Filtros : "SURFACTANTES" "NITSCHKE, MARCIA" Limpar

Filtros



Refine with date range


  • Source: Biosurfactants: Research and Development. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUÍMICA VERDE, ADITIVOS ALIMENTARES, SURFACTANTES

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      PASSOS, Tathiane Ferroni e BERTUSO, Paula de Camargo e NITSCHKE, Marcia. Biosurfactants as food additives: new trends and applications. Biosurfactants: Research and Development. Tradução . Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2023. p. 334 . Disponível em: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Passos, T. F., Bertuso, P. de C., & Nitschke, M. (2023). Biosurfactants as food additives: new trends and applications. In Biosurfactants: Research and Development (p. 334 ). Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. doi:10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
    • NLM

      Passos TF, Bertuso P de C, Nitschke M. Biosurfactants as food additives: new trends and applications [Internet]. In: Biosurfactants: Research and Development. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2023. p. 334 .[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
    • Vancouver

      Passos TF, Bertuso P de C, Nitschke M. Biosurfactants as food additives: new trends and applications [Internet]. In: Biosurfactants: Research and Development. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2023. p. 334 .[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-91697-4.00005-3
  • Source: ACS Applied Materials and Interfaces. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA, IFSC

    Subjects: SURFACTANTES, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, v. 12, n. 5, p. 5488-5499, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1021/acsami.9b19253. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., Ma, H. L., Melo, C. C., Plepis, A. M. de G., Meyer, R. L., & Nitschke, M. (2020). Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, 12( 5), 5488-5499. doi:10.1021/acsami.9b19253
    • NLM

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsami.9b19253
    • Vancouver

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsami.9b19253
  • Source: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. Unidade: IQSC

    Subjects: SURFACTANTES, BIOTECNOLOGIA

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      UNÁS, Jorge H et al. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 13, n. Ja 2018, p. 160-167, 2018Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Unás, J. H., Santos, D. de A., Azevedo, E. B., & Marcia Nitschke,. (2018). Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 13( Ja 2018), 160-167. doi:10.1016/j.bcab.2017.12.005
    • NLM

      Unás JH, Santos D de A, Azevedo EB, Marcia Nitschke. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13( Ja 2018): 160-167.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005
    • Vancouver

      Unás JH, Santos D de A, Azevedo EB, Marcia Nitschke. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13( Ja 2018): 160-167.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005
  • Source: Biosurfactants. Unidade: IQSC

    Assunto: SURFACTANTES

    PrivadoHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DAZA, Jorge Humberto Unás et al. Environmental and health application of biosurfactants. Biosurfactants. Tradução . Hauppauge: Nova Science Pu, 2017. . Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3a3c0df0-9d4f-45f2-a962-3daba610fbda/P16861.pdf. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Daza, J. H. U., Bocelli, M. D., Marangon, C. A., & Nitschke, M. (2017). Environmental and health application of biosurfactants. In Biosurfactants. Hauppauge: Nova Science Pu. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/3a3c0df0-9d4f-45f2-a962-3daba610fbda/P16861.pdf
    • NLM

      Daza JHU, Bocelli MD, Marangon CA, Nitschke M. Environmental and health application of biosurfactants [Internet]. In: Biosurfactants. Hauppauge: Nova Science Pu; 2017. [citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3a3c0df0-9d4f-45f2-a962-3daba610fbda/P16861.pdf
    • Vancouver

      Daza JHU, Bocelli MD, Marangon CA, Nitschke M. Environmental and health application of biosurfactants [Internet]. In: Biosurfactants. Hauppauge: Nova Science Pu; 2017. [citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3a3c0df0-9d4f-45f2-a962-3daba610fbda/P16861.pdf
  • Source: Anais. Conference titles: Congresso Brasileiro de Microbiologia - CBM. Unidades: IQSC, IFSC

    Subjects: SURFACTANTES, RESERVATÓRIOS DE PETRÓLEO, BACTÉRIAS

    PrivadoAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARGENTIN, M. N. et al. Characterization of a biosurfactant produced by a thermohalophilic bacillus strain isolated from an oil reservoir rock sample. 2017, Anais.. São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia - SBM, 2017. Disponível em: http://www.sbmicrobiologia.org.br/29cbm-anais/trabalhoscongresso.htm. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Argentin, M. N., Martins, L. F., Nitschke, M., & Bossolan, N. R. S. (2017). Characterization of a biosurfactant produced by a thermohalophilic bacillus strain isolated from an oil reservoir rock sample. In Anais. São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia - SBM. Recuperado de http://www.sbmicrobiologia.org.br/29cbm-anais/trabalhoscongresso.htm
    • NLM

