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  • Source: Food Hydrocolloids. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, LIGNINA, UVA, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane A. et al. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, v. 133, p. 107981, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Otoni, C. G., Bertuso, P. de C., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., et al. (2022). Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams. Food Hydrocolloids, 133, 107981. doi:10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • NLM

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
    • Vancouver

      Marangon CA, Otoni CG, Bertuso P de C, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G, Mattoso LHC. Triple-action packaging: Food protection and monitoring enabled by agri-food side streams [Internet]. Food Hydrocolloids. 2022 ;133 107981.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2022.107981
  • Source: Resumos. Conference title: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidades: IQSC, ESALQ

    Subject: STAPHYLOCOCCUS

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    • ABNT

      NOGUEIRA, Pedro Henrique Pedrosa e NITSCHKE, Marcia. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Nogueira, P. H. P., & Nitschke, M. (2022). Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • NLM

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
    • Vancouver

      Nogueira PHP, Nitschke M. Nanobiotecnologia aplicada ao desenvolvimento de têxteis multifuncionais [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/2761f774-d35b-4622-9c9d-46dbfcba6882/P20187.pdf
  • Source: Microorganisms. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: MICROBIOLOGIA, BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, LATICÍNIOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MARANGON, Crisiane Aparecida e NITSCHKE, Marcia. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, v. 10, n. 9, p. 1860, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Marangon, C. A., & Nitschke, M. (2022). Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy. Microorganisms, 10( 9), 1860. doi:10.3390/microorganisms10091860
    • NLM

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Marangon CA, Nitschke M. Susceptibility of vegetative cells and endospores of Bacillus cereus to rhamnolipid biosurfactants and their potential application in dairy [Internet]. Microorganisms. 2022 ; 10( 9): 1860.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.3390/microorganisms10091860
  • Source: Resumos. Conference title: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: FILMES, CELULOSE, MAMONA, LIGNINA

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    • ABNT

      SANTOS, David William Soares dos et al. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Santos, D. W. S. dos, Porto, D. S., Frollini, E., & Nitschke, M. (2022). Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • NLM

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
    • Vancouver

      Santos DWS dos, Porto DS, Frollini E, Nitschke M. Síntese de poliuretanos bio_baseados com simultânea formação de filmes: celulose, lignina, e óleo de mamona como fontes de polióis [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/bd33eaa5-3b2b-477c-8a0b-11d99d318af2/P20177.pdf
  • Source: Journal of Applied Polymer Science. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, v. 139, n. p. 51437 ja2022, 2022Tradução . . Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2022). The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles. Journal of Applied Polymer Science, 139( p. 51437 ja2022). doi:10.1002/app.51437
    • NLM

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf
    • Vancouver

      Marangon CA, Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. The effects of ionic strength and pH on antibacterial activity of hybrid biosurfactant-biopolymer nanoparticles [Internet]. Journal of Applied Polymer Science. 2022 ; 139( p. 51437 ja2022):[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/61932cf0-699d-4f00-b6e4-f22ab474dc10/P19479.pdf
  • Source: Critical Reviews in Biotechnology. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: NANOPARTÍCULAS, BIOTECNOLOGIA

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    • ABNT

      NITSCHKE, Marcia e MARANGON, Crisiane Aparecida. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, v. 42, n. 2, p. 294-310, 2022Tradução . . Disponível em: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Nitschke, M., & Marangon, C. A. (2022). Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications. Critical Reviews in Biotechnology, 42( 2), 294-310. doi:10.1080/07388551.2021.1933890
    • NLM

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/
    • Vancouver

      Nitschke M, Marangon CA. Microbial surfactants in nanotechnology: recent trends and applications [Internet]. Critical Reviews in Biotechnology. 2022 ; 42( 2): 294-310.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://pubmed-ncbi-nlm-nih.ez67.periodicos.capes.gov.br/34167395/
  • Source: Foods. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: REDUÇÃO, ALIMENTOS, BACTÉRIAS GRAM-POSITIVAS, REDUÇÃO

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e MAYER, Debora Mariana Drappé e NITSCHKE, Marcia. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, v. 2021, n. 10, p. 455 (1-14), 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/foods10020455. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Mayer, D. M. D., & Nitschke, M. (2021). Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus. Foods, 2021( 10), 455 (1-14). doi:10.3390/foods10020455
    • NLM

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Mayer DMD, Nitschke M. Combining Celery Oleoresin, Limonene and Rhamnolipid as New Strategy to Control Endospore-Forming Bacillus cereus [Internet]. Foods. 2021 ; 2021( 10): 455 (1-14).[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.3390/foods10020455
  • Source: ACS Applied Polymer Materials. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, PEQUI, CONSERVANTES

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, v. 3, p. 5826-5835, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2021). Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties. ACS Applied Polymer Materials, 3, 5826-5835. doi:10.1021/acsapm.1c01036
    • NLM

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
    • Vancouver

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of Chitosan/Gelatin/Pequi Oil Emulsions:: Rheological, Thermal, and Antimicrobial Properties [Internet]. ACS Applied Polymer Materials. 2021 ;3 5826-5835.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1021/acsapm.1c01036
  • Source: Biocatalysis and Biotransformation. Unidade: IQSC

    Subjects: REDUÇÃO, BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de e NITSCHKE, Marcia e PORTO, André Luiz Meleiro. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi. Biocatalysis and Biotransformation. doi:10.1080/10242422.2021.1956909
    • NLM

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
    • Vancouver

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Regioselective and chemoselective biotransformation of 2` -hydroxychalcone derivatives by marine-derived fungi [Internet]. Biocatalysis and Biotransformation. 2021 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1080/10242422.2021.1956909
  • Source: Molecular Catalysis. Unidade: IQSC

    Subjects: FLAVONOIDES, FUNGOS, BIOTRANSFORMAÇÃO

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de et al. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, v. 513, p. 111734, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Birolli, W. G., Santos, D. de A., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2021). Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi. Molecular Catalysis, 513, 111734. doi:10.1016/j.mcat.2021.111734
    • NLM

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
    • Vancouver

      Matos IL de, Birolli WG, Santos D de A, Nitschke M, Porto ALM. Stereoselective reduction of flavanones by marine-derived fungi [Internet]. Molecular Catalysis. 2021 ;513 111734.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.biochi.2021.08.002
  • Conference title: Franco-Brazilian Network on Natural Products FB2NP First Webinar. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, BACTÉRIAS, ALIMENTOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo e NITSCHKE, Marcia. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. 2020, Anais.. La Rochelle (online): La Rochelle Université, 2020. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., & Nitschke, M. (2020). ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus. In . La Rochelle (online): La Rochelle Université. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • NLM

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Nitschke M. ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF BIOSURFACTANT, Apium graveolens OILRESIN AND LIMONENE AGAINST Bacillus cereus [Internet]. 2020 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/3ebc28b8-5388-414a-9c51-118ff15d1496/P19196.pdf
  • Source: Resumo. Conference title: Congresso Digital de Nanobiotecnologia e Bioengenharia - CDNB. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: BIOTECNOLOGIA, AGENTES ANTIMICROBIANOS

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    • ABNT

      BERTUSO, Paula de Camargo et al. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus. 2020, Anais.. Brasília, online: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2020. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Bertuso, P. de C., Santos, K. C. dos, Chorilli, M., & Nitschke, M. (2020). Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus. In Resumo. Brasília, online: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
    • NLM

      Bertuso P de C, Santos KC dos, Chorilli M, Nitschke M. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus [Internet]. Resumo. 2020 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
    • Vancouver

