Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch (2019)
- Autores:
- Autores USP: AUGUSTO, PEDRO ESTEVES DUARTE - ESALQ ; MATTA JUNIOR, MANOEL DIVINO DA - ESALQ ; SILVA, NANCI CASTANHA DA - ESALQ ; LIMA, DÂMARIS CARVALHO - ESALQ
- Unidade: ESALQ
- DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161
- Assuntos: AMIDO; MILHO; OXIDAÇÃO COM OZÔNIO; ULTRASSOM
- Agências de fomento:
- Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Processo FAPESP: (projectn°2016/18052-5) - Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
- Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)
- Technology Center of Cereal and Chocolate of Food Technology Institute (ITAL)
- Laboratório Multiusuário de Caracterização de Materiais (MultiMat/ZEB-FZEA/USP)
- LNNano (CNPEM, Brazil)
- Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
- Idioma: Inglês
- Imprenta:
- Fonte:
- Título do periódico: International Journal of Biological Macromolecules
- ISSN: 0141-8130
- Volume/Número/Paginação/Ano: v. 139, p. 63-74, 2019
- Este periódico é de assinatura
- Este artigo é de acesso aberto
- URL de acesso aberto
- Cor do Acesso Aberto: hybrid
- Licença: publisher-specific-oa
-
ABNT
CASTANHA, Nanci et al. Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch. International Journal of Biological Macromolecules, v. 139, p. 63-74, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161. Acesso em: 19 abr. 2024. -
APA
Castanha, N., Lima, D. C., Matta Junior, M. D., Campanella, O. H., & Augusto, P. E. D. (2019). Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch. International Journal of Biological Macromolecules, 139, 63-74. doi:10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161 -
NLM
Castanha N, Lima DC, Matta Junior MD, Campanella OH, Augusto PED. Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2019 ; 139 63-74.[citado 2024 abr. 19 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161 -
Vancouver
Castanha N, Lima DC, Matta Junior MD, Campanella OH, Augusto PED. Combining ozone and ultrasound technologies to modify maize starch [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2019 ; 139 63-74.[citado 2024 abr. 19 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161 - Potato starch modification using the ozone technology
- Hydrogels based on ozonated cassava starch: effect of ozone processing and gelatinization conditions on enhancing 3D-printing applications
- Ozone modification of arracacha starch: effect on structure and functional properties
- Dry heating treatment: A potential tool to improve the wheat starch properties for 3D food printing application
- Preparation of cassava starch hydrogels for application in 3D printing using dry heating treatment (DHT): a prospective study on the effects of DHT and gelatinization conditions
- Structural modification on potato tissue and starch using ethanol pre-treatment and drying process
- Physicochemical and functional properties of a novel starch from uvaia ( Eugenia pyriformis ) seed, a native fruit from Brazil
- Ozone processing of cassava starch
- Dual-process of starch modification: combining ozone and dry heating treatments to modify cassava starch structure and functionality
- Starch modification through environmentally friendly alternatives: a review
Informações sobre o DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2019.07.161 (Fonte: oaDOI API)
Como citar
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas