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  • Source: Applied Biochemistry and Biotechnology. Unidade: EP

    Subjects: ENZIMAS, LÍQUIDOS IÔNICOS, EQUILÍBRIO QUÍMICO

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    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara. Mathematical description of the enzymatic activity of proteins with ionizable groups exhibiting deviations from the Henderson-Hasselbalch Equation. Applied Biochemistry and Biotechnology, v. 194, p. 1221–1234, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s12010-021-03700-y. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M., & Pessôa Filho, P. de A. (2022). Mathematical description of the enzymatic activity of proteins with ionizable groups exhibiting deviations from the Henderson-Hasselbalch Equation. Applied Biochemistry and Biotechnology, 194, 1221–1234. doi:10.1007/s12010-021-03700-y
    • NLM

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. Mathematical description of the enzymatic activity of proteins with ionizable groups exhibiting deviations from the Henderson-Hasselbalch Equation [Internet]. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2022 ; 194 1221–1234.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s12010-021-03700-y
    • Vancouver

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. Mathematical description of the enzymatic activity of proteins with ionizable groups exhibiting deviations from the Henderson-Hasselbalch Equation [Internet]. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2022 ; 194 1221–1234.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s12010-021-03700-y
  • Source: Programa Final e Livro de Resumos ... Congresso Brasileiro de Engenharia Química. Conference titles: Congresso Brasileiro de Engenharia Química. Unidade: EP

    Subjects: ESTRUTURA MOLECULAR (QUÍMICA TEÓRICA), PROTEÍNAS

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    • ABNT

      ROMEIRO, Rafael Risnik e FRANCO, Luis Fernando Mercier e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara. Aplicação de dinâmica molecular com modelos coarse-grained para determinação do fator de forma de proteínas em solução. Programa Final e Livro de Resumos .. Congresso Brasileiro de Engenharia Química. Campinas: Galoá. Disponível em: https://proceedings.science/proceedings/44/_papers/40190/download/fulltext_file3. Acesso em: 02 nov. 2025. , 2016
    • APA

      Romeiro, R. R., Franco, L. F. M., & Pessôa Filho, P. de A. (2016). Aplicação de dinâmica molecular com modelos coarse-grained para determinação do fator de forma de proteínas em solução. Programa Final e Livro de Resumos .. Congresso Brasileiro de Engenharia Química. Campinas: Galoá. Recuperado de https://proceedings.science/proceedings/44/_papers/40190/download/fulltext_file3
    • NLM

      Romeiro RR, Franco LFM, Pessôa Filho P de A. Aplicação de dinâmica molecular com modelos coarse-grained para determinação do fator de forma de proteínas em solução [Internet]. Programa Final e Livro de Resumos .. Congresso Brasileiro de Engenharia Química. 2016 ; 1 1-8.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://proceedings.science/proceedings/44/_papers/40190/download/fulltext_file3
    • Vancouver

      Romeiro RR, Franco LFM, Pessôa Filho P de A. Aplicação de dinâmica molecular com modelos coarse-grained para determinação do fator de forma de proteínas em solução [Internet]. Programa Final e Livro de Resumos .. Congresso Brasileiro de Engenharia Química. 2016 ; 1 1-8.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://proceedings.science/proceedings/44/_papers/40190/download/fulltext_file3
  • Unidade: EP

    Subjects: TERMODINÂMICA QUÍMICA, MECÂNICA ESTATÍSTICA, SIMULAÇÃO, ALBUMINAS, BOVINOS

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    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier. Study on the thermodynamics of bovine serum albumin aqueous solutions: experiments, modeling and molecular simulations. 2015. Tese (Doutorado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 2015. Disponível em: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-14072016-140814/. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M. (2015). Study on the thermodynamics of bovine serum albumin aqueous solutions: experiments, modeling and molecular simulations (Tese (Doutorado). Universidade de São Paulo, São Paulo. Recuperado de http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-14072016-140814/
    • NLM

      Franco LFM. Study on the thermodynamics of bovine serum albumin aqueous solutions: experiments, modeling and molecular simulations [Internet]. 2015 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-14072016-140814/
    • Vancouver

      Franco LFM. Study on the thermodynamics of bovine serum albumin aqueous solutions: experiments, modeling and molecular simulations [Internet]. 2015 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-14072016-140814/
  • Source: AICHE JOURNAL. Unidades: EP, IF

    Subjects: MÉTODO DE MONTE CARLO, RAIOS X

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    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara e OLIVEIRA, Cristiano Luis Pinto de. Thermodynamics of protein aqueous solutions: from the structure factor to the osmotic pressure. AICHE JOURNAL, v. 61, n. 9, p. 2871-2880, 2015Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/aic.14802. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M., Pessôa Filho, P. de A., & Oliveira, C. L. P. de. (2015). Thermodynamics of protein aqueous solutions: from the structure factor to the osmotic pressure. AICHE JOURNAL, 61( 9), 2871-2880. doi:10.1002/aic.14802
    • NLM

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A, Oliveira CLP de. Thermodynamics of protein aqueous solutions: from the structure factor to the osmotic pressure [Internet]. AICHE JOURNAL. 2015 ; 61( 9): 2871-2880.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1002/aic.14802
    • Vancouver

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A, Oliveira CLP de. Thermodynamics of protein aqueous solutions: from the structure factor to the osmotic pressure [Internet]. AICHE JOURNAL. 2015 ; 61( 9): 2871-2880.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1002/aic.14802
  • Source: Anais CBTermo. Conference titles: Congresso Brasileiro de Termodinâmica Aplicada. Unidades: EP, IPEN

    Subjects: EQUILÍBRIO SÓLIDO-LÍQUIDO, BIODIESEL

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    • ABNT

      ROBUSTILLO FUENTES, Maria Dolores et al. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de ésteres etílicos e compostos presentes no diesel de petróleo. 2013, Anais.. Belo Horizonte: UEM, DEQ, 2013. Disponível em: https://www.ipen.br/biblioteca/2013/eventos/19634.pdf. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Robustillo Fuentes, M. D., Franco, L. F. M., Parra, D. F., Meirelles, A. J. de A., & Pessôa Filho, P. de A. (2013). Estudo do equilíbrio sólido-líquido de ésteres etílicos e compostos presentes no diesel de petróleo. In Anais CBTermo. Belo Horizonte: UEM, DEQ. Recuperado de https://www.ipen.br/biblioteca/2013/eventos/19634.pdf
    • NLM

      Robustillo Fuentes MD, Franco LFM, Parra DF, Meirelles AJ de A, Pessôa Filho P de A. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de ésteres etílicos e compostos presentes no diesel de petróleo [Internet]. Anais CBTermo. 2013 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://www.ipen.br/biblioteca/2013/eventos/19634.pdf
    • Vancouver

      Robustillo Fuentes MD, Franco LFM, Parra DF, Meirelles AJ de A, Pessôa Filho P de A. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de ésteres etílicos e compostos presentes no diesel de petróleo [Internet]. Anais CBTermo. 2013 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://www.ipen.br/biblioteca/2013/eventos/19634.pdf
  • Source: Brazilian Journal of Chemical Engineering. Unidade: EP

    Subjects: TERMODINÂMICA, PROTEÍNAS

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara. On the relationship between the solubility of proteins and the osmotic second virial coefficient. Brazilian Journal of Chemical Engineering, v. 30, n. 1, p. 95-104, 2013Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1590/S0104-66322013000100011. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M., & Pessôa Filho, P. de A. (2013). On the relationship between the solubility of proteins and the osmotic second virial coefficient. Brazilian Journal of Chemical Engineering, 30( 1), 95-104. doi:10.1590/S0104-66322013000100011
    • NLM

