Filtros : "Nutrition: an international journal of applied and basic nutritional science" "Indexado no Index Medicus" Limpar

Filtros



Limitar por data


  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMVZ

    Assuntos: DESNUTRIÇÃO, ONTOGENIA, BIOLOGIA DO DESENVOLVIMENTO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      LADD, Fernando Vagner Lobo et al. Zinc and glutamine improve brain development in suckling mice subjected to early postnatal malnutrition. Nutrition, v. 26, n. 6, p. 662-670, 2010Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.11.020. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Ladd, F. V. L., Ladd, A. A. B. L., Ribeiro, A. A. C. M., Costa, S. B. C., Coutinho, B. P., Feitosa, G. A. S., et al. (2010). Zinc and glutamine improve brain development in suckling mice subjected to early postnatal malnutrition. Nutrition, 26( 6), 662-670. doi:10.1016/j.nut.2009.11.020
    • NLM

      Ladd FVL, Ladd AABL, Ribeiro AACM, Costa SBC, Coutinho BP, Feitosa GAS, Andrade GM de, Castro-Costa CM de, Magalhães CE de C, Castro IC, Oliveira BB, Guerrant RL, Lima AÂM, Oriá RB. Zinc and glutamine improve brain development in suckling mice subjected to early postnatal malnutrition [Internet]. Nutrition. 2010 ; 26( 6): 662-670.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.11.020
    • Vancouver

      Ladd FVL, Ladd AABL, Ribeiro AACM, Costa SBC, Coutinho BP, Feitosa GAS, Andrade GM de, Castro-Costa CM de, Magalhães CE de C, Castro IC, Oliveira BB, Guerrant RL, Lima AÂM, Oriá RB. Zinc and glutamine improve brain development in suckling mice subjected to early postnatal malnutrition [Internet]. Nutrition. 2010 ; 26( 6): 662-670.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.11.020
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FCF

    Assuntos: GLUTAMINA, SUPLEMENTAÇÃO ALIMENTAR, EXERCÍCIO FÍSICO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CRUZAT, Vinicius Fernandes e TIRAPEGUI, Júlio. Effects of oral supplementation with glutamine and alanyl-glutamine on glutamine, glutamate and glutathione status in trained rats and subjected to long-duration exercise. Nutrition, v. 25, n. 4, p. 428-435, 2009Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.09.014. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Cruzat, V. F., & Tirapegui, J. (2009). Effects of oral supplementation with glutamine and alanyl-glutamine on glutamine, glutamate and glutathione status in trained rats and subjected to long-duration exercise. Nutrition, 25( 4), 428-435. doi:10.1016/j.nut.2008.09.014
    • NLM

      Cruzat VF, Tirapegui J. Effects of oral supplementation with glutamine and alanyl-glutamine on glutamine, glutamate and glutathione status in trained rats and subjected to long-duration exercise [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 4): 428-435.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.09.014
    • Vancouver

      Cruzat VF, Tirapegui J. Effects of oral supplementation with glutamine and alanyl-glutamine on glutamine, glutamate and glutathione status in trained rats and subjected to long-duration exercise [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 4): 428-435.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.09.014
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FCF, ICB

    Assuntos: DIETOTERAPIA, ÓLEOS DE PEIXE, ABSORÇÃO DE ALIMENTOS

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      LOBO, Alexandre Rodrigues et al. Effects of dietary lipid composition and inulin-type fructans on mineral bioavailability in growing rats. Nutrition, v. 25, n. 2, p. 216-225, 2009Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.08.002. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Lobo, A. R., Mancini-Filho, J., Alvares, E. P., Cocato, M. L., & Colli, C. (2009). Effects of dietary lipid composition and inulin-type fructans on mineral bioavailability in growing rats. Nutrition, 25( 2), 216-225. doi:10.1016/j.nut.2008.08.002
    • NLM

      Lobo AR, Mancini-Filho J, Alvares EP, Cocato ML, Colli C. Effects of dietary lipid composition and inulin-type fructans on mineral bioavailability in growing rats [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 2): 216-225.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.08.002
    • Vancouver

      Lobo AR, Mancini-Filho J, Alvares EP, Cocato ML, Colli C. Effects of dietary lipid composition and inulin-type fructans on mineral bioavailability in growing rats [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 2): 216-225.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.08.002
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FMRP, FCFRP

