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  • Source: Food Hydrocolloids. Unidade: EP

    Subjects: PLÁSTICOS DE ESPUMA, CELULOSE, AMIDO

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      OLAZABAL-TICONA, Winnie Karolina et al. Evaluation of the use of rice husk cellulose fiber, acetylated rice starch and crude glycerol in foam formulation. Food Hydrocolloids, v. 160 Part 1, p. 1-10, 2025Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2024.110772. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Olazabal-Ticona, W. K., Linares-Zegarra, M., Gutiérrez Oppe, E. E., Jara, E. M. de, Quequezana-Bedregal, M., García-Hernández, E., & Pessôa Filho, P. de A. (2025). Evaluation of the use of rice husk cellulose fiber, acetylated rice starch and crude glycerol in foam formulation. Food Hydrocolloids, 160 Part 1, 1-10. doi:10.1016/j.foodhyd.2024.110772
    • NLM

      Olazabal-Ticona WK, Linares-Zegarra M, Gutiérrez Oppe EE, Jara EM de, Quequezana-Bedregal M, García-Hernández E, Pessôa Filho P de A. Evaluation of the use of rice husk cellulose fiber, acetylated rice starch and crude glycerol in foam formulation [Internet]. Food Hydrocolloids. 2025 ;160 Part 1 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2024.110772
    • Vancouver

      Olazabal-Ticona WK, Linares-Zegarra M, Gutiérrez Oppe EE, Jara EM de, Quequezana-Bedregal M, García-Hernández E, Pessôa Filho P de A. Evaluation of the use of rice husk cellulose fiber, acetylated rice starch and crude glycerol in foam formulation [Internet]. Food Hydrocolloids. 2025 ;160 Part 1 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2024.110772
  • Source: Portal USP São Carlos. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, BATATA, REGENERAÇÃO ÓSSEA, BIOMATERIAIS

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    • ABNT

      MANIGLIA, Bianca Chieregato. Pesquisadores do IQSC desenvolvem biomembranas à base de batata com potencial para aplicações médicas [Depoimento a Clara Marques]. Portal USP São Carlos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Disponível em: https://saocarlos.usp.br/pesquisadores-do-iqsc-desenvolvem-biomembranas-a-base-de-batata-com-potencial-para-aplicacoes-medicas/. Acesso em: 18 maio 2025. , 2025
    • APA

      Maniglia, B. C. (2025). Pesquisadores do IQSC desenvolvem biomembranas à base de batata com potencial para aplicações médicas [Depoimento a Clara Marques]. Portal USP São Carlos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://saocarlos.usp.br/pesquisadores-do-iqsc-desenvolvem-biomembranas-a-base-de-batata-com-potencial-para-aplicacoes-medicas/
    • NLM

      Maniglia BC. Pesquisadores do IQSC desenvolvem biomembranas à base de batata com potencial para aplicações médicas [Depoimento a Clara Marques] [Internet]. Portal USP São Carlos. 2025 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://saocarlos.usp.br/pesquisadores-do-iqsc-desenvolvem-biomembranas-a-base-de-batata-com-potencial-para-aplicacoes-medicas/
    • Vancouver

      Maniglia BC. Pesquisadores do IQSC desenvolvem biomembranas à base de batata com potencial para aplicações médicas [Depoimento a Clara Marques] [Internet]. Portal USP São Carlos. 2025 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://saocarlos.usp.br/pesquisadores-do-iqsc-desenvolvem-biomembranas-a-base-de-batata-com-potencial-para-aplicacoes-medicas/
  • Source: Food Research International. Unidade: ESALQ

    Subjects: AMIDO, MANDIOCA, NANOPARTÍCULAS, ULTRASSOM

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    • ABNT

      GUIDA, Carolina et al. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability. Food Research International, v. 192, p. 1-10, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Guida, C., Aguiar, A. C., Magalhães, A. E. R., Soares, M. G., & Cunha, R. L. (2024). Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability. Food Research International, 192, 1-10. doi:10.1016/j.foodres.2024.114810
    • NLM

      Guida C, Aguiar AC, Magalhães AER, Soares MG, Cunha RL. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability [Internet]. Food Research International. 2024 ; 192 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810
    • Vancouver

      Guida C, Aguiar AC, Magalhães AER, Soares MG, Cunha RL. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability [Internet]. Food Research International. 2024 ; 192 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: OSSO E OSSOS, AMIDO, BATATA, MANDIOCA

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    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento et al. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, Aguiar, S. B. de, Maniglia, B. C., Corrêa, D. S., & Teodoro, K. B. R. (2024). Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Anais. Conference titles: Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Química - RASBQ. Unidade: IQSC

