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  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: AMIDO, URUCUM, REGENERAÇÃO ÓSSEA

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    • ABNT

      BALABRAM, Sara Kierulff et al. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Balabram, S. K., Sponchiado, P. A. I., Tessaro, L., & Maniglia, B. C. (2025). Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Balabram SK, Sponchiado PAI, Tessaro L, Maniglia BC. Starch-based biomembranes functionalized with annatto extract via HNADES; a promising approach for guided bone regeneration applications [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 09. Indústria, inovação e infraestrutura
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: REOLOGIA, AMIDO, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
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    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento e NOBREGA, Fernanda Correa de e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, & Maniglia, B. C. (2025). Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Maniglia BC. Rheological evaluation of cassava and potato starch inks modified by ozonation for additive manufacturing of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 12. Consumo e produção responsáveis
  • Fonte: Emergent Materials. Unidades: FFCLRP, ESALQ, IQSC

    Assuntos: AMIDO, BATATA, BIOMATERIAIS, IMPRESSÃO 3-D, REGENERAÇÃO ÓSSEA

    PrivadoAcesso à fonteDOIComo citar
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    • ABNT

      SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi et al. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds. Emergent Materials, v. 8, p. 2695–2708, 2025Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Sponchiado, P. A. I., Melo, M. T. de, Bitencourt, B. S., Guedes, J. S., Blácido, D. R. T., Augusto, P. E. D., et al. (2025). Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds. Emergent Materials, 8, 2695–2708. doi:10.1007/s42247-024-00673-6
    • NLM

      Sponchiado PAI, Melo MT de, Bitencourt BS, Guedes JS, Blácido DRT, Augusto PED, Ramos AP, Maniglia BC. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds [Internet]. Emergent Materials. 2025 ; 8 2695–2708.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6
    • Vancouver

      Sponchiado PAI, Melo MT de, Bitencourt BS, Guedes JS, Blácido DRT, Augusto PED, Ramos AP, Maniglia BC. Clean modification of potato starch to improve 3D printing of potential bone bio‑scafolds [Internet]. Emergent Materials. 2025 ; 8 2695–2708.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s42247-024-00673-6
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: BIOMATERIAIS, IMPRESSÃO 3-D, AMIDO

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    • ABNT

      TESSARO, Larissa e SPONCHIADO, Pedro Augusto Invernizzi e MANIGLIA, Bianca Chieregato. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Tessaro, L., Sponchiado, P. A. I., & Maniglia, B. C. (2025). From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Tessaro L, Sponchiado PAI, Maniglia BC. From food source to functional biomaterials: 3D printing of potato starch-based hydrogels activated with HNADES-annatto seed extract [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 09. Indústria, inovação e infraestruturaODS 12. Consumo e produção responsáveis
  • Fonte: International Journal of Biological Macromolecules. Unidades: ESALQ, IQSC, Interunidades em Sistemas Integrados em Alimentos, CENA

    Assuntos: ALIMENTOS FUNCIONAIS, AMIDO, COMPOSTOS FENÓLICOS, DIETA, DIGESTÃO, IMPRESSÃO 3-D, PRÓPOLIS, TRANSTORNOS DE DEGLUTIÇÃO, TRIGO

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIComo citar
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    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Modified wheat starch for the development of 3D-printed red propolis gels for dysphagic diets: phenolic content and bioactivities during in vitro gastrointestinal digestion. International Journal of Biological Macromolecules, v. 318, p. 1-15, 2025Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2025.145240. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Guedes, J. S., Saliba, A. S. M. C., Alencar, S. M. de, Sartori, A. G. de O., Maniglia, B. C., & Augusto, P. E. D. (2025). Modified wheat starch for the development of 3D-printed red propolis gels for dysphagic diets: phenolic content and bioactivities during in vitro gastrointestinal digestion. International Journal of Biological Macromolecules, 318, 1-15. doi:10.1016/j.ijbiomac.2025.145240
    • NLM

      Bitencourt BS, Guedes JS, Saliba ASMC, Alencar SM de, Sartori AG de O, Maniglia BC, Augusto PED. Modified wheat starch for the development of 3D-printed red propolis gels for dysphagic diets: phenolic content and bioactivities during in vitro gastrointestinal digestion [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2025 ; 318 1-15.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2025.145240
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Guedes JS, Saliba ASMC, Alencar SM de, Sartori AG de O, Maniglia BC, Augusto PED. Modified wheat starch for the development of 3D-printed red propolis gels for dysphagic diets: phenolic content and bioactivities during in vitro gastrointestinal digestion [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2025 ; 318 1-15.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2025.145240
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: AMIDO, MANDIOCA, OZÔNIO

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
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    • ABNT

      NOBREGA, Fernanda Correa de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. 2025, Anais.. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat, 2025. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Nobrega, F. C. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2025). Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles. In Proceedings. Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Pesquisa em Materiais- SBPMat. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • NLM

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    • Vancouver

      Nobrega FC de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovative 3D-printed bone scaffolds from ozonemodified cassava starch reinforced with hydroxyapatite nanoparticles [Internet]. Proceedings. 2025 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/23encontro/
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 12. Consumo e produção responsáveis
  • Fonte: Food Research International. Unidade: ESALQ

    Assuntos: AMIDO, MANDIOCA, NANOPARTÍCULAS, ULTRASSOM

    Acesso à fonteDOIComo citar
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    • ABNT

      GUIDA, Carolina et al. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability. Food Research International, v. 192, p. 1-10, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Guida, C., Aguiar, A. C., Magalhães, A. E. R., Soares, M. G., & Cunha, R. L. (2024). Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability. Food Research International, 192, 1-10. doi:10.1016/j.foodres.2024.114810
    • NLM

      Guida C, Aguiar AC, Magalhães AER, Soares MG, Cunha RL. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability [Internet]. Food Research International. 2024 ; 192 1-10.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810
    • Vancouver

      Guida C, Aguiar AC, Magalhães AER, Soares MG, Cunha RL. Impact of ultrasound process on cassava starch nanoparticles and Pickering emulsions stability [Internet]. Food Research International. 2024 ; 192 1-10.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.114810
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: OSSO E OSSOS, AMIDO, BATATA, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
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    • ABNT

      ARAÚJO, Renan Nascimento et al. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Araújo, R. N., Nobrega, F. C. de, Aguiar, S. B. de, Maniglia, B. C., Corrêa, D. S., & Teodoro, K. B. R. (2024). Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Araújo RN, Nobrega FC de, Aguiar SB de, Maniglia BC, Corrêa DS, Teodoro KBR. Potato and cassava starches modified by green technology ozonation to improve processability in additive manufacturing; production of potential bone scaffolds [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Fonte: Resumos. Nome do evento: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Assuntos: QUÍMICA ANALÍTICA, SENSOR, AMIDO

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    • ABNT

      NAKASHIMA, Lívia Yumi e MANIGLIA, Bianca Chieregato e BRAZACA, Lais Canniatti. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/596d969a-9a9f-445a-bc83-cf2d5ca53198/P21611.pdf. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Nakashima, L. Y., Maniglia, B. C., & Brazaca, L. C. (2024). Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/596d969a-9a9f-445a-bc83-cf2d5ca53198/P21611.pdf
    • NLM

      Nakashima LY, Maniglia BC, Brazaca LC. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/596d969a-9a9f-445a-bc83-cf2d5ca53198/P21611.pdf
    • Vancouver

      Nakashima LY, Maniglia BC, Brazaca LC. Otimização da performance analítica de sensores de umidade à base de amido por meio de aditivos químicos [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/596d969a-9a9f-445a-bc83-cf2d5ca53198/P21611.pdf
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 04. Educação de qualidadeODS 09. Indústria, inovação e infraestruturaODS 12. Consumo e produção responsáveisODS 17. Parcerias e meios de implementação
  • Fonte: Resumos. Nome do evento: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Assuntos: SOLVENTE, BIOMATERIAIS, AMIDO

