Filtros : "ABACAXI" "FCF" Removido: "ÓXIDO NÍTRICO" Limpar

Filtros



Refine with date range


  • Source: Biotechnology Progress. Unidade: FCF

    Subjects: ABACAXI, ANTI-INFLAMATÓRIOS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NOVAES, Letícia Celia de Lencastre et al. Stability, purification, and applications of bromelain: a review. Biotechnology Progress, v. 32 n. 1, p. 5-13, 2016Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/btpr.2190. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Novaes, L. C. de L., Jozala, A. F., Lopes, A. M., Santos-Ebinuma, V. de C., Mazzola, P. G., & Pessoa Junior, A. (2016). Stability, purification, and applications of bromelain: a review. Biotechnology Progress, 32 n. 1, 5-13. doi:10.1002/btpr.2190
    • NLM

      Novaes LC de L, Jozala AF, Lopes AM, Santos-Ebinuma V de C, Mazzola PG, Pessoa Junior A. Stability, purification, and applications of bromelain: a review [Internet]. Biotechnology Progress. 2016 ; 32 n. 1 5-13.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1002/btpr.2190
    • Vancouver

      Novaes LC de L, Jozala AF, Lopes AM, Santos-Ebinuma V de C, Mazzola PG, Pessoa Junior A. Stability, purification, and applications of bromelain: a review [Internet]. Biotechnology Progress. 2016 ; 32 n. 1 5-13.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1002/btpr.2190
  • Source: Process Biochemistry. Unidade: FCF

    Subjects: LÍQUIDOS IÔNICOS, SURFACTANTES, ABACAXI

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      VICENTE, Filipa A et al. Recovery of bromelain from pineapple stem residues using aqueous micellar two-phase systems with ionic liquids as co-surfactants. Process Biochemistry, v. 51, p. 528-534, 2016Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.procbio.2016.01.004. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Vicente, F. A., Lario, L. D., Pessoa Junior, A., & Ventura, S. P. M. (2016). Recovery of bromelain from pineapple stem residues using aqueous micellar two-phase systems with ionic liquids as co-surfactants. Process Biochemistry, 51, 528-534. doi:10.1016/j.procbio.2016.01.004
    • NLM

      Vicente FA, Lario LD, Pessoa Junior A, Ventura SPM. Recovery of bromelain from pineapple stem residues using aqueous micellar two-phase systems with ionic liquids as co-surfactants [Internet]. Process Biochemistry. 2016 ; 51 528-534.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.procbio.2016.01.004
    • Vancouver

      Vicente FA, Lario LD, Pessoa Junior A, Ventura SPM. Recovery of bromelain from pineapple stem residues using aqueous micellar two-phase systems with ionic liquids as co-surfactants [Internet]. Process Biochemistry. 2016 ; 51 528-534.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.procbio.2016.01.004
  • Unidade: FCF

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, TECNOLOGIA FARMACÊUTICA, ABACAXI, ENZIMAS PROTEOLÍTICAS

    Acesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NOVAES, Letícia Célia de Lencastre. Extração de bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por sistemas de duas fases aquosas e sua aplicação em hidrogel polimérico. 2013. Tese (Doutorado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 2013. Disponível em: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9135/tde-17012014-133545/. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Novaes, L. C. de L. (2013). Extração de bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por sistemas de duas fases aquosas e sua aplicação em hidrogel polimérico (Tese (Doutorado). Universidade de São Paulo, São Paulo. Recuperado de http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9135/tde-17012014-133545/
    • NLM

      Novaes LC de L. Extração de bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por sistemas de duas fases aquosas e sua aplicação em hidrogel polimérico [Internet]. 2013 ;[citado 2024 out. 06 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9135/tde-17012014-133545/
    • Vancouver

      Novaes LC de L. Extração de bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por sistemas de duas fases aquosas e sua aplicação em hidrogel polimérico [Internet]. 2013 ;[citado 2024 out. 06 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9135/tde-17012014-133545/
  • Source: Separation and Purification Technology. Unidade: FCF

    Subjects: ENZIMAS, ABACAXI

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SOARES, Paulo A. G et al. Purification of bromelain from pineapple wastes by ethanol precipitation. Separation and Purification Technology, v. 98, p. 389-395, 2012Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.seppur.2012.06.042. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Soares, P. A. G., Vaz, A. F. M., Correia, M. T. S., Pessoa Junior, A., & Carneiro da Cunha, M. das G. (2012). Purification of bromelain from pineapple wastes by ethanol precipitation. Separation and Purification Technology, 98, 389-395. doi:10.1016/j.seppur.2012.06.042
    • NLM

