Brazilian food pyramid (2005)
- Autor:
- Autor USP: PHILIPPI, SONIA TUCUNDUVA - FSP
- Unidade: FSP
- Assuntos: TABELA DE COMPOSIÇÃO DE ALIMENTOS; VALOR NUTRITIVO; HÁBITOS ALIMENTARES; BRASIL
- Idioma: Inglês
- Resumo: A different version of the Food Pyramid was required because in Brazil food availability, consumption patterns, cooking methods, and eating habits differ from those in America. The increase of obesity in Brazil was another factor that required a specific food guide for Brazilians that would be an efficient instrument for nutrition education. The pyramid is composed of eight major food groups, and common language was used in naming groups: rice, pasta, breads, potatoes, and cassava; vegetables; fruits; milk, yogurt, and cheese; meat, poultry, fish and eggs; dry beans; fats and oils; sugar and sweets. The size of the servings was determined by the consumption pattern and Brazilian food availability. The Brazilian pyramid, which emphasizes local food availability and eating habits, provides a practical icon for remembering and applying various nutrition guidelines for a healthy lifestyle
- Imprenta:
- Fonte:
- Título do periódico: Nutrition Today
- ISSN: 0029-666X
- Volume/Número/Paginação/Ano: v. 40, n. 2, p. 79-83, 2005
-
ABNT
PHILIPPI, Sonia Tucunduva. Brazilian food pyramid. Nutrition Today, v. 40, n. 2, p. 79-83, 2005Tradução . . Acesso em: 25 abr. 2024. -
APA
Philippi, S. T. (2005). Brazilian food pyramid. Nutrition Today, 40( 2), 79-83. -
NLM
Philippi ST. Brazilian food pyramid. Nutrition Today. 2005 ; 40( 2): 79-83.[citado 2024 abr. 25 ] -
Vancouver
Philippi ST. Brazilian food pyramid. Nutrition Today. 2005 ; 40( 2): 79-83.[citado 2024 abr. 25 ] - Terapia nutricional para transtornos alimentares
- Características da dieta e alterações no peso corporal em um estudo prospectivo em mulheres com excesso de peso [resumo]
- Ficha de atendimento nutricional: avaliação de uso no tratamento da bulimia nervosa [resumo]
- Região Sudeste: São Paulo
- Culinária Japonesa: valor nutritivo de alimentos consumidos no Brasil [resumo]
- Percepção corporal e prática de dieta restritiva em crianças entre 7 a 11 anos de idade, de uma escola pública do município de São Paulo [resumo]
- Avaliação de um instrumento de identificação de risco de desnutrição para indivíduos adultos hospitalizados [resumo]
- Dietary factors associated with malnutrition: an analysis of three hundred hospitalized patients in São Paulo, Brazil
- Atividade física e relação com o alimento em pacientes com bulimia nervosa
- Alimentary consumption of children between 2-6 years old, with relation to the fluoride, in Bauru's city, São Paulo
Como citar
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas