Filtros : "Nutrition: an international journal of applied and basic nutritional science" "Indexado no Science Citation Index" Limpar

Filtros



Limitar por data


  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: DIETA, PROTEÍNAS, TECIDO ADIPOSO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FRANÇA, Suélem Aparecida de et al. Low protein diet changes the energetic balance and sympathetic activity in brown adipose tissue of growing rats. Nutrition, v. 25, n. 11-12, p. 1186-1192, 2009Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.03.011. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      França, S. A. de, Santos, M. P. dos, Garófalo, M. A. R., Navegantes, L. C. C., Kettelhut, I. do C., Lopes, C. F., & Kawashita, N. H. (2009). Low protein diet changes the energetic balance and sympathetic activity in brown adipose tissue of growing rats. Nutrition, 25( 11-12), 1186-1192. doi:10.1016/j.nut.2009.03.011
    • NLM

      França SA de, Santos MP dos, Garófalo MAR, Navegantes LCC, Kettelhut I do C, Lopes CF, Kawashita NH. Low protein diet changes the energetic balance and sympathetic activity in brown adipose tissue of growing rats [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 11-12): 1186-1192.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.03.011
    • Vancouver

      França SA de, Santos MP dos, Garófalo MAR, Navegantes LCC, Kettelhut I do C, Lopes CF, Kawashita NH. Low protein diet changes the energetic balance and sympathetic activity in brown adipose tissue of growing rats [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 11-12): 1186-1192.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.03.011
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO, ANEMIA FERROPRIVA, FERRO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      GABRIEL, Fabíola Rainato et al. Ingestion of ferrous sulfate increases ferremia in patients with short bowel syndrome. Nutrition, v. 25, n. 11-12, p. 1115-1119, 2009Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.01.019. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Gabriel, F. R., Suen, V. M. M., Marchini, J. S., & Oliveira, J. E. D. de. (2009). Ingestion of ferrous sulfate increases ferremia in patients with short bowel syndrome. Nutrition, 25( 11-12), 1115-1119. doi:10.1016/j.nut.2009.01.019
    • NLM

      Gabriel FR, Suen VMM, Marchini JS, Oliveira JED de. Ingestion of ferrous sulfate increases ferremia in patients with short bowel syndrome [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 11-12): 1115-1119.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.01.019
    • Vancouver

      Gabriel FR, Suen VMM, Marchini JS, Oliveira JED de. Ingestion of ferrous sulfate increases ferremia in patients with short bowel syndrome [Internet]. Nutrition. 2009 ; 25( 11-12): 1115-1119.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2009.01.019
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FMRP, FCFRP

    Assuntos: ALIMENTAÇÃO INFANTIL, SAÚDE DA CRIANÇA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FUMAGALLI, Fernanda et al. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age. Nutrition, v. 24, n. 5, p. 427-432, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Fumagalli, F., Monteiro, J. P., Sartorelli, D. S., Vieira, M. N. C. M., & Bianchi, M. de L. P. (2008). Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age. Nutrition, 24( 5), 427-432. doi:10.1016/j.nut.2008.01.008
    • NLM

      Fumagalli F, Monteiro JP, Sartorelli DS, Vieira MNCM, Bianchi M de LP. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 5): 427-432.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008
    • Vancouver

      Fumagalli F, Monteiro JP, Sartorelli DS, Vieira MNCM, Bianchi M de LP. Validation of a food frequency questionnaire for assessing dietary nutrients in Brazilian children 5 to 10 years of age [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 5): 427-432.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.01.008
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FCFRP, FMRP

    Assuntos: MENOPAUSA, FIBRINÓLISE, COAGULAÇÃO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      RIOS, Danyelle R. A. et al. Effects of isoflavones on the coagulation and fibrinolytic system of postmenopausal women. Nutrition, v. 24, n. 2, p. 120-126, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.10.009. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Rios, D. R. A., Rodrigues, E. T., Cardoso, A. P. Z., Montes, M. B. A., Franceschini, S. A., & Toloi, M. R. T. (2008). Effects of isoflavones on the coagulation and fibrinolytic system of postmenopausal women. Nutrition, 24( 2), 120-126. doi:10.1016/j.nut.2007.10.009
    • NLM

      Rios DRA, Rodrigues ET, Cardoso APZ, Montes MBA, Franceschini SA, Toloi MRT. Effects of isoflavones on the coagulation and fibrinolytic system of postmenopausal women [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 2): 120-126.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.10.009
    • Vancouver

      Rios DRA, Rodrigues ET, Cardoso APZ, Montes MBA, Franceschini SA, Toloi MRT. Effects of isoflavones on the coagulation and fibrinolytic system of postmenopausal women [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 2): 120-126.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.10.009
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FM