      Soares PAG, Vaz AFM, Correia MTS, Pessoa Junior A, Carneiro da Cunha M das G. Purification of bromelain from pineapple wastes by ethanol precipitation [Internet]. Separation and Purification Technology. 2012 ; 98 389-395.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.seppur.2012.06.042
    • Vancouver

      Soares PAG, Vaz AFM, Correia MTS, Pessoa Junior A, Carneiro da Cunha M das G. Purification of bromelain from pineapple wastes by ethanol precipitation [Internet]. Separation and Purification Technology. 2012 ; 98 389-395.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.seppur.2012.06.042
  • Source: Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. Conference titles: Pharmaceutical Science and Technology Meeting. Unidade: FCF

    Subjects: COMPOSIÇÃO QUÍMICA, ABACAXI

    How to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ALMEIDA, Poliana Fernandes et al. Chemical composition and sensory quality of pineapple flavoured gelatin produced with collagen from chicken feet. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. São Paulo: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo. . Acesso em: 06 out. 2024. , 2012
    • APA

      Almeida, P. F., Santana, J. C. C., Farias, T. M. de B., & Lannes, S. C. da S. (2012). Chemical composition and sensory quality of pineapple flavoured gelatin produced with collagen from chicken feet. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. São Paulo: Faculdade de Ciências Farmacêuticas, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Almeida PF, Santana JCC, Farias TM de B, Lannes SC da S. Chemical composition and sensory quality of pineapple flavoured gelatin produced with collagen from chicken feet. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. 2012 ; 48 53 res. FCF012.[citado 2024 out. 06 ]
    • Vancouver

      Almeida PF, Santana JCC, Farias TM de B, Lannes SC da S. Chemical composition and sensory quality of pineapple flavoured gelatin produced with collagen from chicken feet. Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences. 2012 ; 48 53 res. FCF012.[citado 2024 out. 06 ]
  • Source: Chemical Engineering Transactions. Unidade: FCF

    Subjects: ABACAXI, EXTRATOS (FORMAS FARMACÊUTICAS)

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SOARES, Paulo et al. Studies on bromelain precipitation by ethanol, poly (ethylene glycol) and ammonium sulphate. Chemical Engineering Transactions, v. 24, p. 979-984, 2011Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3303/CET1124164. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Soares, P., Coelho, D., Mazzola, P. G., Silveira, E., Carneiro da Cunha, M. das G., Pessoa Junior, A., & Tambourgi, E. B. (2011). Studies on bromelain precipitation by ethanol, poly (ethylene glycol) and ammonium sulphate. Chemical Engineering Transactions, 24, 979-984. doi:10.3303/CET1124164
    • NLM

      Soares P, Coelho D, Mazzola PG, Silveira E, Carneiro da Cunha M das G, Pessoa Junior A, Tambourgi EB. Studies on bromelain precipitation by ethanol, poly (ethylene glycol) and ammonium sulphate [Internet]. Chemical Engineering Transactions. 2011 ; 24 979-984.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.3303/CET1124164
    • Vancouver

      Soares P, Coelho D, Mazzola PG, Silveira E, Carneiro da Cunha M das G, Pessoa Junior A, Tambourgi EB. Studies on bromelain precipitation by ethanol, poly (ethylene glycol) and ammonium sulphate [Internet]. Chemical Engineering Transactions. 2011 ; 24 979-984.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.3303/CET1124164
  • Source: Anais. Conference titles: Simpósio Nacional de Bioprocessos (SINAFERM). Unidade: FCF

    Subjects: ABACAXI, ENZIMAS, BIOQUÍMICA DE ALIMENTOS

    How to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      COELHO, Diego F et al. Purificação de Bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por Sistemas Bifásicos Aquosos PEG/Sal. 2011, Anais.. Caxias do Sul: Universidade de Caxias do Sul (UCS) / Universidade Federal do Rio Grande do Sul (FURG), 2011. . Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Coelho, D. F., Soares, P., Carneiro da Cunha, M. das G., Silveira, E., Pessoa Junior, A., & Tambourgi, E. B. (2011). Purificação de Bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por Sistemas Bifásicos Aquosos PEG/Sal. In Anais. Caxias do Sul: Universidade de Caxias do Sul (UCS) / Universidade Federal do Rio Grande do Sul (FURG).
    • NLM

