Filtros : "Financiamento FAPESP" "Proceedings" "AMIDO" Limpar

Filtros



Refine with date range


  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: REOLOGIA, AMIDO, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento e NOBREGA, Fernanda Correa de e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, & Maniglia, B. C. (2025). Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, URUCUM, REGENERAÇÃO ÓSSEA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BALABRAM, Sara Kierulff et al. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Balabram, S. K., Sponchiado, P. A. I., Tessaro, L., & Maniglia, B. C. (2025). Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 09. Industry, innovation and infrastructure
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOMATERIAIS, IMPRESSÃO 3-D, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      TESSARO, Larissa e SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi e MANIGLIA, Bianca Chieregato. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Tessaro, L., Sponchiado, P. A. I., & Maniglia, B. C. (2025). From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 09. Industry, innovation and infrastructureGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, MANDIOCA, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NOBREGA, Fernanda Correa de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Nobrega, F. C. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2025). Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    GDS 03. Good health and well-beingGDS 12. Responsible consumption and production
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: OSSO E OSSOS, AMIDO, BATATA, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento et al. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, Aguiar, S. B. de, Maniglia, B. C., Corrêa, D. S., & Teodoro, K. B. R. (2024). Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES FINOS, AMIDO, EMBALAGENS DE ALIMENTOS

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ROVEDA JUNIOR, Antonio Carlos et al. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Roveda Junior, A. C., Dias, B. C., Passini, L. do N., Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Subjects: IMPRESSÃO 3-D, OSSO E OSSOS, AMIDO, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      AGUIAR, Samile Bezerra de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Aguiar, S. B. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2024). Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Source: Proceedings. Conference titles: Brazil MRS Meeting. Unidades: IQSC, ESALQ

    Subjects: BIOMATERIAIS, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Adam, L., Maniglia, B. C., Augusto, P. E. D., & Kerdjoudj, H. (2024). Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/

Digital Library of Intellectual Production of Universidade de São Paulo     2012 - 2025