      Bertuso P de C, Santos KC dos, Chorilli M, Nitschke M. Potencial antimicrobiano de nanoemulsões de ramnolipídeo/limoneno para controle de Bacillus cereus [Internet]. Resumo. 2020 ;[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c068b768-718e-4326-ab75-d15ad4943da5/P19020.pdf
  • Source: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: CICATRIZAÇÃO, QUITOSANA, ÓLEOS VEGETAIS

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    • ABNT

      RODRIGUES, Murilo Álison Vigilato et al. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus. Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Tradução . Ponta Grossa: Atena, 2020. p. 370. Disponível em: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Rodrigues, M. Á. V., Marangon, C. A., Leite, P. M. F., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2020). Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus. In Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico] (p. 370). Ponta Grossa: Atena. doi:10.22533/at.ed.63820240315
    • NLM

      Rodrigues MÁV, Marangon CA, Leite PMF, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus [Internet]. In: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Ponta Grossa: Atena; 2020. p. 370.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057
    • Vancouver

      Rodrigues MÁV, Marangon CA, Leite PMF, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Emulsões de quitosana/gelatina com óleos de andiroba e de pracaxi: avaliação da atividade antimicrobiana sobre Staphylococcus aureus [Internet]. In: Ciências Tecnológicas, Exatas e da Terra e seu Alto Grau de Aplicabilidade [recurso eletrônico]. Ponta Grossa: Atena; 2020. p. 370.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://www.atenaeditora.com.br/post-artigo/31057
  • Source: International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Conference title: Encontro de Polímeros Naturais - EPNAT. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: QUITOSANA, GELATINA, PEQUI

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Araraquara: Universidade de Araraquara- Uniara, São Paulo-SP. . Acesso em: 05 dez. 2022. , 2020
    • APA

      Marangon, C. A., Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Nitschke, M., & Plepis, A. M. de G. (2020). Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. Araraquara: Universidade de Araraquara- Uniara, São Paulo-SP.
    • NLM

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. 2020 ;17.[citado 2022 dez. 05 ]
    • Vancouver

      Marangon CA, Bertolo MRV, Martins V da CA, Nitschke M, Plepis AM de G. Formulation of chitosan/gelatin/pequi oil emulsions:: thermal, rheological and antimicrobial properties. International Journal of Advances in Medical Biotechnology. 2020 ;17.[citado 2022 dez. 05 ]
  • Source: ACS Applied Materials and Interfaces. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA, IFSC

    Subjects: SURFACTANTES, QUITOSANA, NANOPARTÍCULAS

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, v. 12, n. 5, p. 5488-5499, 2020Tradução . . Disponível em: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., Ma, H. L., Melo, C. C., Plepis, A. M. de G., Meyer, R. L., & Nitschke, M. (2020). Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy. ACS Applied Materials and Interfaces, 12( 5), 5488-5499. doi:10.1021/acsami.9b19253
    • NLM

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253
    • Vancouver

      Marangon CA, Martins V da CA, Ma HL, Melo CC, Plepis AM de G, Meyer RL, Nitschke M. Combination of rhamnolipid and chitosan in nanoparticles boosts their antimicrobial efficacy [Internet]. ACS Applied Materials and Interfaces. 2020 ; 12( 5): 5488-5499.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: http://dx.doi.org/10.1021/acsami.9b19253
  • Source: Food Research International. Unidade: IQSC

    Subject: QUÍMICA

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    • ABNT

      FERREIRA, Jakeline de Freitas e VIERIRA, Estevão Alan e NITSCHKE, Marcia. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, v. 116, p. 737-744, 2019Tradução . . Disponível em: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Ferreira, J. de F., Vierira, E. A., & Nitschke, M. (2019). The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent. Food Research International, 116, 737-744. doi:10.1016/j.foodres.2018.09.005
    • NLM