    Versão PublicadaComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BALABRAM, Sara Kierulff e MANIGLIA, Bianca Chieregato e BOGUSZ JUNIOR, Stanislau. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c30ac97c-3e0a-4888-bcc7-f5c83aeaf8e4/P21665.pdf. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Balabram, S. K., Maniglia, B. C., & Bogusz Junior, S. (2024). Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/c30ac97c-3e0a-4888-bcc7-f5c83aeaf8e4/P21665.pdf
    • NLM

      Balabram SK, Maniglia BC, Bogusz Junior S. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c30ac97c-3e0a-4888-bcc7-f5c83aeaf8e4/P21665.pdf
    • Vancouver

      Balabram SK, Maniglia BC, Bogusz Junior S. Solventes eutéticos naturais profundos (nade) como aditivos sustentáveis para funcionalização de potenciais biomateriais impressos à base de amido [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/c30ac97c-3e0a-4888-bcc7-f5c83aeaf8e4/P21665.pdf
    ODS 02. Fome zero e agricultura sustentávelODS 03. Saúde e bem-estarODS 09. Indústria, inovação e infraestruturaODS 12. Consumo e produção responsáveisODS 17. Parcerias e meios de implementação
  • Fonte: Anais. Nome do evento: Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Química - RASBQ. Unidade: IQSC

    Assuntos: QUÍMICA, MATERIAIS, ASPERGILLUS, FERTILIZANTES, MICRONUTRIENTES, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MAJARON, Vinicius Ferraz et al. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Majaron, V. F., Bortoletto-Santos, R., Klaic, R., Bevilaqua, D., Ribeiro, S. J. L., Farinas, C. S., et al. (2024). Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating. In Anais. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
    • NLM

      Majaron VF, Bortoletto-Santos R, Klaic R, Bevilaqua D, Ribeiro SJL, Farinas CS, Oliveira CR, Polito WL. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
    • Vancouver

      Majaron VF, Bortoletto-Santos R, Klaic R, Bevilaqua D, Ribeiro SJL, Farinas CS, Oliveira CR, Polito WL. Improving micronutrient solubilization using bioactive composites with acidifying microorganisms: Implications for fertilizer granule coating [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/rasbq2024/home-event/schedule.php?q=&area=todas&sessao=todas&tipo=1#trabalhos
  • Fonte: Anais. Nome do evento: Congresso FertBrasil- Inovação em fertilizantes em nutrientes para a agricultura tropical. Unidade: IQSC

    Assuntos: FERTILIZANTES, AMIDO

    Versão PublicadaComo citar
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    • ABNT

      TAKEDA, Amanda Tiemi Sadamitsu et al. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. 2024, Anais.. Campinas: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/aa18c54d-c1ef-4f42-b3b8-cae270c6e86f/P21673.pdf. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Takeda, A. T. S., Machado, R. C., Sena, T. B. M., & Oliveira, C. R. (2024). Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura. In Anais. Campinas: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/aa18c54d-c1ef-4f42-b3b8-cae270c6e86f/P21673.pdf
    • NLM

      Takeda ATS, Machado RC, Sena TBM, Oliveira CR. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/aa18c54d-c1ef-4f42-b3b8-cae270c6e86f/P21673.pdf
    • Vancouver

      Takeda ATS, Machado RC, Sena TBM, Oliveira CR. Caracterização de compósitos desenvolvidos a partir de composto zeolítico advindo do lodo de eta para aplicação na agricultura [Internet]. Anais. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/aa18c54d-c1ef-4f42-b3b8-cae270c6e86f/P21673.pdf
  • Fonte: Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. Unidade: IQSC

    Assuntos: NANOCOMPOSITOS, AMIDO, BENTONITA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SABADINI, Rodrigo Cesar et al. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry, v. 29, p. 131, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/molecules29010131. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Sabadini, R. C., Fernandes, M., Bermudez, V. de Z., Pawlicka, A., & Silva, M. M. (2024). Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry, 29, 131. doi:10.3390/molecules29010131
    • NLM

