Brazilian food pyramid (2005)
- Autor:
- Autor USP: PHILIPPI, SONIA TUCUNDUVA - FSP
- Unidade: FSP
- Subjects: TABELA DE COMPOSIÇÃO DE ALIMENTOS; VALOR NUTRITIVO; HÁBITOS ALIMENTARES; BRASIL
- Language: Inglês
- Abstract: A different version of the Food Pyramid was required because in Brazil food availability, consumption patterns, cooking methods, and eating habits differ from those in America. The increase of obesity in Brazil was another factor that required a specific food guide for Brazilians that would be an efficient instrument for nutrition education. The pyramid is composed of eight major food groups, and common language was used in naming groups: rice, pasta, breads, potatoes, and cassava; vegetables; fruits; milk, yogurt, and cheese; meat, poultry, fish and eggs; dry beans; fats and oils; sugar and sweets. The size of the servings was determined by the consumption pattern and Brazilian food availability. The Brazilian pyramid, which emphasizes local food availability and eating habits, provides a practical icon for remembering and applying various nutrition guidelines for a healthy lifestyle
- Imprenta:
- Source:
- Título do periódico: Nutrition Today
- ISSN: 0029-666X
- Volume/Número/Paginação/Ano: v. 40, n. 2, p. 79-83, 2005
-
ABNT
PHILIPPI, Sonia Tucunduva. Brazilian food pyramid. Nutrition Today, v. 40, n. 2, p. 79-83, 2005Tradução . . Acesso em: 19 abr. 2024. -
APA
Philippi, S. T. (2005). Brazilian food pyramid. Nutrition Today, 40( 2), 79-83. -
NLM
Philippi ST. Brazilian food pyramid. Nutrition Today. 2005 ; 40( 2): 79-83.[citado 2024 abr. 19 ] -
Vancouver
Philippi ST. Brazilian food pyramid. Nutrition Today. 2005 ; 40( 2): 79-83.[citado 2024 abr. 19 ] - Saúde e doença em crianças indígenas Terena
- Consumo e padrões alimentares de pacientes com bulimia nervosa antes e depois de tratamento multiprofissional
- Development and validity of the Disordered Eating Attitude Scale (DEAS)
- Padrão e comportamento alimentar de bulímias atendidas no Ambulim
- Transição no consumo alimentar de crianças de 0 a 59 meses na cidade de São Paulo, Brasil [resumo]
- A dieta do bom humor
- O planejamento e a produção de refeições... [orelha de livro]
- Brazilian food pyramid [resumo]
- Materiais educativos de apoio ao atendimento nutricional de pacientes portadores de diabetes melito, atendidos na clínica de nutrição - CLINUT, da Faculdade de Saúde Pública (USP) [resumo]
- Relação entre frequência de consumo alimentar e dados antropométricos de indivíduos praticantes de atividade física [resumo]
How to cite
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas