Filtros : "AMIDO" "Tapia-Blacido, Delia Rita" Limpar

Filtros



Refine with date range


  • Source: International Journal of Biological Macromolecules. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AMIDO, ABACATE, POLÍMEROS (QUÍMICA ORGÂNICA)

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      AGUILAR, Guilherme José e TAPIA-BLACIDO, Delia Rita. Evaluating how avocado residue addition affects the properties of cassava starch-based foam trays. International Journal of Biological Macromolecules, v. 240, p. 1-11, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.124348. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Aguilar, G. J., & Tapia-Blacido, D. R. (2023). Evaluating how avocado residue addition affects the properties of cassava starch-based foam trays. International Journal of Biological Macromolecules, 240, 1-11. doi:10.1016/j.ijbiomac.2023.124348
    • NLM

      Aguilar GJ, Tapia-Blacido DR. Evaluating how avocado residue addition affects the properties of cassava starch-based foam trays [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2023 ; 240 1-11.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.124348
    • Vancouver

      Aguilar GJ, Tapia-Blacido DR. Evaluating how avocado residue addition affects the properties of cassava starch-based foam trays [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2023 ; 240 1-11.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2023.124348
  • Source: Starch. Unidade: FFCLRP

    Subjects: FILMES COMESTÍVEIS, BATATA, ANTIOXIDANTES, AMIDO, FÍSICO-QUÍMICA

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      IQUIAPAZA, Ivone Yanira Choquetico et al. Novel starchy materials isolated from andean native potatoes: physical–chemical and functional characterization and application in edible film production. Starch, v. 75, n. 9-10, p. 1-14, 2023Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/star.202200143. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Iquiapaza, I. Y. C., Medrano, J. P., Aguilar, G. J., & Tapia-Blacido, D. R. (2023). Novel starchy materials isolated from andean native potatoes: physical–chemical and functional characterization and application in edible film production. Starch, 75( 9-10), 1-14. doi:10.1002/star.202200143
    • NLM

      Iquiapaza IYC, Medrano JP, Aguilar GJ, Tapia-Blacido DR. Novel starchy materials isolated from andean native potatoes: physical–chemical and functional characterization and application in edible film production [Internet]. Starch. 2023 ; 75( 9-10): 1-14.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1002/star.202200143
    • Vancouver

      Iquiapaza IYC, Medrano JP, Aguilar GJ, Tapia-Blacido DR. Novel starchy materials isolated from andean native potatoes: physical–chemical and functional characterization and application in edible film production [Internet]. Starch. 2023 ; 75( 9-10): 1-14.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1002/star.202200143
  • Source: International Journal of Biological Macromolecules. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AÇAFRÃO, AMIDO, SOLUBILIDADE, ÁGUA

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      MANIGLIA, Bianca Chieregato e SILVEIRA, Thamiris Maria Garcia e TAPIA-BLACIDO, Delia Rita. Starch isolation from turmeric dye extraction residue and its application in active film production. International Journal of Biological Macromolecules, v. 202, p. 508-519, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.12.145. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Maniglia, B. C., Silveira, T. M. G., & Tapia-Blacido, D. R. (2022). Starch isolation from turmeric dye extraction residue and its application in active film production. International Journal of Biological Macromolecules, 202, 508-519. doi:10.1016/j.ijbiomac.2021.12.145
    • NLM

      Maniglia BC, Silveira TMG, Tapia-Blacido DR. Starch isolation from turmeric dye extraction residue and its application in active film production [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2022 ; 202 508-519.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.12.145
    • Vancouver

      Maniglia BC, Silveira TMG, Tapia-Blacido DR. Starch isolation from turmeric dye extraction residue and its application in active film production [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2022 ; 202 508-519.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.12.145
  • Source: Trends in Food Science & Technology. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AMIDO, RESÍDUOS, POLÍMEROS (MATERIAIS), EMBALAGENS, BIODEGRADAÇÃO AMBIENTAL

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      TAPIA-BLACIDO, Delia Rita et al. Trends and challenges of starch-based foams for use as food packaging and food container. Trends in Food Science & Technology, v. 119, p. 257-271, 2022Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.12.005. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Tapia-Blacido, D. R., Aguilar, G. J., Andrade, M. T. de, Rodrigues-Júnior, M. F., & Guareschi-Martins, F. C. (2022). Trends and challenges of starch-based foams for use as food packaging and food container. Trends in Food Science & Technology, 119, 257-271. doi:10.1016/j.tifs.2021.12.005
    • NLM