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. On the relationship between the solubility of proteins and the osmotic second virial coefficient [Internet]. Brazilian Journal of Chemical Engineering. 2013 ; 30( 1): 95-104.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1590/S0104-66322013000100011
    • Vancouver

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. On the relationship between the solubility of proteins and the osmotic second virial coefficient [Internet]. Brazilian Journal of Chemical Engineering. 2013 ; 30( 1): 95-104.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1590/S0104-66322013000100011
  • Source: Fluid Phase Equilibria. Unidade: EP

    Subjects: EQUILÍBRIO SÓLIDO-LÍQUIDO, TERMODINÂMICA, AMINOÁCIDOS

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    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier e MATTEDI, Silvana e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara. A new approach for the thermodynamic modeling of the solubility of amino acids and β-lactam compounds as a function of pH. Fluid Phase Equilibria, v. 354, p. 38-46, 2013Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2013.06.009. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M., Mattedi, S., & Pessôa Filho, P. de A. (2013). A new approach for the thermodynamic modeling of the solubility of amino acids and β-lactam compounds as a function of pH. Fluid Phase Equilibria, 354, 38-46. doi:10.1016/j.fluid.2013.06.009
    • NLM

      Franco LFM, Mattedi S, Pessôa Filho P de A. A new approach for the thermodynamic modeling of the solubility of amino acids and β-lactam compounds as a function of pH [Internet]. Fluid Phase Equilibria. 2013 ; 354 38-46.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2013.06.009
    • Vancouver

      Franco LFM, Mattedi S, Pessôa Filho P de A. A new approach for the thermodynamic modeling of the solubility of amino acids and β-lactam compounds as a function of pH [Internet]. Fluid Phase Equilibria. 2013 ; 354 38-46.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2013.06.009
  • Unidade: EP

    Subjects: TERMODINÂMICA QUÍMICA, EQUILÍBRIO SÓLIDO-LÍQUIDO, PROTEÍNAS, AMINOÁCIDOS

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    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de sistemas contendo aminoácidos e proteínas. 2012. Dissertação (Mestrado) – Universidade de São Paulo, São Paulo, 2012. Disponível em: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-29102012-113840/. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M. (2012). Estudo do equilíbrio sólido-líquido de sistemas contendo aminoácidos e proteínas (Dissertação (Mestrado). Universidade de São Paulo, São Paulo. Recuperado de http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-29102012-113840/
    • NLM

      Franco LFM. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de sistemas contendo aminoácidos e proteínas [Internet]. 2012 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-29102012-113840/
    • Vancouver

      Franco LFM. Estudo do equilíbrio sólido-líquido de sistemas contendo aminoácidos e proteínas [Internet]. 2012 ;[citado 2025 nov. 02 ] Available from: http://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/3/3137/tde-29102012-113840/
  • Source: Fluid Phase Equilibria. Unidade: EP

    Subjects: EQUILÍBRIO SÓLIDO-LÍQUIDO, PROTEÍNAS, SOLUBILIDADE

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FRANCO, Luis Fernando Mercier e PESSÔA FILHO, Pedro de Alcântara. On the solubility of proteins as a function of pH: mathematical development and application. Fluid Phase Equilibria, v. 306, p. 242-250, 2011Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2011.04.015. Acesso em: 02 nov. 2025.
    • APA

      Franco, L. F. M., & Pessôa Filho, P. de A. (2011). On the solubility of proteins as a function of pH: mathematical development and application. Fluid Phase Equilibria, 306, 242-250. doi:10.1016/j.fluid.2011.04.015
    • NLM

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. On the solubility of proteins as a function of pH: mathematical development and application [Internet]. Fluid Phase Equilibria. 2011 ;306 242-250.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2011.04.015
    • Vancouver

      Franco LFM, Pessôa Filho P de A. On the solubility of proteins as a function of pH: mathematical development and application [Internet]. Fluid Phase Equilibria. 2011 ;306 242-250.[citado 2025 nov. 02 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fluid.2011.04.015

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