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270
    • Vancouver

      Ferreira J de F, Vierira EA, Nitschke M. The antibacterial activity of rhamnolipid biosurfactant is pH dependent [Internet]. Food Research International. 2019 ;116 737-744.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996918307270
  • Source: Marine Biotechnology. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOTRANSFORMAÇÃO, SÍNTESE ORGÂNICA

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    • ABNT

      MATOS, Iara Lisboa de e NITSCHKE, Marcia e PORTO, André Luiz Meleiro. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii. Marine Biotechnology, v. 21, p. 430-439 jun, 2019Tradução . . Disponível em: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Matos, I. L. de, Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2019). Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii. Marine Biotechnology, 21, 430-439 jun. doi:10.1007/s10126-019-09893-y
    • NLM

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii [Internet]. Marine Biotechnology. 2019 ; 21 430-439 jun.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y
    • Vancouver

      Matos IL de, Nitschke M, Porto ALM. Hydrogenation of halogenated 2′- hydroxychalcones by Mycelia of Marine-derived Fungus Penicillium raistrickii [Internet]. Marine Biotechnology. 2019 ; 21 430-439 jun.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://link.springer.com/article/10.1007/s10126-019-09893-y
  • Source: International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. Conference title: Abstracts of the 1st Meeting on Natural Polymers - EPNAT. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: NANOPARTÍCULAS, QUITOSANA

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    • ABNT

      MARANGON, Crisiane Aparecida et al. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus. 2019, Anais.. Araraquara: Universidade de Araraquara - Uniara, São Paulo-SP, 2019. p. 97. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Nitschke, M. (2019). Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus. In International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB (Vol. 2, p. 97). Araraquara: Universidade de Araraquara - Uniara, São Paulo-SP. doi:10.25061/2595-3931/IJAMB/2019.v2i2.44
    • NLM

      Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus [Internet]. International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. 2019 ;2( 2): 97.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf
    • Vancouver

      Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G, Nitschke M. Chitosan/rhamnolipid nanoparticles as an efficient antimicrobial agent against Staphylococcus aureus [Internet]. International Journal of Advances in Medical Biotechnology - IJAMB. 2019 ;2( 2): 97.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/e6922d2f-696b-480f-a4a2-6f5fc4a50bf4/P19291.pdf
  • Source: Pesticide Biochemistry and Physiology. Unidades: BIOENGENHARIA, IQSC

    Subjects: PESTICIDAS, INSETICIDAS

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    • ABNT

      BIROLLI, Willian Garcia et al. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, v. 156, p. 129-137, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Birolli, W. G., Arai, M. S., Nitschke, M., & Porto, A. L. M. (2019). The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium. Pesticide Biochemistry and Physiology, 156, 129-137. doi:10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • NLM

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
    • Vancouver

      Birolli WG, Arai MS, Nitschke M, Porto ALM. The pyrethroid (±)-lambda-cyhalothrin enantioselective biodegradation by a bacterial consortium [Internet]. Pesticide Biochemistry and Physiology. 2019 ; 156 129-137.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.pestbp.2019.02.014
  • Source: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. Unidade: IQSC

    Subjects: SURFACTANTES, BIOTECNOLOGIA

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    • ABNT

      UNÁS, Jorge H et al. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, v. 13, n. Ja 2018, p. 160-167, 2018Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005. Acesso em: 05 dez. 2022.
    • APA

      Unás, J. H., Santos, D. de A., Azevedo, E. B., & Marcia Nitschke,. (2018). Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 13( Ja 2018), 160-167. doi:10.1016/j.bcab.2017.12.005
    • NLM

      Unás JH, Santos D de A, Azevedo EB, Marcia Nitschke. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13( Ja 2018): 160-167.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005
    • Vancouver

      Unás JH, Santos D de A, Azevedo EB, Marcia Nitschke. Brevibacterium luteolum biosurfactant: Production and structural characterization [Internet]. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2018 ;13( Ja 2018): 160-167.[citado 2022 dez. 05 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.bcab.2017.12.005

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