    Assuntos: ALIMENTAÇÃO INFANTIL, SAÚDE DA CRIANÇA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FUMAGALLI, Fernanda et al. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age. Nutrition, v. 24, n. 5, p. 427-432, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Fumagalli, F., Monteiro, J. P., Sartorelli, D. S., Vieira, M. N. C. M., & Bianchi, M. de L. P. (2008). Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age. Nutrition, 24( 5), 427-432. doi:10.1016/j.nut.2008.01.008
    • NLM

      Fumagalli F, Monteiro JP, Sartorelli DS, Vieira MNCM, Bianchi M de LP. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 5): 427-432.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008
    • Vancouver

      Fumagalli F, Monteiro JP, Sartorelli DS, Vieira MNCM, Bianchi M de LP. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 5): 427-432.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FM

    Assuntos: SUPLEMENTOS DIETÉTICOS, DESNUTRIÇÃO, SÃO PAULO, AMÉRICA DO SUL

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BOTTONI, Andrea et al. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area. Nutrition, v. 24, n. 3, p. 224-232, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Bottoni, A., Bottoni, A., Cassulino, A. P., Biet, F., Sigulem, D. M., Oliveira, G. P. C., et al. (2008). Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area. Nutrition, 24( 3), 224-232. doi:10.1016/j.nut.2007.11.007
    • NLM

      Bottoni A, Bottoni A, Cassulino AP, Biet F, Sigulem DM, Oliveira GPC, Marco D, Poliselli C, Rodrigues RC, Silva MLT da, Castro I de, Waitzberg DL. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 3): 224-232.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007
    • Vancouver

      Bottoni A, Bottoni A, Cassulino AP, Biet F, Sigulem DM, Oliveira GPC, Marco D, Poliselli C, Rodrigues RC, Silva MLT da, Castro I de, Waitzberg DL. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 3): 224-232.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO, GASTROENTEROPATIAS

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MACHADO, Juliana Deh Carvalho e SUEN, Vivian Miguel Marques e MARCHINI, Julio Sergio. Is oral nutritional therapy effective for the treatment of chylothorax?: a case report. Nutrition, v. 24, n. 6, p. 607-609, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.02.006. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Machado, J. D. C., Suen, V. M. M., & Marchini, J. S. (2008). Is oral nutritional therapy effective for the treatment of chylothorax?: a case report. Nutrition, 24( 6), 607-609. doi:10.1016/j.nut.2008.02.006
    • NLM

      Machado JDC, Suen VMM, Marchini JS. Is oral nutritional therapy effective for the treatment of chylothorax?: a case report [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 6): 607-609.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.02.006
    • Vancouver

      Machado JDC, Suen VMM, Marchini JS. Is oral nutritional therapy effective for the treatment of chylothorax?: a case report [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 6): 607-609.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.02.006
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: RITMO CIRCADIANO, ENDOCRINOLOGIA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NONINO-BORGES, Carla Barbosa et al. Influence of meal time on salivary circadian cortisol rhythms and weight loss in obese women. Nutrition, v. 23, p. 385-391, 2007Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.02.007. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Nonino-Borges, C. B., Borges, R. M., Bavaresco, M., Suen, V. M. M., Moreira, A. C., & Marchini, J. S. (2007). Influence of meal time on salivary circadian cortisol rhythms and weight loss in obese women. Nutrition, 23, 385-391. doi:10.1016/j.nut.2007.02.007
    • NLM

      Nonino-Borges CB, Borges RM, Bavaresco M, Suen VMM, Moreira AC, Marchini JS. Influence of meal time on salivary circadian cortisol rhythms and weight loss in obese women [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23 385-391.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.02.007
    • Vancouver

      Nonino-Borges CB, Borges RM, Bavaresco M, Suen VMM, Moreira AC, Marchini JS. Influence of meal time on salivary circadian cortisol rhythms and weight loss in obese women [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23 385-391.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.02.007
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: RECÉM-NASCIDO, VITAMINA A

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      WEINMAN, Angela Regina Maciel et al. Assessment of vitamin A nutritional status in new born preterm infants. Nutrition, v. 23, n. 6, p. 454-460, 2007Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.04.003. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Weinman, A. R. M., Jorge, S. M., Martins, A. R., Assis, M. das G. E. de, Martinez, F. E., & Camelo Júnior, J. S. (2007). Assessment of vitamin A nutritional status in new born preterm infants. Nutrition, 23( 6), 454-460. doi:10.1016/j.nut.2007.04.003
    • NLM