    Subjects: QUÍMICA, MATERIAIS, ASPERGILLUS, FERTILIZANTES, MICRONUTRIENTES, AMIDO

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    • ABNT

      MAJARON, Vinicius Ferraz et al. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Majaron, V. F., Bortoletto-Santos, R., Klaic, R., Bevilaqua, D., Ribeiro, S. J. L., Farinas, C. S., et al. (2024). Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating. In Anais. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
    • NLM

      Majaron VF, Bortoletto-Santos R, Klaic R, Bevilaqua D, Ribeiro SJL, Farinas CS, Oliveira CR, Polito WL. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
    • Vancouver

      Majaron VF, Bortoletto-Santos R, Klaic R, Bevilaqua D, Ribeiro SJL, Farinas CS, Oliveira CR, Polito WL. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
  • Source: Processes. Unidade: FZEA

    Subjects: REOLOGIA, AMIDO, MICROENCAPSULAÇÃO, TENSÃO INTERFACIAL

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    • ABNT

      RAMOS, Giselle Vallim Corrêa et al. Designing pickering emulsions stabilized by modified cassava starch nanoparticles: effect of curcumin encapsulation. Processes, v. 12, p. 1-19, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/pr12071348. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Ramos, G. V. C., Pinho, S. C. de, Gomes, A., Dacanal, G. C., Sobral, P. J. do A., & Moraes, I. C. F. (2024). Designing pickering emulsions stabilized by modified cassava starch nanoparticles: effect of curcumin encapsulation. Processes, 12, 1-19. doi:10.3390/pr12071348
    • NLM

      Ramos GVC, Pinho SC de, Gomes A, Dacanal GC, Sobral PJ do A, Moraes ICF. Designing pickering emulsions stabilized by modified cassava starch nanoparticles: effect of curcumin encapsulation [Internet]. Processes. 2024 ; 12 1-19.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/pr12071348
    • Vancouver

      Ramos GVC, Pinho SC de, Gomes A, Dacanal GC, Sobral PJ do A, Moraes ICF. Designing pickering emulsions stabilized by modified cassava starch nanoparticles: effect of curcumin encapsulation [Internet]. Processes. 2024 ; 12 1-19.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/pr12071348
  • Source: Food Chemistry. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AMIDO, FLAVONOIDES, POLIFENÓIS

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      LI, Qin et al. Tunable interactions in starch-anthocyanin complexes switched by high hydrostatic pressure. Food Chemistry, v. 436, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137677. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Li, Q., Guo, A., Rao, L., Zhao, L., Wang, Y., & Liao, X. (2024). Tunable interactions in starch-anthocyanin complexes switched by high hydrostatic pressure. Food Chemistry, 436. doi:10.1016/j.foodchem.2023.137677
    • NLM

      Li Q, Guo A, Rao L, Zhao L, Wang Y, Liao X. Tunable interactions in starch-anthocyanin complexes switched by high hydrostatic pressure [Internet]. Food Chemistry. 2024 ; 436[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137677
    • Vancouver

      Li Q, Guo A, Rao L, Zhao L, Wang Y, Liao X. Tunable interactions in starch-anthocyanin complexes switched by high hydrostatic pressure [Internet]. Food Chemistry. 2024 ; 436[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2023.137677
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: SOLVENTE, BIOMATERIAIS, AMIDO

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    • ABNT

      BALABRAM, Sara Kierulff e MANIGLIA, Bianca Chieregato e BOGUSZ JUNIOR, Stanislau. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. . Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Balabram, S. K., Maniglia, B. C., & Bogusz Junior, S. (2024). Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Balabram SK, Maniglia BC, Bogusz Junior S. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
    • Vancouver

      Balabram SK, Maniglia BC, Bogusz Junior S. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
  • Source: 3 Biotech. Unidades: FCFRP, FFCLRP, FMRP

    Subjects: AMILASES, HIDRÓLISE, AMIDO, MILHO, FERMENTAÇÃO, FUNGOS TERMÓFILOS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      MARCIANO, Camila Langer et al. Enhanced saccharification levels of corn starch using as a strategy a novel amylolytic complex (AmyHb) from the thermophilic fungus Humicola brevis var. thermoidea in association with commercial enzyme. 3 Biotech, v. 14, n. 9, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s13205-024-04038-y. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Marciano, C. L., Almeida, A. P. de, Bezerra, F. C., Giannesi, G. C., Cabral, H., Polizeli, M. D. L. T. D. M., et al. (2024). Enhanced saccharification levels of corn starch using as a strategy a novel amylolytic complex (AmyHb) from the thermophilic fungus Humicola brevis var. thermoidea in association with commercial enzyme. 3 Biotech, 14( 9). doi:10.1007/s13205-024-04038-y
    • NLM