      Sabadini RC, Fernandes M, Bermudez V de Z, Pawlicka A, Silva MM. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties [Internet]. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. 2024 ;29 131.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.3390/molecules29010131
    • Vancouver

      Sabadini RC, Fernandes M, Bermudez V de Z, Pawlicka A, Silva MM. Hydrogels Based on Natural Polymers Loaded with Bentonite and/or Halloysite: Composition Impact on Spectroscopic, Thermal, and Swelling Properties [Internet]. Molecules: a journal of synthetic organic and natural product chemistry. 2024 ;29 131.[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.3390/molecules29010131
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: FILMES FINOS, AMIDO, EMBALAGENS DE ALIMENTOS

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      ROVEDA JUNIOR, Antonio Carlos et al. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Roveda Junior, A. C., Dias, B. C., Passini, L. do N., Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Optoelectronic noses based on starch films for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Fonte: Microchimica Acta. Unidade: IQSC

    Assuntos: FILMES, AMIDO, ÓPTICA ELETRÔNICA, SENSOR, DETERIORAÇÃO DE ALIMENTOS

    PrivadoAcesso à fonteDOIComo citar
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    • ABNT

      ROVEDA JUNIOR, Antonio Carlos et al. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging. Microchimica Acta, v. 191, 2024Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Roveda Junior, A. C., Dias, B. C., Passini, L. do N., Manzani, D., & Petruci, J. F. da S. (2024). Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging. Microchimica Acta, 191. doi:10.1007/s00604-024-06426-w
    • NLM

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Microchimica Acta. 2024 ;191[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w
    • Vancouver

      Roveda Junior AC, Dias BC, Passini L do N, Manzani D, Petruci JF da S. Transparent, flexible, and eco-friendly starch-based films for reversible optoelectronic noses for food spoilage monitoring in smart packaging [Internet]. Microchimica Acta. 2024 ;191[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06426-w
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidade: IQSC

    Assuntos: IMPRESSÃO 3-D, OSSO E OSSOS, AMIDO, MANDIOCA

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
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    • ABNT

      AGUIAR, Samile Bezerra de e ARAÚJO, Renan Nascimento e MANIGLIA, Bianca Chieregato. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Aguiar, S. B. de, Araújo, R. N., & Maniglia, B. C. (2024). Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Aguiar SB de, Araújo RN, Maniglia BC. Innovations in cassava starch processing: dual thermal modification for enhanced 3D printing capabilities and potential in bone scaffold fabrication [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
  • Fonte: Starch in food structure, function, and applications. Unidades: IQSC, ESALQ

    Assuntos: AMIDO, PROCESSAMENTO DE ALIMENTOS, TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

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    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Novel processing technologies to enhance starch functionality. Starch in food structure, function, and applications. Tradução . Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. . Disponível em: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-96102-8.00019-X. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Guedes, J. S., Maniglia, B. C., Silva, N. C. da, Rojas, M. L., & Augusto, P. E. D. (2024). Novel processing technologies to enhance starch functionality. In Starch in food structure, function, and applications. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. doi:10.1016/B978-0-323-96102-8.00019-X
    • NLM

      Bitencourt BS, Guedes JS, Maniglia BC, Silva NC da, Rojas ML, Augusto PED. Novel processing technologies to enhance starch functionality [Internet]. In: Starch in food structure, function, and applications. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2024. [citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-96102-8.00019-X
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Guedes JS, Maniglia BC, Silva NC da, Rojas ML, Augusto PED. Novel processing technologies to enhance starch functionality [Internet]. In: Starch in food structure, function, and applications. Amsterdam: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo; 2024. [citado 2025 out. 08 ] Available from: https://doi.org/10.1016/B978-0-323-96102-8.00019-X
  • Fonte: Journal of Renewable Materials. Unidade: EESC