      Tapia-Blacido DR, Aguilar GJ, Andrade MT de, Rodrigues-Júnior MF, Guareschi-Martins FC. Trends and challenges of starch-based foams for use as food packaging and food container [Internet]. Trends in Food Science & Technology. 2022 ; 119 257-271.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.12.005
    • Vancouver

      Tapia-Blacido DR, Aguilar GJ, Andrade MT de, Rodrigues-Júnior MF, Guareschi-Martins FC. Trends and challenges of starch-based foams for use as food packaging and food container [Internet]. Trends in Food Science & Technology. 2022 ; 119 257-271.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.12.005
  • Source: Journal of Food Process Engineering. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AMIDO, INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, RECOZIMENTO

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      PUELLES-ROMÁN, Jeniffer et al. Annealing process improves the physical, functional, thermal, and rheological properties of Andean oca (Oxalis tuberosa) starch. Journal of Food Process Engineering, v. 44, n. 6, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1111/jfpe.13702. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Puelles-Román, J., Barroso, N. G., Cruz-Tirado, J. P., Tapia-Blacido, D. R., Angelats-Silva, L. M., Barraza-Jáuregui, G., & Siche, R. (2021). Annealing process improves the physical, functional, thermal, and rheological properties of Andean oca (Oxalis tuberosa) starch. Journal of Food Process Engineering, 44( 6). doi:10.1111/jfpe.13702
    • NLM

      Puelles-Román J, Barroso NG, Cruz-Tirado JP, Tapia-Blacido DR, Angelats-Silva LM, Barraza-Jáuregui G, Siche R. Annealing process improves the physical, functional, thermal, and rheological properties of Andean oca (Oxalis tuberosa) starch [Internet]. Journal of Food Process Engineering. 2021 ; 44( 6):[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jfpe.13702
    • Vancouver

      Puelles-Román J, Barroso NG, Cruz-Tirado JP, Tapia-Blacido DR, Angelats-Silva LM, Barraza-Jáuregui G, Siche R. Annealing process improves the physical, functional, thermal, and rheological properties of Andean oca (Oxalis tuberosa) starch [Internet]. Journal of Food Process Engineering. 2021 ; 44( 6):[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1111/jfpe.13702
  • Source: International Journal of Biological Macromolecules. Unidades: FCFRP, FFCLRP

    Subjects: FILMES COMESTÍVEIS, AMIDO, MANDIOCA, ANTIOXIDANTES, LIGNINA, EXTRATOS (FORMAS FARMACÊUTICAS), PRÓPOLIS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      FARIAS, Patrícia Marques de et al. Nopal cladode as a novel reinforcing and antioxidant agent for starch-based films: a comparison with lignin and propolis extract. International Journal of Biological Macromolecules, v. 183, p. 614-626, 2021Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.04.143. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Farias, P. M. de, Vasconcelos, L. B. de, Ferreira, M. E. da S., Alves Filho, E. G., Freitas, V. A. A. de, & Tapia-Blacido, D. R. (2021). Nopal cladode as a novel reinforcing and antioxidant agent for starch-based films: a comparison with lignin and propolis extract. International Journal of Biological Macromolecules, 183, 614-626. doi:10.1016/j.ijbiomac.2021.04.143
    • NLM

      Farias PM de, Vasconcelos LB de, Ferreira ME da S, Alves Filho EG, Freitas VAA de, Tapia-Blacido DR. Nopal cladode as a novel reinforcing and antioxidant agent for starch-based films: a comparison with lignin and propolis extract [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2021 ; 183 614-626.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.04.143
    • Vancouver

      Farias PM de, Vasconcelos LB de, Ferreira ME da S, Alves Filho EG, Freitas VAA de, Tapia-Blacido DR. Nopal cladode as a novel reinforcing and antioxidant agent for starch-based films: a comparison with lignin and propolis extract [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2021 ; 183 614-626.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2021.04.143
  • Source: Food Packaging and Shelf Life. Unidade: FFCLRP