      Marciano CL, Almeida AP de, Bezerra FC, Giannesi GC, Cabral H, Polizeli MDLTDM, Ruller R, Masui DC. Enhanced saccharification levels of corn starch using as a strategy a novel amylolytic complex (AmyHb) from the thermophilic fungus Humicola brevis var. thermoidea in association with commercial enzyme [Internet]. 3 Biotech. 2024 ; 14( 9):[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s13205-024-04038-y
    • Vancouver

      Marciano CL, Almeida AP de, Bezerra FC, Giannesi GC, Cabral H, Polizeli MDLTDM, Ruller R, Masui DC. Enhanced saccharification levels of corn starch using as a strategy a novel amylolytic complex (AmyHb) from the thermophilic fungus Humicola brevis var. thermoidea in association with commercial enzyme [Internet]. 3 Biotech. 2024 ; 14( 9):[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s13205-024-04038-y
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: QUÍMICA ANALÍTICA, SENSOR, AMIDO

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    • ABNT

      NAKASHIMA, Lívia Yumi e MANIGLIA, Bianca Chieregato e BRAZACA, Lais Canniatti. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. . Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Nakashima, L. Y., Maniglia, B. C., & Brazaca, L. C. (2024). Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Nakashima LY, Maniglia BC, Brazaca LC. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
    • Vancouver

      Nakashima LY, Maniglia BC, Brazaca LC. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
  • Source: Anais. Conference titles: Congresso FertBrasil- Inovação em fertilizantes em nutrientes para a agricultura tropical. Unidade: IQSC

    Subjects: FERTILIZANTES, AMIDO

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    • ABNT

      TAKEDA, Amanda Tiemi Sadamitsu et al. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. 2024, Anais.. Campinas: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. . Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Takeda, A. T. S., Machado, R. C., Sena, T. B. M., & Oliveira, C. R. (2024). Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. In Anais. Campinas: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Takeda ATS, Machado RC, Sena TBM, Oliveira CR. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. Anais. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
    • Vancouver

      Takeda ATS, Machado RC, Sena TBM, Oliveira CR. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. Anais. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
  • Source: Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. Unidade: IQSC

    Subjects: NANOCOMPOSITOS, AMIDO, BENTONITA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SABADINI, Rodrigo Cesar et al. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry, v. 29, p. 131, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/molecules29010131. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Sabadini, R. C., Fernandes, M., Bermudez, V. de Z., Pawlicka, A., & Silva, M. M. (2024). Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry, 29, 131. doi:10.3390/molecules29010131
    • NLM

      Sabadini RC, Fernandes M, Bermudez V de Z, Pawlicka A, Silva MM. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties [Internet]. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. 2024 ;29 131.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/molecules29010131
    • Vancouver

      Sabadini RC, Fernandes M, Bermudez V de Z, Pawlicka A, Silva MM. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties [Internet]. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. 2024 ;29 131.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.3390/molecules29010131
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidades: IQSC, EESC

    Subjects: QUÍMICA ORGÂNICA, CELULOSE, AMIDO, TERMOPLÁSTICOS, MATERIAIS COMPÓSITOS

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    • ABNT

      VIEIRA, Igor Augusto e LIZANO, Kelly Lucas e CURVELO, Antonio Aprigio da Silva. Estudo da incorporação e do comportamento da celulose regenerada amido termoplástico para a produção de compósitos. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. . Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Vieira, I. A., Lizano, K. L., & Curvelo, A. A. da S. (2024). Estudo da incorporação e do comportamento da celulose regenerada amido termoplástico para a produção de compósitos. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Vieira IA, Lizano KL, Curvelo AA da S. Estudo da incorporação e do comportamento da celulose regenerada amido termoplástico para a produção de compósitos. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
    • Vancouver

      Vieira IA, Lizano KL, Curvelo AA da S. Estudo da incorporação e do comportamento da celulose regenerada amido termoplástico para a produção de compósitos. Resumos. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ]
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: TERMOPLÁSTICOS, AMIDO, SISAL

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    • ABNT

      BRAIT NETO, Nilson de Oliveira et al. Thermoplastic starch reinforced with short sisal fibers. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Brait Neto, N. de O., Montemayor, F. J. A., Frollini, E., & Delgado-Aguilar, M. (2024). Thermoplastic starch reinforced with short sisal fibers. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Brait Neto N de O, Montemayor FJA, Frollini E, Delgado-Aguilar M. Thermoplastic starch reinforced with short sisal fibers [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Brait Neto N de O, Montemayor FJA, Frollini E, Delgado-Aguilar M. Thermoplastic starch reinforced with short sisal fibers [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES FINOS, AMIDO, EMBALAGENS DE ALIMENTOS