      Coelho DF, Soares P, Carneiro da Cunha M das G, Silveira E, Pessoa Junior A, Tambourgi EB. Purificação de Bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por Sistemas Bifásicos Aquosos PEG/Sal. Anais. 2011 ;[citado 2024 out. 06 ]
    • Vancouver

      Coelho DF, Soares P, Carneiro da Cunha M das G, Silveira E, Pessoa Junior A, Tambourgi EB. Purificação de Bromelina dos resíduos de abacaxi (Ananas comosus) por Sistemas Bifásicos Aquosos PEG/Sal. Anais. 2011 ;[citado 2024 out. 06 ]
  • Source: In Vitro Cellular & Developmental Biology-Plant. Unidades: CENA, FCF, IB

    Subjects: CICLO CELULAR, ABACAXI, CICLINA D1

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SOUZA, Beatriz Maia et al. Axillary bud development in pineapple nodal segments correlates with changes on cell cycle gene expression, hormone level, and sucrose and glutamate contents. In Vitro Cellular & Developmental Biology-Plant, v. 46, n. 3, p. 281-288, 2010Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s11627-009-9276-9. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Souza, B. M., Molfetta-Machado, J. B. de, Freschi, L., Figueira, A. V. de O., Purgatto, E., Buckeridge, M., et al. (2010). Axillary bud development in pineapple nodal segments correlates with changes on cell cycle gene expression, hormone level, and sucrose and glutamate contents. In Vitro Cellular & Developmental Biology-Plant, 46( 3), 281-288. doi:10.1007/s11627-009-9276-9
    • NLM

      Souza BM, Molfetta-Machado JB de, Freschi L, Figueira AV de O, Purgatto E, Buckeridge M, Van Sluys M-A, Mercier H. Axillary bud development in pineapple nodal segments correlates with changes on cell cycle gene expression, hormone level, and sucrose and glutamate contents [Internet]. In Vitro Cellular & Developmental Biology-Plant. 2010 ; 46( 3): 281-288.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s11627-009-9276-9
    • Vancouver

      Souza BM, Molfetta-Machado JB de, Freschi L, Figueira AV de O, Purgatto E, Buckeridge M, Van Sluys M-A, Mercier H. Axillary bud development in pineapple nodal segments correlates with changes on cell cycle gene expression, hormone level, and sucrose and glutamate contents [Internet]. In Vitro Cellular & Developmental Biology-Plant. 2010 ; 46( 3): 281-288.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s11627-009-9276-9
  • Source: Ciência e Tecnologia de Alimentos. Unidades: IB, FCF

    Subjects: CARBOIDRATOS, ANTIOXIDANTES, ÁCIDOS ASCÓRBICOS, ABACAXI

    Acesso à fonteAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CORDENUNSI-LYSENKO, Beatriz Rosana et al. Carbohydrate composition of ripe pineapple (cv. perola) and the glycemic response in humans. Ciência e Tecnologia de Alimentos, v. 30, n. 1, p. 282-288, 2010Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/s0101-20612010000100041. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Cordenunsi-Lysenko, B. R., Saura-Calixto, F., Diaz-Rubio, M. E., Zuleta, A., Tiné, M. A., Buckeridge, M., et al. (2010). Carbohydrate composition of ripe pineapple (cv. perola) and the glycemic response in humans. Ciência e Tecnologia de Alimentos, 30( 1), 282-288. doi:10.1590/s0101-20612010000100041
    • NLM

      Cordenunsi-Lysenko BR, Saura-Calixto F, Diaz-Rubio ME, Zuleta A, Tiné MA, Buckeridge M, Silva GB da, Carpio C, Giuntini EB, Menezes EW de, Lajolo FM. Carbohydrate composition of ripe pineapple (cv. perola) and the glycemic response in humans [Internet]. Ciência e Tecnologia de Alimentos. 2010 ; 30( 1): 282-288.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1590/s0101-20612010000100041
    • Vancouver