    Assuntos: AMIDO, MELATONINA, FÁRMACOS, MATERIAIS

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    • ABNT

      TAMANINI, Fabio et al. Starch orodispersible film loaded with melatonin for human supplementation. Journal of Renewable Materials, v. 12, n. 7, p. 1343-1354, 2024Tradução . . Disponível em: http://dx.doi.org/10.32604/jrm.2024.052288. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Tamanini, F., Souza, T. Z. de, Amaral, C. S. T., Carvalho, A. J. F., & Trovatti, E. (2024). Starch orodispersible film loaded with melatonin for human supplementation. Journal of Renewable Materials, 12( 7), 1343-1354. doi:10.32604/jrm.2024.052288
    • NLM

      Tamanini F, Souza TZ de, Amaral CST, Carvalho AJF, Trovatti E. Starch orodispersible film loaded with melatonin for human supplementation [Internet]. Journal of Renewable Materials. 2024 ; 12( 7): 1343-1354.[citado 2025 out. 08 ] Available from: http://dx.doi.org/10.32604/jrm.2024.052288
    • Vancouver

      Tamanini F, Souza TZ de, Amaral CST, Carvalho AJF, Trovatti E. Starch orodispersible film loaded with melatonin for human supplementation [Internet]. Journal of Renewable Materials. 2024 ; 12( 7): 1343-1354.[citado 2025 out. 08 ] Available from: http://dx.doi.org/10.32604/jrm.2024.052288
  • Fonte: Resumos. Nome do evento: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Assuntos: SOLVENTE, AMIDO

    Versão PublicadaComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CASAGRANDE, Luísa Simões et al. Investigação do potencial de solventes eutéticos profundos (nades) como plastificantes alternativos para membranas à base de amido de milho. 2024, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/334562ce-65a7-4def-bda8-d08d3b75932a/P21663.pdf. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Casagrande, L. S., Santos, R. da S. dos, Maniglia, B. C., & Buoro, R. M. (2024). Investigação do potencial de solventes eutéticos profundos (nades) como plastificantes alternativos para membranas à base de amido de milho. In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/334562ce-65a7-4def-bda8-d08d3b75932a/P21663.pdf
    • NLM

      Casagrande LS, Santos R da S dos, Maniglia BC, Buoro RM. Investigação do potencial de solventes eutéticos profundos (nades) como plastificantes alternativos para membranas à base de amido de milho [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/334562ce-65a7-4def-bda8-d08d3b75932a/P21663.pdf
    • Vancouver

      Casagrande LS, Santos R da S dos, Maniglia BC, Buoro RM. Investigação do potencial de solventes eutéticos profundos (nades) como plastificantes alternativos para membranas à base de amido de milho [Internet]. Resumos. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/334562ce-65a7-4def-bda8-d08d3b75932a/P21663.pdf
    ODS 03. Saúde e bem-estarODS 04. Educação de qualidadeODS 06. Água potável e saneamentoODS 09. Indústria, inovação e infraestruturaODS 12. Consumo e produção responsáveisODS 17. Parcerias e meios de implementação
  • Fonte: Proceedings. Nome do evento: Brazil MRS Meeting. Unidades: IQSC, ESALQ

    Assuntos: BIOMATERIAIS, AMIDO

    Versão PublicadaAcesso à fonteComo citar
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BITENCOURT, Bruna Sousa et al. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. 2024, Anais.. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2024. Disponível em: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/. Acesso em: 08 out. 2025.
    • APA

      Bitencourt, B. S., Adam, L., Maniglia, B. C., Augusto, P. E. D., & Kerdjoudj, H. (2024). Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties. In Proceedings. Rio de Janeiro: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • NLM

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/
    • Vancouver

      Bitencourt BS, Adam L, Maniglia BC, Augusto PED, Kerdjoudj H. Starch-based biomaterial cross-linked with citric acid for enhanced properties [Internet]. Proceedings. 2024 ;[citado 2025 out. 08 ] Available from: https://www.sbpmat.org.br/22encontro/schedule/

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