    Subjects: BIOMATERIAIS, AMIDO, EMBALAGENS DE ALIMENTOS, ALIMENTOS, SALMONELLA, AGENTES ANTIMICROBIANOS, ÓLEOS ESSENCIAIS, BATATA-DOCE

    PrivadoAcesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CRUZ-TIRADO, J. P. et al. Bioactive Andean sweet potato starch-based foam incorporated with oregano or thyme essential oil. Food Packaging and Shelf Life, v. 23, p. 1-9, 2020Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2019.100457. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Cruz-Tirado, J. P., Ferreira, R. S. B., Lizárraga, E., Tapia-Blacido, D. R., Silva, N. C. C., Angelats-Silva, L., & Siche, R. (2020). Bioactive Andean sweet potato starch-based foam incorporated with oregano or thyme essential oil. Food Packaging and Shelf Life, 23, 1-9. doi:10.1016/j.fpsl.2019.100457
    • NLM

      Cruz-Tirado JP, Ferreira RSB, Lizárraga E, Tapia-Blacido DR, Silva NCC, Angelats-Silva L, Siche R. Bioactive Andean sweet potato starch-based foam incorporated with oregano or thyme essential oil [Internet]. Food Packaging and Shelf Life. 2020 ; 23 1-9.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2019.100457
    • Vancouver

      Cruz-Tirado JP, Ferreira RSB, Lizárraga E, Tapia-Blacido DR, Silva NCC, Angelats-Silva L, Siche R. Bioactive Andean sweet potato starch-based foam incorporated with oregano or thyme essential oil [Internet]. Food Packaging and Shelf Life. 2020 ; 23 1-9.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2019.100457
  • Source: Polymers and Polymer Composites. Unidade: FFCLRP

    Subjects: AMIDO, MANDIOCA, BIODEGRADAÇÃO, ABACAXI, BIOMATERIAIS

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CABANILLAS, Arnold et al. Pineapple shell fiber as reinforcement in cassava starch foam trays. Polymers and Polymer Composites, v. 27, n. 8, p. 496-506, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1177/0967391119848187. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Cabanillas, A., Nuñez, J., Cruz-Tirado, J. P., Vejarano, R., Tapia-Blacido, D. R., Arteaga, H., & Siche, R. (2019). Pineapple shell fiber as reinforcement in cassava starch foam trays. Polymers and Polymer Composites, 27( 8), 496-506. doi:10.1177/0967391119848187
    • NLM

      Cabanillas A, Nuñez J, Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Arteaga H, Siche R. Pineapple shell fiber as reinforcement in cassava starch foam trays [Internet]. Polymers and Polymer Composites. 2019 ; 27( 8): 496-506.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1177/0967391119848187
    • Vancouver

      Cabanillas A, Nuñez J, Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Arteaga H, Siche R. Pineapple shell fiber as reinforcement in cassava starch foam trays [Internet]. Polymers and Polymer Composites. 2019 ; 27( 8): 496-506.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1177/0967391119848187
  • Source: Packaging Technology and Science. Unidade: FFCLRP

    Subjects: INDÚSTRIA AGRÍCOLA, BIODEGRADAÇÃO AMBIENTAL, AMIDO, BATATA-DOCE

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CRUZ-TIRADO, Jam Pier et al. The addition of sugarcane bagasse and asparagus peel enhances the properties of sweet potato starch foams. Packaging Technology and Science, v. 32, n. 5, p. 227-237, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1002/pts.2429. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Cruz-Tirado, J. P., Vejarano, R., Tapia-Blacido, D. R., Angelats-Silva, L. M., & Siche, R. (2019). The addition of sugarcane bagasse and asparagus peel enhances the properties of sweet potato starch foams. Packaging Technology and Science, 32( 5), 227-237. doi:10.1002/pts.2429
    • NLM

      Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Angelats-Silva LM, Siche R. The addition of sugarcane bagasse and asparagus peel enhances the properties of sweet potato starch foams [Internet]. Packaging Technology and Science. 2019 ; 32( 5): 227-237.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1002/pts.2429
    • Vancouver

      Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Angelats-Silva LM, Siche R. The addition of sugarcane bagasse and asparagus peel enhances the properties of sweet potato starch foams [Internet]. Packaging Technology and Science. 2019 ; 32( 5): 227-237.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1002/pts.2429
  • Source: International Journal of Biological Macromolecules. Unidade: FFCLRP