      Cordenunsi-Lysenko BR, Saura-Calixto F, Diaz-Rubio ME, Zuleta A, Tiné MA, Buckeridge M, Silva GB da, Carpio C, Giuntini EB, Menezes EW de, Lajolo FM. Carbohydrate composition of ripe pineapple (cv. perola) and the glycemic response in humans [Internet]. Ciência e Tecnologia de Alimentos. 2010 ; 30( 1): 282-288.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1590/s0101-20612010000100041
  • Source: Radiation Physics and Chemistry. Unidade: FCF

    Subjects: ABACAXI, MELANCIA, IRRADIAÇÃO DE ALIMENTOS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MARTINS, Cecília Geraldes et al. Acceptability of minimally processed and irradiated pineapple and watermelon among Brazilian consumers. Radiation Physics and Chemistry, v. 77, n. 6, p. 825-829, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.radphyschem.2008.02.005. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Martins, C. G., Aragon-Alegro, L. C., Behrens, J. H., Souza, K. L. O. de, Vizeu, D. M., Hutzler, B. W., et al. (2008). Acceptability of minimally processed and irradiated pineapple and watermelon among Brazilian consumers. Radiation Physics and Chemistry, 77( 6), 825-829. doi:10.1016/j.radphyschem.2008.02.005
    • NLM

      Martins CG, Aragon-Alegro LC, Behrens JH, Souza KLO de, Vizeu DM, Hutzler BW, Destro MT, Landgraf M. Acceptability of minimally processed and irradiated pineapple and watermelon among Brazilian consumers [Internet]. Radiation Physics and Chemistry. 2008 ;77( 6): 825-829.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.radphyschem.2008.02.005
    • Vancouver

      Martins CG, Aragon-Alegro LC, Behrens JH, Souza KLO de, Vizeu DM, Hutzler BW, Destro MT, Landgraf M. Acceptability of minimally processed and irradiated pineapple and watermelon among Brazilian consumers [Internet]. Radiation Physics and Chemistry. 2008 ;77( 6): 825-829.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.radphyschem.2008.02.005
  • Source: Brazilian Journal of Plant Physiology. Unidades: FCF, IB

    Subjects: ABACAXI, BROMELIALES, AMINOÁCIDOS, CITOCININAS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      HAMASAKI, Regina Mayumi e PURGATTO, Eduardo e MERCIER, Helenice. Glutamine enhances competence for organogenesis in pineapple leaves cultivated in vitro. Brazilian Journal of Plant Physiology, v. 17, n. 4, p. 383-389, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/s1677-04202005000400006. Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Hamasaki, R. M., Purgatto, E., & Mercier, H. (2005). Glutamine enhances competence for organogenesis in pineapple leaves cultivated in vitro. Brazilian Journal of Plant Physiology, 17( 4), 383-389. doi:10.1590/s1677-04202005000400006
    • NLM

      Hamasaki RM, Purgatto E, Mercier H. Glutamine enhances competence for organogenesis in pineapple leaves cultivated in vitro [Internet]. Brazilian Journal of Plant Physiology. 2005 ; 17( 4): 383-389.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1590/s1677-04202005000400006
    • Vancouver

      Hamasaki RM, Purgatto E, Mercier H. Glutamine enhances competence for organogenesis in pineapple leaves cultivated in vitro [Internet]. Brazilian Journal of Plant Physiology. 2005 ; 17( 4): 383-389.[citado 2024 out. 06 ] Available from: https://doi.org/10.1590/s1677-04202005000400006
  • Unidade: FCF

    Subjects: ANÁLISE DE ALIMENTOS, ABACAXI

    How to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      GUERRA, Nonete Barbosa. Abacaxi do nordeste: desenvolvimento, maturidade para colheita e fisiologia pos-colheita. 1979. Tese (Doutorado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 1979. . Acesso em: 06 out. 2024.
    • APA

      Guerra, N. B. (1979). Abacaxi do nordeste: desenvolvimento, maturidade para colheita e fisiologia pos-colheita (Tese (Doutorado). Universidade de São Paulo, São Paulo.
    • NLM

      Guerra NB. Abacaxi do nordeste: desenvolvimento, maturidade para colheita e fisiologia pos-colheita. 1979 ;[citado 2024 out. 06 ]
    • Vancouver

      Guerra NB. Abacaxi do nordeste: desenvolvimento, maturidade para colheita e fisiologia pos-colheita. 1979 ;[citado 2024 out. 06 ]

Digital Library of Intellectual Production of Universidade de São Paulo     2012 - 2024