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  • Unidade: FFCLRP

    Subjects: ENGENHARIA TECIDUAL, GELATINA, HIDROXIAPATITA, QUITOSANA

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    • ABNT

      CARVALHO, Janicy Arantes. Preparação de scaffolds impregnados com cabon dots para aplicação em engenharia de tecidos. 2023. Dissertação (Mestrado) – Universidade de São Paulo, Ribeirão Preto, 2023. Disponível em: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/59/59138/tde-16022023-094335/. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Carvalho, J. A. (2023). Preparação de scaffolds impregnados com cabon dots para aplicação em engenharia de tecidos (Dissertação (Mestrado). Universidade de São Paulo, Ribeirão Preto. Recuperado de https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/59/59138/tde-16022023-094335/
    • NLM

      Carvalho JA. Preparação de scaffolds impregnados com cabon dots para aplicação em engenharia de tecidos [Internet]. 2023 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/59/59138/tde-16022023-094335/
    • Vancouver

      Carvalho JA. Preparação de scaffolds impregnados com cabon dots para aplicação em engenharia de tecidos [Internet]. 2023 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/59/59138/tde-16022023-094335/
  • Unidade: FOB

    Subjects: ENGENHARIA TECIDUAL, REGENERAÇÃO TECIDUAL GUIADA, DENTINA REPARATIVA, GELATINA

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    • ABNT

      SILVA, Isabela Sanches Pompeo da. Evaluation of gelatin methacryloyl hydrogels containing decellularized bovine bone matrix applied for dentin regeneration. 2023. Dissertação (Mestrado) – Universidade de São Paulo, Bauru, 2023. Disponível em: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/25/25148/tde-17012024-155854/. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Silva, I. S. P. da. (2023). Evaluation of gelatin methacryloyl hydrogels containing decellularized bovine bone matrix applied for dentin regeneration (Dissertação (Mestrado). Universidade de São Paulo, Bauru. Recuperado de https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/25/25148/tde-17012024-155854/
    • NLM

      Silva ISP da. Evaluation of gelatin methacryloyl hydrogels containing decellularized bovine bone matrix applied for dentin regeneration [Internet]. 2023 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/25/25148/tde-17012024-155854/
    • Vancouver

      Silva ISP da. Evaluation of gelatin methacryloyl hydrogels containing decellularized bovine bone matrix applied for dentin regeneration [Internet]. 2023 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/25/25148/tde-17012024-155854/
  • Source: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects. Unidade: IQSC

    Subjects: AMIDO, GELATINA, FENÓIS, REOLOGIA

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    • ABNT

      BERTOLO, Mirella Romanelli Vicente et al. Acerola (Malpighia emarginata) and açaí (Euterpe oleracea) extracts as active compounds of starch/gelatin-based solutions: Rheological characterization. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, v. 676, p. 132288, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2023.132288. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Bogusz Junior, S. (2023). Acerola (Malpighia emarginata) and açaí (Euterpe oleracea) extracts as active compounds of starch/gelatin-based solutions: Rheological characterization. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 676, 132288. doi:10.1016/j.colsurfa.2023.132288
    • NLM

      Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Acerola (Malpighia emarginata) and açaí (Euterpe oleracea) extracts as active compounds of starch/gelatin-based solutions: Rheological characterization [Internet]. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects. 2023 ;676 132288.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2023.132288
    • Vancouver

      Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Acerola (Malpighia emarginata) and açaí (Euterpe oleracea) extracts as active compounds of starch/gelatin-based solutions: Rheological characterization [Internet]. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects. 2023 ;676 132288.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2023.132288
  • Source: Meat Science. Unidades: FMVZ, FZEA

    Subjects: CONSERVAÇÃO DE ALIMENTOS, FILMES COMESTÍVEIS, EMBUTIDOS, GELATINA, PITANGA

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    • ABNT

      LUCIANO, Carla Giovana et al. Application of bi-layers active gelatin films for sliced dried-cured Coppa conservation. Meat Science, v. 189, p. 1-9, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108821. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Luciano, C. G., Tessaro, L., Bonilla, J., Balieiro, J. C. de C., Trindade, M. A., & Sobral, P. J. do A. (2022). Application of bi-layers active gelatin films for sliced dried-cured Coppa conservation. Meat Science, 189, 1-9. doi:10.1016/j.meatsci.2022.108821
    • NLM

      Luciano CG, Tessaro L, Bonilla J, Balieiro JC de C, Trindade MA, Sobral PJ do A. Application of bi-layers active gelatin films for sliced dried-cured Coppa conservation [Internet]. Meat Science. 2022 ; 189 1-9.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108821
    • Vancouver

      Luciano CG, Tessaro L, Bonilla J, Balieiro JC de C, Trindade MA, Sobral PJ do A. Application of bi-layers active gelatin films for sliced dried-cured Coppa conservation [Internet]. Meat Science. 2022 ; 189 1-9.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108821
  • Source: International Journal of Food Science and Technology. Unidade: FZEA

    Subjects: BIOPOLÍMEROS, BLENDAS, GEL (FORMAS FARMACÊUTICAS), GELATINA, QUITOSANA

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    • ABNT

      BENOSO, Paula et al. Rheological and viscoelastic properties of colloidal solutions based on gelatins and chitosan as affected by pH. International Journal of Food Science and Technology, v. 57, n. 4, p. 2365-2375, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/ijfs.15592. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Benoso, P., Bittante, A. M. Q. B., Moraes, I. C. F., & Sobral, P. J. do A. (2022). Rheological and viscoelastic properties of colloidal solutions based on gelatins and chitosan as affected by pH. International Journal of Food Science and Technology, 57( 4), 2365-2375. doi:10.1111/ijfs.15592
    • NLM

      Benoso P, Bittante AMQB, Moraes ICF, Sobral PJ do A. Rheological and viscoelastic properties of colloidal solutions based on gelatins and chitosan as affected by pH [Internet]. International Journal of Food Science and Technology. 2022 ; 57( 4): 2365-2375.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1111/ijfs.15592
    • Vancouver

      Benoso P, Bittante AMQB, Moraes ICF, Sobral PJ do A. Rheological and viscoelastic properties of colloidal solutions based on gelatins and chitosan as affected by pH [Internet]. International Journal of Food Science and Technology. 2022 ; 57( 4): 2365-2375.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1111/ijfs.15592
  • Source: Pôster. Conference titles: Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Química- RASBQ. Unidade: IQSC

    Subjects: GELATINA, BIOPOLÍMEROS, PROTEÍNAS

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    • ABNT

      GIULIANA T. FRANCO, et al. Gelatin-Carboxymethylcellulose bylayer films produced by continuous casting. 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://www.eventweb.com.br/45rasbq/specific-files/manuscripts/45rasbq/856_1647565639.pdf. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Giuliana T. Franco,, Figueiredo, L., Otoni, C. G., & Mattoso, L. H. C. (2022). Gelatin-Carboxymethylcellulose bylayer films produced by continuous casting. In Pôster. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://www.eventweb.com.br/45rasbq/specific-files/manuscripts/45rasbq/856_1647565639.pdf
    • NLM

      Giuliana T. Franco, Figueiredo L, Otoni CG, Mattoso LHC. Gelatin-Carboxymethylcellulose bylayer films produced by continuous casting [Internet]. Pôster. 2022 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/45rasbq/specific-files/manuscripts/45rasbq/856_1647565639.pdf
    • Vancouver

      Giuliana T. Franco, Figueiredo L, Otoni CG, Mattoso LHC. Gelatin-Carboxymethylcellulose bylayer films produced by continuous casting [Internet]. Pôster. 2022 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.eventweb.com.br/45rasbq/specific-files/manuscripts/45rasbq/856_1647565639.pdf
  • Source: Resumos. Conference titles: Simpósio Internacional de Iniciação Científica e Tecnológica da Universidade de São Paulo - SIICUSP. Unidade: IQSC

    Subjects: QUITOSANA, ROMÃ, GELATINA

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    • ABNT

      MOREIRA, Cristiane Temporine e BOGUSZ JUNIOR, Stanislau. Desenvolvimento e aplicação de revestimentos a base de quitosana, gelatina e extrato de casca de romã (punica granatum l.) Sobre a extensão de vida de prateleira do mamão (carica papaya l.). 2022, Anais.. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2022. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/88325c38-9aa9-4bc4-8dd8-2abbffb840d6/P20174.pdf. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Moreira, C. T., & Bogusz Junior, S. (2022). Desenvolvimento e aplicação de revestimentos a base de quitosana, gelatina e extrato de casca de romã (punica granatum l.) Sobre a extensão de vida de prateleira do mamão (carica papaya l.). In Resumos. São Paulo: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/88325c38-9aa9-4bc4-8dd8-2abbffb840d6/P20174.pdf
    • NLM