    Subjects: QUÍMICA, MATERIAIS, DENSIDADE, AMIDO, MANDIOCA, BATATA-DOCE

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      CRUZ-TIRADO, J. P. et al. Biodegradable foam tray based on starches isolated from different Peruvian species. International Journal of Biological Macromolecules, v. 125, p. 800-8077, 2019Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2018.12.111. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Cruz-Tirado, J. P., Vejarano, R., Tapia-Blacido, D. R., Barraza-Jáuregui, G., & Siche, R. (2019). Biodegradable foam tray based on starches isolated from different Peruvian species. International Journal of Biological Macromolecules, 125, 800-8077. doi:10.1016/j.ijbiomac.2018.12.111
    • NLM

      Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Barraza-Jáuregui G, Siche R. Biodegradable foam tray based on starches isolated from different Peruvian species [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2019 ; 125 800-8077.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2018.12.111
    • Vancouver

      Cruz-Tirado JP, Vejarano R, Tapia-Blacido DR, Barraza-Jáuregui G, Siche R. Biodegradable foam tray based on starches isolated from different Peruvian species [Internet]. International Journal of Biological Macromolecules. 2019 ; 125 800-8077.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2018.12.111
  • Source: Food Hydrocolloids. Unidade: FFCLRP

    Subjects: URUCUM, AMIDO, ANTIOXIDANTES

    Acesso à fonteDOIHow to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      SILVEIRA, Thamiris Maria Garcia e TAPIA-BLACIDO, Delia Rita. Is isolating starch from the residue of annatto pigment extraction feasible?. Food Hydrocolloids, v. 77, p. 117-125, 2018Tradução . . Disponível em: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.09.027. Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Silveira, T. M. G., & Tapia-Blacido, D. R. (2018). Is isolating starch from the residue of annatto pigment extraction feasible? Food Hydrocolloids, 77, 117-125. doi:10.1016/j.foodhyd.2017.09.027
    • NLM

      Silveira TMG, Tapia-Blacido DR. Is isolating starch from the residue of annatto pigment extraction feasible? [Internet]. Food Hydrocolloids. 2018 ; 77 117-125.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.09.027
    • Vancouver

      Silveira TMG, Tapia-Blacido DR. Is isolating starch from the residue of annatto pigment extraction feasible? [Internet]. Food Hydrocolloids. 2018 ; 77 117-125.[citado 2024 maio 26 ] Available from: https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.09.027
  • Source: Resúmenes de Trabajos AGROBIOENVASES. Conference titles: Jornadas Internacionales sobre Avances en la Tecnología de Películas e Coberturas Funcionales en Alimentos. Unidades: FFCLRP, FZEA

    Subjects: FILMES COMESTÍVEIS, AMIDO, BIOFILMES, EMBALAGENS DE ALIMENTOS

    How to cite
    A citação é gerada automaticamente e pode não estar totalmente de acordo com as normas
    • ABNT

      TAPIA-BLACIDO, Delia Rita e SOBRAL, Paulo José do Amaral e MENEGALLI, Florencia Cecilia. Películas de almidón de amaranto/PVA reticulados con epicloridrina. 2010, Anais.. Buenos Aires: Faculdade de Filosofia, Ciências e Letras de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo, 2010. . Acesso em: 26 maio 2024.
    • APA

      Tapia-Blacido, D. R., Sobral, P. J. do A., & Menegalli, F. C. (2010). Películas de almidón de amaranto/PVA reticulados con epicloridrina. In Resúmenes de Trabajos AGROBIOENVASES. Buenos Aires: Faculdade de Filosofia, Ciências e Letras de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo.
    • NLM

      Tapia-Blacido DR, Sobral PJ do A, Menegalli FC. Películas de almidón de amaranto/PVA reticulados con epicloridrina. Resúmenes de Trabajos AGROBIOENVASES. 2010 ;[citado 2024 maio 26 ]
    • Vancouver

      Tapia-Blacido DR, Sobral PJ do A, Menegalli FC. Películas de almidón de amaranto/PVA reticulados con epicloridrina. Resúmenes de Trabajos AGROBIOENVASES. 2010 ;[citado 2024 maio 26 ]

Digital Library of Intellectual Production of Universidade de São Paulo     2012 - 2024