    Assuntos: SUPLEMENTOS DIETÉTICOS, DESNUTRIÇÃO, SÃO PAULO, AMÉRICA DO SUL

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BOTTONI, Andrea et al. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area. Nutrition, v. 24, n. 3, p. 224-232, 2008Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Bottoni, A., Bottoni, A., Cassulino, A. P., Biet, F., Sigulem, D. M., Oliveira, G. P. C., et al. (2008). Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area. Nutrition, 24( 3), 224-232. doi:10.1016/j.nut.2007.11.007
    • NLM

      Bottoni A, Bottoni A, Cassulino AP, Biet F, Sigulem DM, Oliveira GPC, Marco D, Poliselli C, Rodrigues RC, Silva MLT da, Castro I de, Waitzberg DL. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 3): 224-232.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007
    • Vancouver

      Bottoni A, Bottoni A, Cassulino AP, Biet F, Sigulem DM, Oliveira GPC, Marco D, Poliselli C, Rodrigues RC, Silva MLT da, Castro I de, Waitzberg DL. Impact of nutrition support teams on hospitals’ nutritional support in the largest South American city and its metropolitan area [Internet]. Nutrition. 2008 ; 24( 3): 224-232.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2007.11.007
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: TRANSTORNOS NUTRICIONAIS (CONTROLE), FERRO (DEFICIÊNCIA)

    Como citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      OLIVEIRA, José Eduardo Dutra de e MARCHINI, Julio Sergio. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo. . Acesso em: 14 nov. 2025. , 2006
    • APA

      Oliveira, J. E. D. de, & Marchini, J. S. (2006). Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Oliveira JED de, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 14 ]
    • Vancouver

      Oliveira JED de, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency [Carta]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 14 ]
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: TRANSTORNOS NUTRICIONAIS (CONTROLE), FERRO (DEFICIÊNCIA)

    Como citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DUTRA DE OLIVEIRA, José Eduardo e MARCHINI, Julio Sergio. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo. . Acesso em: 14 nov. 2025. , 2006
    • APA

      Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2006). Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. New York: Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 14 ]
    • Vancouver

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Drinking water as an iron carrier to control iron deficiency. [Editorial]. Nutrition. 2006 ; 22 853.[citado 2025 nov. 14 ]
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: ÚLCERA, VITAMINA C, VITAMINA E, DESNUTRIÇÃO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CORDEIRO, Maria Bernarda Cavalcanti et al. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores. Nutrition, v. 21, p. 901-907, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Cordeiro, M. B. C., Antonelli, É. J., Cunha, D. F. da, Jordão Júnior, A. A., Rodrigues Júnior, V., & Vannucchi, H. (2005). Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores. Nutrition, 21, 901-907. doi:10.1016/j.nut.2005.01.008
    • NLM

      Cordeiro MBC, Antonelli ÉJ, Cunha DF da, Jordão Júnior AA, Rodrigues Júnior V, Vannucchi H. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 901-907.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008
    • Vancouver

      Cordeiro MBC, Antonelli ÉJ, Cunha DF da, Jordão Júnior AA, Rodrigues Júnior V, Vannucchi H. Oxidative stress and acute-phase response in patients with pressure sores [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 901-907.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.01.008
  • Fonte: Nutrition. Unidade: ICB

    Assunto: FISIOLOGIA E BIOFÍSICA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CURY-BOAVENTURA, Maria Fernanda e POMPÉIA, Celine e CURI, Rui. Comparative toxicity of oleic acid and linoleic acid on Raji cells. Nutrition, v. 21, p. 395-405, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.07.007. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Cury-Boaventura, M. F., Pompéia, C., & Curi, R. (2005). Comparative toxicity of oleic acid and linoleic acid on Raji cells. Nutrition, 21, 395-405. doi:10.1016/j.nut.2004.07.007
    • NLM

      Cury-Boaventura MF, Pompéia C, Curi R. Comparative toxicity of oleic acid and linoleic acid on Raji cells [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 395-405.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.07.007
    • Vancouver

      Cury-Boaventura MF, Pompéia C, Curi R. Comparative toxicity of oleic acid and linoleic acid on Raji cells [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 395-405.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.07.007
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO PARENTERAL TOTAL, IODO, ABSORÇÃO (FISIOLOGIA)

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      NAVARRO, Anderson M. et al. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status. Nutrition, v. 21, p. 895-900, 2005Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Navarro, A. M., Suen, V. M. M., Souza, I. M., Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2005). Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status. Nutrition, 21, 895-900. doi:10.1016/j.nut.2005.02.006
    • NLM

