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  • Fonte: Biodiversity and Conservation. Unidades: CENA, IB

    Assuntos: BIOGEOGRAFIA, CACAU, SENSORIAMENTO REMOTO

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    • ABNT

      SILVA, Matheus Colli et al. Human infuence on the distribution of cacao: insights from remote sensing and biogeography. Biodiversity and Conservation, v. 33, p. 1009-1025, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s10531-023-02777-7. Acesso em: 12 ago. 2024.
    • APA

      Silva, M. C., Richardson, J. E., Figueira, A., & Pirani, J. R. (2024). Human infuence on the distribution of cacao: insights from remote sensing and biogeography. Biodiversity and Conservation, 33, 1009-1025. doi:10.1007/s10531-023-02777-7
    • NLM

      Silva MC, Richardson JE, Figueira A, Pirani JR. Human infuence on the distribution of cacao: insights from remote sensing and biogeography [Internet]. Biodiversity and Conservation. 2024 ; 33 1009-1025.[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s10531-023-02777-7
    • Vancouver

      Silva MC, Richardson JE, Figueira A, Pirani JR. Human infuence on the distribution of cacao: insights from remote sensing and biogeography [Internet]. Biodiversity and Conservation. 2024 ; 33 1009-1025.[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s10531-023-02777-7
  • Fonte: Journal of Systematics and Evolution. Unidade: IB

    Assuntos: CACAU, FILOGENIA, CACAUICULTURA

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    • ABNT

      BOSSA-CASTRO, Ana M et al. A phylogenetic framework to study desirable traits in the wild relatives of Theobroma cacao (Malvaceae). Journal of Systematics and Evolution, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/jse.13045. Acesso em: 12 ago. 2024.
    • APA

      Bossa-Castro, A. M., Silva, M. C., Pirani, J. R., Whitlock, B. A., Morales Mancera, L. T., Contreras-Ortiz, N., et al. (2024). A phylogenetic framework to study desirable traits in the wild relatives of Theobroma cacao (Malvaceae). Journal of Systematics and Evolution. doi:10.1111/jse.13045
    • NLM

      Bossa-Castro AM, Silva MC, Pirani JR, Whitlock BA, Morales Mancera LT, Contreras-Ortiz N, Cepeda-Hernández ML, Di Palma F, Vives M, Richardson JE. A phylogenetic framework to study desirable traits in the wild relatives of Theobroma cacao (Malvaceae) [Internet]. Journal of Systematics and Evolution. 2024 ;[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jse.13045
    • Vancouver

      Bossa-Castro AM, Silva MC, Pirani JR, Whitlock BA, Morales Mancera LT, Contreras-Ortiz N, Cepeda-Hernández ML, Di Palma F, Vives M, Richardson JE. A phylogenetic framework to study desirable traits in the wild relatives of Theobroma cacao (Malvaceae) [Internet]. Journal of Systematics and Evolution. 2024 ;[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jse.13045
  • Unidade: FCF

    Assuntos: ALIMENTOS, CHOCOLATE, CACAU, ALIMENTOS DIETÉTICOS, ANÁLISE TÉRMICA

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    • ABNT

      COSTA, Damaris. Desenvolvimento de chocolate amargo com substituição da sacarose por mistura de fibra com edulcorantes. 2024. Dissertação (Mestrado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9133/tde-15052024-175000/. Acesso em: 12 ago. 2024.
    • APA

      Costa, D. (2024). Desenvolvimento de chocolate amargo com substituição da sacarose por mistura de fibra com edulcorantes (Dissertação (Mestrado). Universidade de São Paulo, São Paulo. Recuperado de https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9133/tde-15052024-175000/
    • NLM

      Costa D. Desenvolvimento de chocolate amargo com substituição da sacarose por mistura de fibra com edulcorantes [Internet]. 2024 ;[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9133/tde-15052024-175000/
    • Vancouver

      Costa D. Desenvolvimento de chocolate amargo com substituição da sacarose por mistura de fibra com edulcorantes [Internet]. 2024 ;[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/9/9133/tde-15052024-175000/
  • Fonte: Biodiversity and Conservation. Unidade: IB

    Assuntos: FILOGENIA, CACAU

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    • ABNT

      GUAYASAMIN, Juan M et al. Evolution of Amazonian biodiversity: a review. Biodiversity and Conservation, v. 54, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/1809-4392202103601. Acesso em: 12 ago. 2024.
    • APA

      Guayasamin, J. M., Ribas, C. C., Carnaval, A. C., Carrillo, J. D., Hoorn, C., Lohmann, L. G., et al. (2024). Evolution of Amazonian biodiversity: a review. Biodiversity and Conservation, 54. doi:10.1590/1809-4392202103601
    • NLM

      Guayasamin JM, Ribas CC, Carnaval AC, Carrillo JD, Hoorn C, Lohmann LG, Riff D, Ulloa Ulloa C, Albert JS. Evolution of Amazonian biodiversity: a review [Internet]. Biodiversity and Conservation. 2024 ; 54[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1809-4392202103601
    • Vancouver

      Guayasamin JM, Ribas CC, Carnaval AC, Carrillo JD, Hoorn C, Lohmann LG, Riff D, Ulloa Ulloa C, Albert JS. Evolution of Amazonian biodiversity: a review [Internet]. Biodiversity and Conservation. 2024 ; 54[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.1590/1809-4392202103601
  • Fonte: Fermentation. Unidades: ESALQ, IQSC, FCF

    Assuntos: AROMATIZANTES, BEBIDAS NÃO ALCOÓLICAS, CACAU, CHOCOLATE, JACA, OLFATO, SEMENTES, SUBPRODUTOS COMO ALIMENTO

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    • ABNT

      SPADA, Fernanda Papa et al. GC-olfactometric analysis as a tool for comprehensive characterization of aromatic profiles in cocoa-based beverages with a natural chocolate substitute. Fermentation, v. 10, p. 1-14, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/fermentation10050228. Acesso em: 12 ago. 2024.
    • APA

      Spada, F. P., Alencar, S. M. de, Bogusz Junior, S., & Purgatto, E. (2024). GC-olfactometric analysis as a tool for comprehensive characterization of aromatic profiles in cocoa-based beverages with a natural chocolate substitute. Fermentation, 10, 1-14. doi:10.3390/fermentation10050228
    • NLM

      Spada FP, Alencar SM de, Bogusz Junior S, Purgatto E. GC-olfactometric analysis as a tool for comprehensive characterization of aromatic profiles in cocoa-based beverages with a natural chocolate substitute [Internet]. Fermentation. 2024 ; 10 1-14.[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.3390/fermentation10050228
    • Vancouver

      Spada FP, Alencar SM de, Bogusz Junior S, Purgatto E. GC-olfactometric analysis as a tool for comprehensive characterization of aromatic profiles in cocoa-based beverages with a natural chocolate substitute [Internet]. Fermentation. 2024 ; 10 1-14.[citado 2024 ago. 12 ] Available from: https://doi.org/10.3390/fermentation10050228

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