      Argentin MN, Martins LF, Nitschke M, Bossolan NRS. Characterization of a biosurfactant produced by a thermohalophilic bacillus strain isolated from an oil reservoir rock sample [Internet]. Anais. 2017 ;[citado 2024 set. 27 ] Available from: http://www.sbmicrobiologia.org.br/29cbm-anais/trabalhoscongresso.htm
    • Vancouver

      Argentin MN, Martins LF, Nitschke M, Bossolan NRS. Characterization of a biosurfactant produced by a thermohalophilic bacillus strain isolated from an oil reservoir rock sample [Internet]. Anais. 2017 ;[citado 2024 set. 27 ] Available from: http://www.sbmicrobiologia.org.br/29cbm-anais/trabalhoscongresso.htm
  • Source: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Unidade: IQSC

    Assunto: SURFACTANTES

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia e SILVA, Sumária Souza e. Recent food application of microbial surfactants. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, v. 58, p. 04, 2016Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/10408398.2016.1208635. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Nitschke, M., & Silva, S. S. e. (2016). Recent food application of microbial surfactants. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 58, 04. doi:10.1080/10408398.2016.1208635
    • NLM

      Nitschke M, Silva SS e. Recent food application of microbial surfactants [Internet]. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2016 ;58 04.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10408398.2016.1208635
    • Vancouver

      Nitschke M, Silva SS e. Recent food application of microbial surfactants [Internet]. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2016 ;58 04.[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10408398.2016.1208635
  • Source: Biosurfactants: production and utilization processes, technologies, and economics. Unidade: IQSC

    Subjects: INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, SURFACTANTES

    PrivadoHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAUJO, Lívia Vieira de e FREIRE, Denise Maria Guimarães e NITSCHKE, Marcia. Perspectives on using biosurfactants in food industry. Biosurfactants: production and utilization processes, technologies, and economics. Tradução . Boca Raton: CRC Press, 2015. . Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7292b2e3-6568-4d4f-ab0e-40fc202eaa73/P15733.pdf. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Araujo, L. V. de, Freire, D. M. G., & Nitschke, M. (2015). Perspectives on using biosurfactants in food industry. In Biosurfactants: production and utilization processes, technologies, and economics. Boca Raton: CRC Press. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/7292b2e3-6568-4d4f-ab0e-40fc202eaa73/P15733.pdf
    • NLM

      Araujo LV de, Freire DMG, Nitschke M. Perspectives on using biosurfactants in food industry [Internet]. In: Biosurfactants: production and utilization processes, technologies, and economics. Boca Raton: CRC Press; 2015. [citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7292b2e3-6568-4d4f-ab0e-40fc202eaa73/P15733.pdf
    • Vancouver

      Araujo LV de, Freire DMG, Nitschke M. Perspectives on using biosurfactants in food industry [Internet]. In: Biosurfactants: production and utilization processes, technologies, and economics. Boca Raton: CRC Press; 2015. [citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/7292b2e3-6568-4d4f-ab0e-40fc202eaa73/P15733.pdf
  • Source: Livro de resumos. Conference titles: Simpósio de Microbiologia Aplicada. Unidade: IQSC

    Assunto: SURFACTANTES

    PrivadoHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      UNÁS, Jorge H e NITSCHKE, Marcia e AZEVEDO, Eduardo Bessa. Aplicação da metodologia de superfície de resposta na produção de biossurfatante por Brevibacterium Luteolum. 2015, Anais.. Rio Claro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2015. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/18bfee74-078b-463a-b3ba-553472f52ca4/P15802.pdf. Acesso em: 27 set. 2024.
    • APA

      Unás, J. H., Nitschke, M., & Azevedo, E. B. (2015). Aplicação da metodologia de superfície de resposta na produção de biossurfatante por Brevibacterium Luteolum. In Livro de resumos. Rio Claro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/18bfee74-078b-463a-b3ba-553472f52ca4/P15802.pdf
    • NLM

      Unás JH, Nitschke M, Azevedo EB. Aplicação da metodologia de superfície de resposta na produção de biossurfatante por Brevibacterium Luteolum [Internet]. Livro de resumos. 2015 ;[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/18bfee74-078b-463a-b3ba-553472f52ca4/P15802.pdf
    • Vancouver

      Unás JH, Nitschke M, Azevedo EB. Aplicação da metodologia de superfície de resposta na produção de biossurfatante por Brevibacterium Luteolum [Internet]. Livro de resumos. 2015 ;[citado 2024 set. 27 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/18bfee74-078b-463a-b3ba-553472f52ca4/P15802.pdf

Digital Library of Intellectual Production of Universidade de São Paulo     2012 - 2024