      Moreira CT, Bogusz Junior S. Desenvolvimento e aplicação de revestimentos a base de quitosana, gelatina e extrato de casca de romã (punica granatum l.) Sobre a extensão de vida de prateleira do mamão (carica papaya l.) [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/88325c38-9aa9-4bc4-8dd8-2abbffb840d6/P20174.pdf
    • Vancouver

      Moreira CT, Bogusz Junior S. Desenvolvimento e aplicação de revestimentos a base de quitosana, gelatina e extrato de casca de romã (punica granatum l.) Sobre a extensão de vida de prateleira do mamão (carica papaya l.) [Internet]. Resumos. 2022 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/88325c38-9aa9-4bc4-8dd8-2abbffb840d6/P20174.pdf
  • Source: Brazilian Oral Research. Conference titles: Proceedings of the SBPqO Annual Meeting. Unidade: FOB

    Subjects: CAPEAMENTO DA POLPA DENTÁRIA, MATERIAIS OBTURADORES DO CANAL RADICULAR, RESINAS ACRÍLICAS, GELATINA

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    • ABNT

      SILVA, Isabela Sanches Pompeo da et al. Determinação de parâmetros para formulação e fotoativação de hidrogéis injetáveis de gelatina metacrilada (GelMA). Brazilian Oral Research. São Paulo: SBPqO. Disponível em: https://repositorio.usp.br/directbitstream/30fcfad1-49ac-429d-b7d5-5b8dfebd5f24/3129686.pdf. Acesso em: 29 maio 2024. , 2022
    • APA

      Silva, I. S. P. da, Bordini, E. A. F., Stuani, V. de T., Cassiano, F. B., Carvalho, L. A. M., Souza Costa, C. A. de, & Soares, D. G. (2022). Determinação de parâmetros para formulação e fotoativação de hidrogéis injetáveis de gelatina metacrilada (GelMA). Brazilian Oral Research. São Paulo: SBPqO. Recuperado de https://repositorio.usp.br/directbitstream/30fcfad1-49ac-429d-b7d5-5b8dfebd5f24/3129686.pdf
    • NLM

      Silva ISP da, Bordini EAF, Stuani V de T, Cassiano FB, Carvalho LAM, Souza Costa CA de, Soares DG. Determinação de parâmetros para formulação e fotoativação de hidrogéis injetáveis de gelatina metacrilada (GelMA) [Internet]. Brazilian Oral Research. 2022 ; 36 292.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/30fcfad1-49ac-429d-b7d5-5b8dfebd5f24/3129686.pdf
    • Vancouver

      Silva ISP da, Bordini EAF, Stuani V de T, Cassiano FB, Carvalho LAM, Souza Costa CA de, Soares DG. Determinação de parâmetros para formulação e fotoativação de hidrogéis injetáveis de gelatina metacrilada (GelMA) [Internet]. Brazilian Oral Research. 2022 ; 36 292.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://repositorio.usp.br/directbitstream/30fcfad1-49ac-429d-b7d5-5b8dfebd5f24/3129686.pdf
  • Source: Journal of Food Processing and Preservation. Unidade: FZEA

    Subjects: BIOPOLÍMEROS, ANTIOXIDANTES, PRODUTOS NATURAIS, BOLDO, FILMES COMESTÍVEIS, GELATINA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      BERTAN, David Willian et al. Boldo (Peumus boldus) leaf’s hydroethanolic extracts on gelatin-based active films. Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, n. 11, p. 1-11, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/jfpp.15936. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Bertan, D. W., Aparecida, G. L. da, Bonilla Lagos, M. J., Lourenço, R. V., Bittante, A. M. Q. B., & Sobral, P. J. do A. (2021). Boldo (Peumus boldus) leaf’s hydroethanolic extracts on gelatin-based active films. Journal of Food Processing and Preservation, 45( 11), 1-11. doi:10.1111/jfpp.15936
    • NLM

      Bertan DW, Aparecida GL da, Bonilla Lagos MJ, Lourenço RV, Bittante AMQB, Sobral PJ do A. Boldo (Peumus boldus) leaf’s hydroethanolic extracts on gelatin-based active films [Internet]. Journal of Food Processing and Preservation. 2021 ; 45( 11): 1-11.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jfpp.15936
    • Vancouver