      Weinman ARM, Jorge SM, Martins AR, Assis M das GE de, Martinez FE, Camelo Júnior JS. Assessment of vitamin A nutritional status in new born preterm infants [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23( 6): 454-460.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.04.003
    • Vancouver

      Weinman ARM, Jorge SM, Martins AR, Assis M das GE de, Martinez FE, Camelo Júnior JS. Assessment of vitamin A nutritional status in new born preterm infants [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23( 6): 454-460.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.04.003
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: INTESTINOS, CALORÍMETROS

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ARAÚJO, Ellen Cristini Freitas et al. Ideal weight better predicts resting energy expenditure than does actual weight in patients with short bowel syndrome. Nutrition, v. 23, n. 11-12, p. 778-781, 2007Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.07.007. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Araújo, E. C. F., Suen, V. M. M., Marchini, J. S., & Vannucchi, H. (2007). Ideal weight better predicts resting energy expenditure than does actual weight in patients with short bowel syndrome. Nutrition, 23( 11-12), 778-781. doi:10.1016/j.nut.2007.07.007
    • NLM

      Araújo ECF, Suen VMM, Marchini JS, Vannucchi H. Ideal weight better predicts resting energy expenditure than does actual weight in patients with short bowel syndrome [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23( 11-12): 778-781.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.07.007
    • Vancouver

      Araújo ECF, Suen VMM, Marchini JS, Vannucchi H. Ideal weight better predicts resting energy expenditure than does actual weight in patients with short bowel syndrome [Internet]. Nutrition. 2007 ; 23( 11-12): 778-781.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.07.007
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: TRANSTORNOS NUTRICIONAIS (CONTROLE), FERRO (DEFICIÊNCIA)

    Como citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      OLIVEIRA, José Eduardo Dutra de e MARCHINI, Julio Sergio. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo. . Acesso em: 15 nov. 2025. , 2006
    • APA

      Oliveira, J. E. D. de, & Marchini, J. S. (2006). Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Oliveira JED de, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 15 ]
    • Vancouver

      Oliveira JED de, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 15 ]
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: URINA, SÍNDROME DE IMUNODEFICIÊNCIA ADQUIRIDA, VITAMINA A

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NEVES, Fábio Fernandes et al. Recommended dose for repair of serum vitamin A levels in patients with HIV infection/AIDS may be insufficient because of high urinary losses. Nutrition, v. 22, n. 5, p. 483-489, 2006Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.11.008. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Neves, F. F., Vannucchi, H., Jordão Júnior, A. A., & Figueiredo, J. F. de C. (2006). Recommended dose for repair of serum vitamin A levels in patients with HIV infection/AIDS may be insufficient because of high urinary losses. Nutrition, 22( 5), 483-489. doi:10.1016/j.nut.2005.11.008
    • NLM

      Neves FF, Vannucchi H, Jordão Júnior AA, Figueiredo JF de C. Recommended dose for repair of serum vitamin A levels in patients with HIV infection/AIDS may be insufficient because of high urinary losses [Internet]. Nutrition. 2006 ; 22( 5): 483-489.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.11.008
    • Vancouver

      Neves FF, Vannucchi H, Jordão Júnior AA, Figueiredo JF de C. Recommended dose for repair of serum vitamin A levels in patients with HIV infection/AIDS may be insufficient because of high urinary losses [Internet]. Nutrition. 2006 ; 22( 5): 483-489.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.11.008
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: TRANSTORNOS NUTRICIONAIS (CONTROLE), FERRO (DEFICIÊNCIA)

    Como citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DUTRA DE OLIVEIRA, José Eduardo e MARCHINI, Julio Sergio. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo. . Acesso em: 15 nov. 2025. , 2006
    • APA

      Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2006). Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 15 ]
    • Vancouver

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 15 ]
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: ÚLCERA, VITAMINA C, VITAMINA E, DESNUTRIÇÃO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CORDEIRO, Maria Bernarda Cavalcanti et al. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores. Nutrition, v. 21, p. 901-907, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Cordeiro, M. B. C., Antonelli, É. J., Cunha, D. F. da, Jordão Júnior, A. A., Rodrigues Júnior, V., & Vannucchi, H. (2005). Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores. Nutrition, 21, 901-907. doi:10.1016/j.nut.2005.01.008
    • NLM

      Cordeiro MBC, Antonelli ÉJ, Cunha DF da, Jordão Júnior AA, Rodrigues Júnior V, Vannucchi H. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 901-907.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008
    • Vancouver