      Navarro AM, Suen VMM, Souza IM, Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 895-900.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006
    • Vancouver

      Navarro AM, Suen VMM, Souza IM, Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Patients with severe bowel malabsorption do not have changes in iodine status [Internet]. Nutrition. 2005 ; 21 895-900.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2005.02.006
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: SÍNDROME DE IMUNODEFICIÊNCIA ADQUIRIDA, DIARREIA, NUTRIÇÃO HUMANA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MONTEIRO, Jacqueline Pontes et al. Niacin metabolite excretion in alcoholic pellagra and AIDS patients with and without diarrhea. Nutrition, v. 20, p. 778-782, 2004Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.05.008. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Monteiro, J. P., Cunha, D. F., Correia Filho, D., Silva-Vergara, M. L., Santos, V. M. dos, Costa Júnior, J. C. da, et al. (2004). Niacin metabolite excretion in alcoholic pellagra and AIDS patients with and without diarrhea. Nutrition, 20, 778-782. doi:10.1016/j.nut.2004.05.008
    • NLM

      Monteiro JP, Cunha DF, Correia Filho D, Silva-Vergara ML, Santos VM dos, Costa Júnior JC da, Etchebehere RM, Gonçalves J, Cunha SF de C, Jordão AA, Chiarello PG, Vannucchi H. Niacin metabolite excretion in alcoholic pellagra and AIDS patients with and without diarrhea [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 778-782.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.05.008
    • Vancouver

      Monteiro JP, Cunha DF, Correia Filho D, Silva-Vergara ML, Santos VM dos, Costa Júnior JC da, Etchebehere RM, Gonçalves J, Cunha SF de C, Jordão AA, Chiarello PG, Vannucchi H. Niacin metabolite excretion in alcoholic pellagra and AIDS patients with and without diarrhea [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 778-782.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.05.008
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assunto: NUTRIÇÃO

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      DUTRA DE OLIVEIRA, José Eduardo e MARCHINI, Julio Sergio. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists. Nutrition, v. 20, p. 174-176, 2004Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Dutra de Oliveira, J. E., & Marchini, J. S. (2004). Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists. Nutrition, 20, 174-176. doi:10.1016/j.nut.2003.10.020
    • NLM

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 174-176.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020
    • Vancouver

      Dutra de Oliveira JE, Marchini JS. Nutritional sciences in Brazil: the pioneer work of institutions and scientists [Internet]. Nutrition. 2004 ; 20 174-176.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.nut.2003.10.020
  • Fonte: Nutrition. Unidade: FMRP

    Assuntos: OBESIDADE, METABOLISMO ENERGÉTICO, FÍGADO, DIETA

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SUEN, V. M. M. et al. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women. Nutrition, v. 19, p. 703-707, 2003Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Suen, V. M. M., Silva, G. A. da, Tannus, A. F., Unamuno, R. N., & Marchini, J. S. (2003). Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women. Nutrition, 19, 703-707. doi:10.1016/s0899-9007(03)00104-7
    • NLM

      Suen VMM, Silva GA da, Tannus AF, Unamuno RN, Marchini JS. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women [Internet]. Nutrition. 2003 ; 19 703-707.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7
    • Vancouver

      Suen VMM, Silva GA da, Tannus AF, Unamuno RN, Marchini JS. Effect of hypocaloric meals with different macronutrient compositions on energy metabolism and lung function in obese women [Internet]. Nutrition. 2003 ; 19 703-707.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(03)00104-7
  • Fonte: Nutrition. Unidades: FMRP, FFCLRP

    Assuntos: NUTRIÇÃO, COMPORTAMENTO ALIMENTAR

    Acesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CAMBRAIA, Rosana P. B. et al. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm. Nutrition, v. 17, p. 455-461, 2001Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9. Acesso em: 14 nov. 2025.
    • APA

      Cambraia, R. P. B., Vannucchi, H., Almeida, S. de S., & De-Oliveira, L. M. (2001). Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm. Nutrition, 17, 455-461. doi:10.1016/s0899-9007(01)00515-9
    • NLM

      Cambraia RPB, Vannucchi H, Almeida S de S, De-Oliveira LM. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm [Internet]. Nutrition. 2001 ; 17 455-461.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9
    • Vancouver

      Cambraia RPB, Vannucchi H, Almeida S de S, De-Oliveira LM. Effects of malnutrition during early lactation on development and feeding behavior under the self-selection paradigm [Internet]. Nutrition. 2001 ; 17 455-461.[citado 2025 nov. 14 ] Available from: https://doi.org/10.1016/s0899-9007(01)00515-9

Biblioteca Digital de Produção Intelectual da Universidade de São Paulo     2012 - 2025