      Bertan DW, Aparecida GL da, Bonilla Lagos MJ, Lourenço RV, Bittante AMQB, Sobral PJ do A. Boldo (Peumus boldus) leaf’s hydroethanolic extracts on gelatin-based active films [Internet]. Journal of Food Processing and Preservation. 2021 ; 45( 11): 1-11.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jfpp.15936
  • Source: Journal of Biomaterials Science. Polymer Edition. Unidade: FFCLRP

    Subjects: SISTEMAS DE DISTRIBUIÇÃO DE MEDICAMENTOS, GELATINA, LEISHMANIA, NANOPARTÍCULAS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SOUZA, Catarina de et al. Polyelectrolytic gelatin nanoparticles as a drug delivery system for the promastigote form of Leishmania amazonensis treatment. Journal of Biomaterials Science. Polymer Edition, v. 32, n. 1, p. 1-21, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1080/09205063.2020.1815495. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Souza, C. de, Carvalho, J. A., Abreu, A. da S., Paiva, L. P. de, Ambrósio, J. A. R., Beltrame Junior, M., et al. (2021). Polyelectrolytic gelatin nanoparticles as a drug delivery system for the promastigote form of Leishmania amazonensis treatment. Journal of Biomaterials Science. Polymer Edition, 32( 1), 1-21. doi:10.1080/09205063.2020.1815495
    • NLM

      Souza C de, Carvalho JA, Abreu A da S, Paiva LP de, Ambrósio JAR, Beltrame Junior M, Oliveira MA de, Mittmann J, Simioni AR. Polyelectrolytic gelatin nanoparticles as a drug delivery system for the promastigote form of Leishmania amazonensis treatment [Internet]. Journal of Biomaterials Science. Polymer Edition. 2021 ; 32( 1): 1-21.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1080/09205063.2020.1815495
    • Vancouver

      Souza C de, Carvalho JA, Abreu A da S, Paiva LP de, Ambrósio JAR, Beltrame Junior M, Oliveira MA de, Mittmann J, Simioni AR. Polyelectrolytic gelatin nanoparticles as a drug delivery system for the promastigote form of Leishmania amazonensis treatment [Internet]. Journal of Biomaterials Science. Polymer Edition. 2021 ; 32( 1): 1-21.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1080/09205063.2020.1815495
  • Source: Food Packaging and Shelf Live. Unidades: FCF, FZEA

    Subjects: FILMES COMESTÍVEIS, GELATINA, PRÓPOLIS, ÓLEOS ESSENCIAIS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      REYES, Laura M e LANDGRAF, Mariza e SOBRAL, Paulo José do Amaral. Gelatin-based films activated with red propolis ethanolic extract and essential oils. Food Packaging and Shelf Live, v. 27, p. 1-12, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2020.100607. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Reyes, L. M., Landgraf, M., & Sobral, P. J. do A. (2021). Gelatin-based films activated with red propolis ethanolic extract and essential oils. Food Packaging and Shelf Live, 27, 1-12. doi:10.1016/j.fpsl.2020.100607
    • NLM

      Reyes LM, Landgraf M, Sobral PJ do A. Gelatin-based films activated with red propolis ethanolic extract and essential oils [Internet]. Food Packaging and Shelf Live. 2021 ; 27 1-12.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2020.100607
    • Vancouver

      Reyes LM, Landgraf M, Sobral PJ do A. Gelatin-based films activated with red propolis ethanolic extract and essential oils [Internet]. Food Packaging and Shelf Live. 2021 ; 27 1-12.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2020.100607
  • Source: Abstracts. Conference titles: Coatings and Interfaces Web Conference. Unidade: IQSC

    Subjects: ROMÃ, QUITOSANA, GELATINA

    PrivadoAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BERTOLO, Mirella Romanelli Vicente et al. Sciforum-051147: Inclusion of pomegranate peel extract improves the water and microbiological barrier properties of gelatin/chitosan coatings for strawberries preservation. 2021, Anais.. Basel: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo, 2021. Disponível em: https://sciforum.net/events_files/314/customs/ea6d0e3f626810e629afbe94198bdba9.pdf. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Bertolo, M. R. V., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Bogusz Junior, S. (2021). Sciforum-051147: Inclusion of pomegranate peel extract improves the water and microbiological barrier properties of gelatin/chitosan coatings for strawberries preservation. In Abstracts. Basel: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://sciforum.net/events_files/314/customs/ea6d0e3f626810e629afbe94198bdba9.pdf
    • NLM

      Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Sciforum-051147: Inclusion of pomegranate peel extract improves the water and microbiological barrier properties of gelatin/chitosan coatings for strawberries preservation [Internet]. Abstracts. 2021 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://sciforum.net/events_files/314/customs/ea6d0e3f626810e629afbe94198bdba9.pdf
    • Vancouver

      Bertolo MRV, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Sciforum-051147: Inclusion of pomegranate peel extract improves the water and microbiological barrier properties of gelatin/chitosan coatings for strawberries preservation [Internet]. Abstracts. 2021 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://sciforum.net/events_files/314/customs/ea6d0e3f626810e629afbe94198bdba9.pdf
  • Unidade: FZEA

    Subjects: BLENDAS, BIOPOLÍMEROS, QUÍMICA COLOIDAL, GELATINA, QUITOSANA

    Acesso à fonteAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      BENOSO, Paula. O pH influencia as propriedades reológicas, viscoelásticas e mecânicas de soluções coloidais e géis a base de gelatinas e quitosana. 2021. Dissertação (Mestrado) – Universidade de São Paulo, Pirassununga, 2021. Disponível em: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/74/74132/tde-29112021-122546/. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Benoso, P. (2021). O pH influencia as propriedades reológicas, viscoelásticas e mecânicas de soluções coloidais e géis a base de gelatinas e quitosana (Dissertação (Mestrado). Universidade de São Paulo, Pirassununga. Recuperado de https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/74/74132/tde-29112021-122546/
    • NLM

      Benoso P. O pH influencia as propriedades reológicas, viscoelásticas e mecânicas de soluções coloidais e géis a base de gelatinas e quitosana [Internet]. 2021 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/74/74132/tde-29112021-122546/
    • Vancouver

      Benoso P. O pH influencia as propriedades reológicas, viscoelásticas e mecânicas de soluções coloidais e géis a base de gelatinas e quitosana [Internet]. 2021 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://www.teses.usp.br/teses/disponiveis/74/74132/tde-29112021-122546/
  • Source: Journal of Food Engineering. Unidade: FZEA

    Subjects: FILMES COMESTÍVEIS, BIOPOLÍMEROS, GELATINA, ÁGUA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      PULLA HUILLCA, Palmer Vicente et al. Wettability of gelatin-based films: the effects of hydrophilic or hydrophobic plasticizers and nanoparticle loads. Journal of Food Engineering, v. 297, p. 1-10, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2021.110480. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Pulla Huillca, P. V., Gomes, A., Bittante, A. M. Q. B., Lourenço, R. V., & Sobral, P. J. do A. (2021). Wettability of gelatin-based films: the effects of hydrophilic or hydrophobic plasticizers and nanoparticle loads. Journal of Food Engineering, 297, 1-10. doi:10.1016/j.jfoodeng.2021.110480
    • NLM

      Pulla Huillca PV, Gomes A, Bittante AMQB, Lourenço RV, Sobral PJ do A. Wettability of gelatin-based films: the effects of hydrophilic or hydrophobic plasticizers and nanoparticle loads [Internet]. Journal of Food Engineering. 2021 ; 297 1-10.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2021.110480
    • Vancouver

      Pulla Huillca PV, Gomes A, Bittante AMQB, Lourenço RV, Sobral PJ do A. Wettability of gelatin-based films: the effects of hydrophilic or hydrophobic plasticizers and nanoparticle loads [Internet]. Journal of Food Engineering. 2021 ; 297 1-10.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2021.110480
  • Source: Polymers. Unidade: EP

    Subjects: FRANGOS DE CORTE, COLÁGENO, ALIMENTAÇÃO ALTERNATIVA, GELATINA

    Versão PublicadaAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      SANTANA, José Carlos Curvelo et al. Combination of computational techniques to obtain high-quality gelatin-base gels from chicken feet. Polymers, v. 13, n. 8, p. Article 1289 com 15 on-line, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/polym13081289. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Santana, J. C. C., Almeida, P. F. de, Costa, N. M., Vasconcelos, I., Guerhardt, F., Boukouvalas, D. T., et al. (2021). Combination of computational techniques to obtain high-quality gelatin-base gels from chicken feet. Polymers, 13( 8), Article 1289 com 15 on-line. doi:10.3390/polym13081289
    • NLM