      Cordeiro MBC, Antonelli ÉJ, Cunha DF da, Jordão Júnior AA, Rodrigues Júnior V, Vannucchi H. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 901-907.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO PARENTERAL TOTAL, IODO, ABSORÇÃO (FISIOLOGIA)

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NAVARRO, Anderson M. et al. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status. Nutrition, v. 21, p. 895-900, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Navarro, A. M., Suen, V. M. M., Souza, I. M., Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2005). Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status. Nutrition, 21, 895-900. doi:10.1016/j.nut.2005.02.006
    • NLM

      Navarro AM, Suen VMM, Souza IM, Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 895-900.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006
    • Vancouver

      Navarro AM, Suen VMM, Souza IM, Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 895-900.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assunto: NUTRIÇÃO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DUTRA DE OLIVEIRA, José Eduardo e MARCHINI, Julio Sergio. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists. Nutrition, v. 20, p. 174-176, 2004Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2004). Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists. Nutrition, 20, 174-176. doi:10.1016/j.nut.2003.10.020
    • NLM

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 174-176.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020
    • Vancouver

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 174-176.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: OBESIDADE, METABOLISMO ENERGÉTICO, FÍGADO, DIETA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SUEN, V. M. M. et al. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women. Nutrition, v. 19, p. 703-707, 2003Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Suen, V. M. M., Silva, G. A. da, Tannus, A. F., Unamuno, R. N., & Marchini, J. S. (2003). Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women. Nutrition, 19, 703-707. doi:10.1016/s0899-9007(03)00104-7
    • NLM

      Suen VMM, Silva GA da, Tannus AF, Unamuno RN, Marchini JS. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women [Internet]. Nutrition. 2003 ; 19 703-707.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7
    • Vancouver

      Suen VMM, Silva GA da, Tannus AF, Unamuno RN, Marchini JS. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women [Internet]. Nutrition. 2003 ; 19 703-707.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FMRP, FFCLRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO, COMPORTAMENTO ALIMENTAR

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CAMBRAIA, Rosana P. B. et al. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm. Nutrition, v. 17, p. 455-461, 2001Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Cambraia, R. P. B., Vannucchi, H., Almeida, S. de S., & De-Oliveira, L. M. (2001). Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm. Nutrition, 17, 455-461. doi:10.1016/s0899-9007(01)00515-9
    • NLM

      Cambraia RPB, Vannucchi H, Almeida S de S, De-Oliveira LM. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm [Internet]. Nutrition. 2001 ; 17 455-461.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9
    • Vancouver

      Cambraia RPB, Vannucchi H, Almeida S de S, De-Oliveira LM. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm [Internet]. Nutrition. 2001 ; 17 455-461.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FMRP, FCFRP

    Assuntos: DESNUTRIÇÃO PROTEICO-ENERGÉTICA (EPIDEMIOLOGIA), SÍNDROME DE IMUNODEFICIÊNCIA ADQUIRIDA, VITAMINAS, VITAMINA E

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MONTEIRO, Jacqueline Pontes et al. Nutritional assessment of vitamin E in malnourished patients with AIDS. Nutrition, v. 16, p. 339-343, 2000Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(00)00227-6. Acesso em: 15 nov. 2025.
    • APA

      Monteiro, J. P., Cunha, D. F. da, Cunha, S. F. C., Santos, V. M. dos, Jordão Júnior, A. A., Correia, D., et al. (2000). Nutritional assessment of vitamin E in malnourished patients with AIDS. Nutrition, 16, 339-343. doi:10.1016/s0899-9007(00)00227-6
    • NLM

      Monteiro JP, Cunha DF da, Cunha SFC, Santos VM dos, Jordão Júnior AA, Correia D, Silva-Vergara ML, Vanucchi H, Junior VR, Bianchi M de LP. Nutritional assessment of vitamin E in malnourished patients with AIDS [Internet]. Nutrition. 2000 ; 16 339-343.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(00)00227-6
    • Vancouver

      Monteiro JP, Cunha DF da, Cunha SFC, Santos VM dos, Jordão Júnior AA, Correia D, Silva-Vergara ML, Vanucchi H, Junior VR, Bianchi M de LP. Nutritional assessment of vitamin E in malnourished patients with AIDS [Internet]. Nutrition. 2000 ; 16 339-343.[citado 2025 nov. 15 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(00)00227-6

Biblioteca Digital de Produção Intelectual da Universidade de São Paulo     2012 - 2025