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    • ABNT

      ROVEDA JUNIOR, Antonio Carlos et al. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Roveda Junior, A. C., Dias, B. C., Passini, L. do N., Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: G1: O Portal de Notícias da Globo. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOFILMES, CONSERVAÇÃO DE ALIMENTOS, AMIDO

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    • ABNT

      MANZANI, Danilo e PETRUCI, João Flávio da Silveira. Embalagem que avisa se a comida está estragada é desenvolvida pela USP, Unesp e UFU. G1: O Portal de Notícias da Globo. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/507acf32-0126-40aa-8902-5d9faa8ce650/P21196.pdf. Acesso em: 18 maio 2025. , 2024
    • APA

      Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Embalagem que avisa se a comida está estragada é desenvolvida pela USP, Unesp e UFU. G1: O Portal de Notícias da Globo. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/507acf32-0126-40aa-8902-5d9faa8ce650/P21196.pdf
    • NLM

      Manzani D, Petruci JF da S. Embalagem que avisa se a comida está estragada é desenvolvida pela USP, Unesp e UFU [Internet]. G1: O Portal de Notícias da Globo. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/507acf32-0126-40aa-8902-5d9faa8ce650/P21196.pdf
    • Vancouver

      Manzani D, Petruci JF da S. Embalagem que avisa se a comida está estragada é desenvolvida pela USP, Unesp e UFU [Internet]. G1: O Portal de Notícias da Globo. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/507acf32-0126-40aa-8902-5d9faa8ce650/P21196.pdf
  • Source: Microchimica Acta. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES, AMIDO, ÓPTICA ELETRÔNICA, SENSOR, DETERIORAÇÃO DE ALIMENTOS

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    • ABNT

      ROVEDA JUNIOR, Antonio Carlos et al. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging. Microchimica Acta, v. 191, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Roveda Junior, A. C., Dias, B. C., Passini, L. do N., Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging. Microchimica Acta, 191. doi:10.1007/s00604-024-06426-w
    • NLM

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Microchimica Acta. 2024 ;191[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w
    • Vancouver

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Microchimica Acta. 2024 ;191[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w
  • Source: Emergent Materials. Unidades: FFCLRP, ESALQ, IQSC

    Subjects: AMIDO, BATATA, BIOMATERIAIS, IMPRESSÃO 3-D, REGENERAÇÃO ÓSSEA

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi et al. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds. Emergent Materials, p. 1-14, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Sponchiado, P. A. I., Melo, M. T. de, Bitencourt, B. S., Guedes, J. S., Blácido, D. R. T., Augusto, P. E. D., et al. (2024). Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds. Emergent Materials, 1-14. doi:10.1007/s42247-024-00673-6
    • NLM

      Sponchiado PAI, Melo MT de, Bitencourt BS, Guedes JS, Blácido DRT, Augusto PED, Ramos AP, Maniglia BC. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds [Internet]. Emergent Materials. 2024 ; 1-14.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6
    • Vancouver

      Sponchiado PAI, Melo MT de, Bitencourt BS, Guedes JS, Blácido DRT, Augusto PED, Ramos AP, Maniglia BC. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds [Internet]. Emergent Materials. 2024 ; 1-14.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6
  • Source: Polymer. Unidades: FZEA, ESALQ

    Subjects: AMIDO, OXIDAÇÃO COM OZÔNIO, QUINOA

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    • ABNT

      RAMOS, Giselle Vallim Corrêa et al. Structural and functional properties of ozone-treated quinoa starch. Polymer, v. 308, p. 1-10, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.polymer.2024.127314. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Ramos, G. V. C., Branco, I. G., Matta Junior, M. D. da, Ferreira, J. A., Ditchfield, C., Sobral, P. J. do A., & Moraes, I. C. F. (2024). Structural and functional properties of ozone-treated quinoa starch. Polymer, 308, 1-10. doi:10.1016/j.polymer.2024.127314
    • NLM

      Ramos GVC, Branco IG, Matta Junior MD da, Ferreira JA, Ditchfield C, Sobral PJ do A, Moraes ICF. Structural and functional properties of ozone-treated quinoa starch [Internet]. Polymer. 2024 ; 308 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.polymer.2024.127314
    • Vancouver

      Ramos GVC, Branco IG, Matta Junior MD da, Ferreira JA, Ditchfield C, Sobral PJ do A, Moraes ICF. Structural and functional properties of ozone-treated quinoa starch [Internet]. Polymer. 2024 ; 308 1-10.[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.polymer.2024.127314
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: IMPRESSÃO 3-D, OSSO E OSSOS, AMIDO, MANDIOCA

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    • ABNT

      AGUIAR, Samile Bezerra de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 18 maio 2025.
    • APA

      Aguiar, S. B. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2024). Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 maio 18 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/

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