      Santana JCC, Almeida PF de, Costa NM, Vasconcelos I, Guerhardt F, Boukouvalas DT, Alves WAL, Córdova Mendoza P, Carbajal Gamarra FM, Vasquez Llanos SA, Araujo SA, Barturen Quispe AP, Vanalle RM, Berssaneti FT. Combination of computational techniques to obtain high-quality gelatin-base gels from chicken feet [Internet]. Polymers. 2021 ; 13( 8): Article 1289 com 15 on-line.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polym13081289
    • Vancouver

      Santana JCC, Almeida PF de, Costa NM, Vasconcelos I, Guerhardt F, Boukouvalas DT, Alves WAL, Córdova Mendoza P, Carbajal Gamarra FM, Vasquez Llanos SA, Araujo SA, Barturen Quispe AP, Vanalle RM, Berssaneti FT. Combination of computational techniques to obtain high-quality gelatin-base gels from chicken feet [Internet]. Polymers. 2021 ; 13( 8): Article 1289 com 15 on-line.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polym13081289
  • Source: Polysaccharides. Unidade: IQSC

    Subjects: QUITOSANA, GELATINA, ROMÃ, REOLOGIA

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
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    • ABNT

      BERTOLO, Mirella Romanelli Vicente et al. Rheological Characterization of the Influence of Pomegranate Peel Extract Addition and Concentration in Chitosan and Gelatin Coatings. Polysaccharides, v. 2, p. 648-660, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/polysaccharides2030039. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Bertolo, M. R. V., Leme, R., Martins, V. da C. A., Plepis, A. M. de G., & Bogusz Junior, S. (2021). Rheological Characterization of the Influence of Pomegranate Peel Extract Addition and Concentration in Chitosan and Gelatin Coatings. Polysaccharides, 2, 648-660. doi:10.3390/polysaccharides2030039
    • NLM

      Bertolo MRV, Leme R, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Rheological Characterization of the Influence of Pomegranate Peel Extract Addition and Concentration in Chitosan and Gelatin Coatings [Internet]. Polysaccharides. 2021 ;2 648-660.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polysaccharides2030039
    • Vancouver

      Bertolo MRV, Leme R, Martins V da CA, Plepis AM de G, Bogusz Junior S. Rheological Characterization of the Influence of Pomegranate Peel Extract Addition and Concentration in Chitosan and Gelatin Coatings [Internet]. Polysaccharides. 2021 ;2 648-660.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polysaccharides2030039
  • Source: Food Hydrocolloids. Unidade: FZEA

    Subjects: ANTIOXIDANTES, GELATINA, AMIDO, ACEROLA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      GARCIA, Vitor Augusto dos Santos et al. Orally disintegrating films based on gelatin and pregelatinized starch: new carriers of active compounds from acerola. Food Hydrocolloids, v. 101, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2019.105518. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Garcia, V. A. dos S., Borges, J. G., Osiro, D., Vanin, F. M., & Carvalho, R. A. de. (2020). Orally disintegrating films based on gelatin and pregelatinized starch: new carriers of active compounds from acerola. Food Hydrocolloids, 101. doi:10.1016/j.foodhyd.2019.105518
    • NLM

      Garcia VA dos S, Borges JG, Osiro D, Vanin FM, Carvalho RA de. Orally disintegrating films based on gelatin and pregelatinized starch: new carriers of active compounds from acerola [Internet]. Food Hydrocolloids. 2020 ; 101[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2019.105518
    • Vancouver

      Garcia VA dos S, Borges JG, Osiro D, Vanin FM, Carvalho RA de. Orally disintegrating films based on gelatin and pregelatinized starch: new carriers of active compounds from acerola [Internet]. Food Hydrocolloids. 2020 ; 101[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2019.105518
  • Source: Polymers. Unidade: EP

    Subjects: AVÍCOLAS, FRANGOS DE CORTE, COLÁGENO, GELATINA, BIOFILMES

    Versão AceitaAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SANTANA, José Carlos Curvelo et al. Valorization of chicken feet by-product of the poultry industry: high qualities of gelatin and biofilm from extraction of collagen. Polymers, v. 12, n. 3, p. 529-549, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.3390/polym12030529. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Santana, J. C. C., Gardim, R. B., Almeida, P. F. de, Borini, G. B., Barturen Quispe, A. P., Vasquez Llanos, S. A., et al. (2020). Valorization of chicken feet by-product of the poultry industry: high qualities of gelatin and biofilm from extraction of collagen. Polymers, 12( 3), 529-549. doi:10.3390/polym12030529
    • NLM

      Santana JCC, Gardim RB, Almeida PF de, Borini GB, Barturen Quispe AP, Vasquez Llanos SA, Heredia J, Zamuner SR, Carbajal Gamarra FM, Farias TM de B, Ho LL, Berssaneti FT. Valorization of chicken feet by-product of the poultry industry: high qualities of gelatin and biofilm from extraction of collagen [Internet]. Polymers. 2020 ; 12( 3): 529-549.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polym12030529
    • Vancouver

      Santana JCC, Gardim RB, Almeida PF de, Borini GB, Barturen Quispe AP, Vasquez Llanos SA, Heredia J, Zamuner SR, Carbajal Gamarra FM, Farias TM de B, Ho LL, Berssaneti FT. Valorization of chicken feet by-product of the poultry industry: high qualities of gelatin and biofilm from extraction of collagen [Internet]. Polymers. 2020 ; 12( 3): 529-549.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.3390/polym12030529
  • Source: International Journal of Biological Macromolecules. Unidades: IQSC, BIOENGENHARIA

    Subjects: ANTIOXIDANTES, QUITOSANA, JABUTICABA, GELATINA

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      RODRIGUES, Murilo Álison Vigilato et al. Chitosan and gelatin materials incorporated with phenolic extracts of grape seed and jabuticaba peel: Rheological, physicochemical, antioxidant, antimicrobial and barrier properties. International Journal of Biological Macromolecules, v. 160, p. 769-779, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2020.05.240. Acesso em: 29 maio 2024.
    • APA

      Rodrigues, M. Á. V., Bertolo, M. R. V., Marangon, C. A., Martins, V. da C. A., & Plepis, A. M. de G. (2020). Chitosan and gelatin materials incorporated with phenolic extracts of grape seed and jabuticaba peel: Rheological, physicochemical, antioxidant, antimicrobial and barrier properties. International Journal of Biological Macromolecules, 160, 769-779. doi:10.1016/j.ijbiomac.2020.05.240
    • NLM

      Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G. Chitosan and gelatin materials incorporated with phenolic extracts of grape seed and jabuticaba peel: Rheological, physicochemical, antioxidant, antimicrobial and barrier properties [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2020 ; 160 769-779.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2020.05.240
    • Vancouver

      Rodrigues MÁV, Bertolo MRV, Marangon CA, Martins V da CA, Plepis AM de G. Chitosan and gelatin materials incorporated with phenolic extracts of grape seed and jabuticaba peel: Rheological, physicochemical, antioxidant, antimicrobial and barrier properties [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2020 ; 160 769-779.[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2020.05.240
  • Source: Jornal da USP Campus São Carlos. Unidade: IQSC

    Subjects: BIOPOLÍMEROS, GELATINA

    Versão PublicadaAcesso à fonteHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CRESPILHO, Frank Nelson. Gelatina vegetal é utilizada na produção de microbateria. Jornal da USP Campus São Carlos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Disponível em: https://jornal.usp.br/podcast/momento-tecnologia-22-gelatina-vegetal-e-utilizada-na-producao-de-microbateria/. Acesso em: 29 maio 2024. , 2020
    • APA

      Crespilho, F. N. (2020). Gelatina vegetal é utilizada na produção de microbateria. Jornal da USP Campus São Carlos. São Carlos: Instituto de Química de São Carlos, Universidade de São Paulo. Recuperado de https://jornal.usp.br/podcast/momento-tecnologia-22-gelatina-vegetal-e-utilizada-na-producao-de-microbateria/
    • NLM

      Crespilho FN. Gelatina vegetal é utilizada na produção de microbateria [Internet]. Jornal da USP Campus São Carlos. 2020 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://jornal.usp.br/podcast/momento-tecnologia-22-gelatina-vegetal-e-utilizada-na-producao-de-microbateria/
    • Vancouver

      Crespilho FN. Gelatina vegetal é utilizada na produção de microbateria [Internet]. Jornal da USP Campus São Carlos. 2020 ;[citado 2024 maio 29 ] Available from: https://jornal.usp.br/podcast/momento-tecnologia-22-gelatina-vegetal-e-utilizada-na-producao-de-microbateria/

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