Are branched-chain amino acids the anti- diabetogenic factor of high- protein diets? (1985)
- Autores:
- Autores USP: MIGLIORINI, RENATO HELIOS - FMRP ; KETTELHUT, ISIS DO CARMO - FMRP ; EIZIRIK, DECIO LAKS - FMRP
- Unidade: FMRP
- Assunto: BIOQUÍMICA
- Idioma: Português
- Fonte:
- Título do periódico: Brazilian Journal of Medical and Biological Research
- Volume/Número/Paginação/Ano: v.18, p.694, 1985
-
ABNT
EIZIRIK, D L e KETTELHUT, Isis do Carmo e MIGLIORINI, R H. Are branched-chain amino acids the anti- diabetogenic factor of high- protein diets?. Brazilian Journal of Medical and Biological Research, v. 18, p. 694, 1985Tradução . . Acesso em: 25 set. 2024. -
APA
Eizirik, D. L., Kettelhut, I. do C., & Migliorini, R. H. (1985). Are branched-chain amino acids the anti- diabetogenic factor of high- protein diets? Brazilian Journal of Medical and Biological Research, 18, 694. -
NLM
Eizirik DL, Kettelhut I do C, Migliorini RH. Are branched-chain amino acids the anti- diabetogenic factor of high- protein diets? Brazilian Journal of Medical and Biological Research. 1985 ;18 694.[citado 2024 set. 25 ] -
Vancouver
Eizirik DL, Kettelhut I do C, Migliorini RH. Are branched-chain amino acids the anti- diabetogenic factor of high- protein diets? Brazilian Journal of Medical and Biological Research. 1985 ;18 694.[citado 2024 set. 25 ] - Administration of branched-chain amino acids reduces the diabetogenic effect of streptozotocin in rats
- Previous adaptation to a high-protein diet protects against streptozotocin-induced inhibition of insulin release from isolated rat islets
- Indices of severity of drug-induced diabetes in the rat: anevaluation by a multiple correlation analysis
- Protection against streptozotocin diabetes by high protein diets - effects of a vegetable protein source (soya)
- Adaptacao previa a dieta rica em proteinas (hp) protege ilhotas de langerhans de rato contra a acao citologica da estreptozotoxina (si)
- Dietetic supplementation with branched-chain amino acids attenuates the severity of streptozotocin induced diabetes in rats
- Effects of a high protein diet on the evolution of diabetes in streptozotocin-induced and spontaneously diabetic bb wistar rats
- Sensibilidade in vitro a acao citotoxica e estreptozotocina em ilhotas de langerhans de animais previamente adaptados a dietas hiperproteicas (hp)
- Melhora do diabete estreptozotocinico por dieta hiperproteica: efeito protetor imediato e posterior acao recuperadora da dieta hp
- Efeito de uma dieta com proteinas na evolucao do diabete espontaneo em ratos bb wistar
Como citar
A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas