. L. (2012). Is the food frequency consumption essential as covariate to estimate usual intake of episodically consumed foods? European Journal of Clinical Nutrition, 66( 11), 1254-1258. doi:10.1038/ejcn.2012.119
NLM
Verly Júnior E, Fisberg RM, Marchioni DML. Is the food frequency consumption essential as covariate to estimate usual intake of episodically consumed foods? [Internet]. European Journal of Clinical Nutrition. 2012 ;66( 11): 1254-1258.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1038/ejcn.2012.119
Vancouver
Verly Júnior E, Fisberg RM, Marchioni DML. Is the food frequency consumption essential as covariate to estimate usual intake of episodically consumed foods? [Internet]. European Journal of Clinical Nutrition. 2012 ;66( 11): 1254-1258.[citado 2024 nov. 18 ] Available from: https://doi.org/10.1038/ejcn.2012.119